Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Ιανουαρίου 2018

Κατέρρευσε μέσα σε ένα δεκάλεπτο (1960)

Σαν σήμερα στις 31/1/1960, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Εθνικό Πειραιώς σε παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1959-1960...

Οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με 3-1, ανακόπτοντας την καλή ως τότε πορεία του Δικεφάλου στο πρωτάθλημα, σε παιχνίδι στο οποίο όλα τα γκολ σημειώθηκαν στην επανάληψη…

Το σκορ άνοιξε στο 54’ ο Νικολόπουλος με εύστοχο χτύπημα πέναλτι και ακολούθησαν δύο τέρματα του Γιακουμάκη στο 58’ και στο 64’. 

Μέσα σε ένδεκα λεπτά δεχθήκαμε τρία τέρματα, σε ένα διάστημα στο οποίο κρίθηκαν τα πάντα και το μόνο που πέτυχαν οι παίκτες του Ζάρκο Μιχαήλοβιτς ήταν να μειώσουν με τον Νικολαΐδη στο 89’.

Διαιτητής του παιχνιδιού ήταν ο Ελβετός διαιτητής Γκιουνάρ, στο ένα και μοναδικό ματς που σφύριξε τον ΠΑΟΚ στην καριέρα του.

Οι συνθέσεις:

Εθνικός Πειραιώς: Μακρυωνίτης, Σιδέρης, Νικολόπουλος, Κοζομπόλης, Τσεριγκώφ, Πέστροφας, Γιακουμάκης, Γιαννίτσας, Γεωργούλης, Καραουλάνης, Γράφας.

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Ραπτόπουλος, Κεμανίδης, Γιαννέλος, Καμαλακίδης, Λέανδρος, Χαβανίδης, Κατηκαρίδης, Νικολαΐδης, Κιουρτζής.

* Το πρωτάθλημα της περιόδου 1959–60 ήταν το πρώτο που διεξήχθη σε μορφή εθνικής κατηγορίας, ύστερα από διαβουλεύσεις πολλών μηνών. Ξεκίνησε την Κυριακή 25 Οκτωβρίου του 1959 με τη συμμετοχή 16 ομάδων, βάσει της κατάταξής τους την προηγούμενη περίοδο.

* Ο Δικέφαλος ολοκλήρωσε τη σεζόν στην 7η θέση, έχοντας 10 νίκες, 9 ισοπαλίες, 11 ήττες, με 59 βαθμούς και τέρματα 32-32. Ο ΠΑΟΚ έδωσε στις 31/7/1960 αγώνα μπαράζ με τον συμπολίτη στο Χαριλάου, το σκορ έμεινε στο 0-0 και η ομάδα μας τερμάτισε 7η, αφήνοντας τον Άρη στην 8η θέση, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων!

* Ο Γιουγκοσλάβος τεχνικός Ζάρκο Μιχαήλοβιτς, παρέμεινε στον ασπρόμαυρο πάγκο και την επόμενη σεζόν, χωρίς πάντως να πετύχει κάτι ιδιαίτερο!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4