Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Ιανουαρίου 2018

Διπλό και πρόκριση στην Αριδαία (1983)

Σαν σήμερα στις 26/1/1983, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Αλμωπό Αριδαίας, στον συμπληρωματικό γύρο, ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1982-1983 …

Στην 41η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1982-83 μετείχαν συνολικά 74 ομάδες (18 Α' εθνικής, 40 Β' εθνικής και 16 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

Επίσης υπήρξε κι ένας συμπληρωματικός γύρος ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο, με μόλις 5 ζευγάρια, ώστε οι ομάδες που θα συνέχιζαν να είναι 32. Για πρώτη φορά μετείχαν στη διοργάνωση ομάδες Γ' εθνικής, καθώς τη σεζόν εκείνη δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη εθνική κατηγορία.
Σαν σήμερα, στο πλαίσιο αυτού του συμπληρωματικού γύρου, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Αριδαία, όπου σε ένα κατάμεστο γήπεδο, με σχεδόν ξερό αγωνιστικό χώρο, πήρε τη νίκη με 0-3 και την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, σε μια χρονιά που ο ΠΑΟΚ έφτασε ως τον τελικό!

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 34ο λεπτό να προηγηθούν στο σκορ, όταν η κεφαλιά του Σιάπκα μετά από κόρνερ του Γρηγοριάδη σταμάτησε στο δοκάρι μας. Δύο λεπτά νωρίτερα ο Κωστίκος σε μια εναέρια μονομαχία του σκίστηκε στο φρύδι και χρειάστηκε να του γίνουν ράμματα.

Το σκορ άνοιξε στο 51ο λεπτό, όταν ο Κούδας εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Θόδωρος Αποστολίδης έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα προς την εστία, ο Μήτσκας απέκρουσε, αλλά η μπάλα είχε ήδη περάσει τη γραμμή, σύμφωνα με την υπόδειξη του επόπτη (Τελλίδης) που έφυγε απευθείας στη σέντρα!
Στο 79’ ο Κούδας πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έκανε το 0-2, ενώ πέντε λεπτά νωρίτερα ο ίδιος είχε σουτ στο κάθετο δοκάρι του Αλμωπού. Το τελικό 0-3 σημειώθηκε από τον Βασίλη Βασιλάκο με δυνατό σουτ στο 89’.

Από τον ΠΑΟΚ διακρίθηκαν οι Αλαβάντας, Κούδας, Ιωσηφίδης και Αποστολίδης.

Οι συνθέσεις:

Αλμωπός: Αυγουστάκης, Γρηγοριάδης, Σιόπκας, Μήτσκας Ε., Σαραμάντος, Μήτσκας Ι., Αύκος, Μπούτσικας (64’ Δέλλιος), Εμμανουηλίδης (53’ Ανδρεάδης), Ταουσιάνης, Τσολερίδης.

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Αλαβάντας, Σκαρτάδος, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Δαμανάκης, Τρίμχολντ (81’ Γεωργόπουλος), Γκουερίνο, Τριανταφυλλίδης, Κούδας, Κωστίκος (32’ Βασιλάκος).

Στην αρχική εικόνα διακρίνονται οι Κούδας, Αυγουστάκης και Βαγέλλης Μήτσκας (από το αρχείο του τελευταίου είναι η photo)

* Ο ΠΑΟΚ στον α΄’ γύρο της διοργάνωσης κέρδισε με 7-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας, στον β' γύρο ο απέκλεισε εκτός έδρας τον Βύζαντα Μεγάρων (1-3), στον γ' τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με δύο νίκες (0-2 και 4-0), στον προημιτελικό τον Παναργειακό (0-1 και 2-0 άνευ αγώνος), και στον ημιτελικό τη Ρόδο με δύο νίκες επίσης (0-1 και 2-0)... 

Η ρεβάνς με τον Παναργειακό δεν έγινε ποτέ, γιατί ο Παναργειακός είχε κριθεί ένοχος για μία υπόθεση δωροδοκίας και αποβλήθηκε από όλες τις διοργανώσεις.

* Στον τελικό έφτασαν η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για 4η συνεχόμενη χρονιά στο κύπελλο (τις τρεις προηγούμενες είχε προκριθεί ο ΠΑΟΚ), αλλά και 5 χρόνια μετά τη νίκη της αεκ στον τελικό του 1978.

* Ο τελικός έγινε στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο και ήταν ο πρώτος αγώνας ανάμεσα σε ελληνικές ομάδες που διεξήχθη στο στάδιο αυτό, καθώς είχαν προηγηθεί μόνο διεθνείς αγώνες του κυπέλλου Πρωταθλητριών και της εθνικής ομάδας.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4