Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Ιανουαρίου 2018

Άνετο 2-0 υπό το βλέμμα του Λες Σάνον (1988)

Σαν σήμερα στις 31/1/1988, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανιώνιο, σε παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1987-1988 ...

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 20.000 περίπου θεατές (19.079 τα εισιτήρια!) και ο Δικέφαλος με τον Μιχάλη Μπέλλη στον πάγκο του πήρε τη νίκη με 2-0, χωρίς πάντως η απόδοση της ομάδας να κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.
Ανάμεσα στους θεατές και ο Λες Σάνον που ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να παραβρεθεί στον γάμο ενός φίλου του και δεν παρέλειψε να δει τον ΠΑΟΚ! Μπορείτε να δείτε δηλώσεις του στο video, που ακολουθεί (προς το τέλος του).
Ο ΠΑΟΚ χωρίς τον Γιώργο Σκαρτάδο στη σύνθεσή του, απειλήθηκε από την αθηναϊκή ομάδα μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Καναράς πάσαρε στον Γιούριτσιτς, αυτός απέφυγε τον Γκιτσιούδη που επιχείρησε έξοδο, όμως ο Μαυρέας ήταν αυτός που αποσόβησε τον κίνδυνο, καθαρίζοντας τη φάση πριν η μπάλα καταλήξει στην εστία μας!
Το 1-0 έγινε στο 22ο λεπτό, όταν ο Παπαϊωάννου βρήκε τον Μαυρομάτη έξω από τη μεγάλη περιοχή του Μανίκα, αυτός έπιασε ένα συρτό και όχι ιδιαίτερα δυνατό σουτ, με την μπάλα να περνάει κάτω από τα χέρια του τερματοφύλακα του Πανιωνίου και να καταλήγει στα δίχτυα.
Στο 29’ η κεφαλιά του Μπάνον πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μανίκα και στο 38’ το σουτ του Παπαϊωάννου το μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου. Ένα λεπτό πριν ο Τσιρικίδης σφυρίξει τη λήξη του ημιχρόνου, ο Στέφανος Μπορμπόκης με κοντινό δυνατό σουτ έγραψε το 2-0, δίνοντας σαφές προβάδισμα νίκης στην ομάδα μας.
Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης –στο 49’- ο Μπέριος απέκρουσε επί της γραμμής το σουτ του Αλεξανδρίδη, ενώ στο 70’ το διαγώνιο σουτ του ίδιου πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Πανιωνίου!

Νωρίτερα, στο 59’, ο Γραβάνης εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, η άμυνά μας άργησε να τραβηχτεί για να βγάλει τους αντιπάλους επιθετικούς σε θέση οφ σάιντ και ξαφνικά πέντε παίκτες του Πανιωνίου βρέθηκαν μόνοι τους με τον έκπληκτο Γκιτσιούδη!
Ο Μαύρος που έγινε παραλήπτης της μπάλας ήταν αυτός που σούταρε, όμως η μπάλα σταμάτησε στο σώμα του τερματοφύλακά μας, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν την καλύτερη ευκαιρία τους στο ματς…

Παπαϊωάννου, Μαλιούφας, Μαυρέας, Μήτογλου οι καλύτεροι του ΠΑΟΚ, που παίρνοντας τη νίκη με 2-0, έφτασε τους 23 βαθμούς, ισόβαθμος του ΟΦΗ, έναν μόλις πίσω από τη ΑΕΚ και τρεις από την πρωτοπόρο Λάρισα!
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Μαυρέας, Μαλιούφας, Μήτογλου, Καραγεωργίου, Λαγωνίδης, Μπορμπόκης (76’ Καρασαββίδης), Μαυρομάτης, Μπάνον (81’ Σερέτης), Παπαϊωάννου, Αλεξανδρίδης.

Πανιώνιος: Μανίκας, Μπέριος, Γραβάνης, Κουτρόουλος, Χαλκίδης (28’ Τόγιας), Καναράς, Μαραγκός Πόλακ, Γιούριτσιτς, Λίμα (71’ Αδαμόπουλος), Μαύρος.
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1987 -1988, τερμάτισε στην 3η θέση έχοντας 39 βαθμούς. Η χρονιά ξεκίνησε με τον Τάις Λίμπρεχτς (10 παιχνίδια) για να συνεχιστεί με τον Μπέλλη (20 παιχνίδια), καθώς τον Γενάρη ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Χάρης Σαββίδης, πούλησε πακέτο στον Ολυμπιακό του Κοσκωτά, τους Μπανιώτη - Λίμπρεχτς, εισπράττοντας συνολικά 100.000.000 εκατομμύρια δρχ...

* Η συνολική εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: 17 νίκες, 5 ισοπαλίες, 8 ήττες, με τέρματα 60-27. Η νίκη έδινε 2 βαθμούς, η ισοπαλία 1 και η ήττα φυσικά κανέναν!
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4