Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Ιανουαρίου 2018

Το "Χ" με τον Πανιώνιο έφερε πολλή γκρίνια! (1975)

Σαν σήμερα στις 26/1/1975, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανιώνιο, σε παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1974-1975 ... 

Η αθηναϊκή ομάδα κατάφερε και έφυγε από τη Θεσσαλονίκη με το «Χ» στις αποσκευές της, ένα αποτέλεσμα για το οποίο άλλωστε είχε έρθει και στο οποίο στόχευε ξεκάθαρα με βάση την εικόνα της στο παιχνίδι! 

Ο Δικέφαλος, με απόντες τους Σαράφη – Φουντουκίδη - Τερζανίδη, αν και διέθετε την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα ως εκείνη την αγωνιστική με 32 γκολ, πέτυχε στο ματς με τον Πανιώνιο μόλις ένα, το οποίο δεν αποδείχθηκε ικανό να του δώσει τη νίκη! 
Ξετυλίγοντας το κουβάρι των αναμνήσεων από εκείνη την αναμέτρηση, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε κοντά στο 1-0 μόλις στο 10ο λεπτό, όταν ο Ασλανίδης εκτέλεσε άουτ το πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής Παπαβασιλείου και τρία λεπτά αργότερα ήρθε η ψυχρολουσία! 

Ήταν το 13ο λεπτό του παιχνιδιού, όταν ο Χρήστος Εμβολιάδης με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ιντζόγλου, νίκησε τον Ελβετό τερματοφύλακά μας, Ρενέ Ντεκ, κάνοντας το 0-1!
Στο 21΄ο Ασλανίδης πέτυχε την ισοφάριση, για να ακολουθήσουν σημαντικές ευκαιρίες που χάθηκαν από τους επιθετικούς μας, με τον Λόραντ να μη βρίσκεται και αυτός σε καλή μέρα, καθώς οι κινήσεις του από τον πάγκο, περισσότερο μπέρδεψαν παρά βοήθησαν την ομάδα! 

Οι φιλοξενούμενοι, σε μια από τις μετρημένες επιθέσεις τους, απείλησαν στα τελευταία λεπτά με τον Λαϊτίδη, το σουτ του οποίου σταμάτησε στο δοκάρι μας, γλιτώνοντας έτσι τα … εμφράγματα!
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ντεκ, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Τσιλιγκιρίδης, Πέλλιος, Αποστολίδης, Αναστασιάδης (46’ Γκουερίνο), Κούδας, Ασλανίδης, Κερμανίδης (65’ Λάζος), Παρίδης.

Πανιώνιος: Κάκαρης, Κοντούλης, Καπίρης. Τσιρογιάννης, Χριστοδούλου (43’ Παπασίκας), Μωραϊτέλης, Εμβολιάδης, Κυπριτίδης, Σαγκορίδης (75’ Λαϊτίδης), Ιντζόγλου, Λαγός.
* Η ισοπαλία με τον Πανιώνιο έφερε αντιδράσεις από πλευράς του κόσμου και μετά τη λήξη του αγώνα, τα αποδυτήρια «πολιορκήθηκαν» και ζητήθηκαν εξηγήσεις από τη διοίκηση, τους παίκτες αλλά και τον προπονητή, για την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα! 

* Τη σεζόν 1974-1975 ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Λες Σάνον στον πάγκο του για τα δύο πρώτα παιχνίδια (2 ήττες, η μία στην Πάτρα, η άλλη στο Χαριλάου και απομακρύνθηκε, καθώς υπήρχε και ο αποκλεισμός από τον Ερυθρό Αστέρα!), ακολούθησε ο Λάκης Πρόγιος (8 ματς) και στη συνέχεια ανέλαβε ο Γκιούλα Λόραντ (24 παιχνίδια). 

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τέρματα 73-28. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4