Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Ιανουαρίου 2018

Επική ανατροπή με "10" στη Μυτιλήνη! (2015)

Σαν σήμερα στις 14/1/2015, ο ΠΑΟΚ συγκλόνισε στη Μυτιλήνη, παίζοντας με 10 παίκτες και με την εχθρική διαιτησία του τραγικού Μήτσιου απέναντί του, κέρδισε με ανατροπή την Καλλονή με 1-2, στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής της Super League της περιόδου 2014-2015 ...

Ένα απίστευτο ταξίδι πραγματοποίησαν 47 οπαδοί του ΠΑΟΚ προκειμένου να βρεθούν στην Μυτιλήνη και να στηρίξουν την ομάδα τους στο παιχνίδι με την Καλλονή. 

Συγκεκριμένα, ΠΑΟΚτσήδες από την Καβάλα, τη Δράμα, την Αλεξανδρούπολη, αλλά και άλλες περιοχές της Θράκης ξεκίνησαν οδικώς, πέρασαν τα σύνορα, διέσχισαν τα παράλια της Τουρκίας και από το Αϊβαλί πέρασαν απέναντι στη Μυτιλήνη. 

Ο Αγγελος Αναστασιάδης παρέταξε στο αρχικό σχήμα στο Δημοτικό Στάδιο της Μυτιλήνης, τον Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια, τους Κωνσταντινίδη, Κατσικά, Βίτορ, Ρατς στην άμυνα, Κάτσε, Μαντούρο, Μακ, Σαλπιγγίδη στη μεσαία γραμμή, μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο τον Περέιρα και στην κορυφή της επίθεσης τον Αθανασιάδη... Ένα 4-4-1-1 μετά από αρκετό καιρό, απέναντι στο 4-2-3-1 των γηπεδούχων. 

Η Καλλονή προηγήθηκε στο σκορ μόλις στο 7' με τον Καλτσά που έξω από την περιοχή έπιασε ένα αδύναμο σουτ το οποίο κατέληξε στα δίχτυα του Ιτάνζ που έπεσε καθυστερημένα... 

 
Ο ΠΑΟΚ με το 1-0 σε βάρος του αντέδρασε, μετέφερε το παιχνίδι προς την περιοχή των γηπεδούχων και είχε μια δυο καλές προσπάθειες που όμως δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ, κυρίως από γυρίσματα στην περιοχή του Χογκ, που όμως δεν κατέληξαν σε πόδια παικτών μας. 

Η ομάδα είχε και πάλι κατοχή στο πρώτο ημίχρονο, όμως δεν έλειπαν τα λάθη στις μεταβιβάσεις κάποια από αυτά χωρίς πίεση. Ο Δικέφαλος έπαιξε στο πρώτο 45λεπτο κυρίως από τα πλάγια χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα απειλητικός. 

Στο 37' έγινε η φάση του ματς, Πεντακάθαρο φράγμα στον Κάτσε, για κίτρινη κάρτα, σε επικίνδυνο σημείο, ο Μήτσιος, δεν έδωσε τίποτε αν και ήταν δίπλα! Ο Κάτσε εκνευρισμένος διαμαρτυρήθηκε, είδε την κόκκινη και στη συνέχεια ο πάγκος του ΠΑΟΚ απείλησε με αποχώρηση! Επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι και η ομάδα δεν έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο. Τα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου πέρασαν χωρίς κάτι το αξιόλογο. 
 
Η ζημιά είχε γίνει για τα καλά. Το βλέπεις στις φάτσες τους πως είναι αποφασισμένοι να μην σε αφήσουν να κερδίσεις, από το πρώτο λεπτό στέλνουν το μήνυμα. Πριν την φάση του Κάτσε, προηγήθηκε κάτι αντίστοιχο στον Μαντούρο, πάλι φάουλ σε καλή θέση που δεν δόθηκε. Ο στόχος του κάθε Μήτσιου ήταν ξεκάθαρος και προφανής. Να φέρει τον εκνευρισμό στην ομάδα, ώστε χάνοντας την ηρεμία της να μην μπορεί να αντιδράσει όπως πρέπει. 

Με την έναρξη της επανάληψης ο Τζανδάρης πέρασε στη θέση του Μαντούρο και στο 50' έγινε το 1-1 με τον Περέιρα να εκμεταλλεύεται εξαιρετική ασίστ του Κλάους. Στο 57' ο Αργεντίνος βρήκε και πάλι δίκτυα και ανέτρεψε την κατάσταση μέσα σε ξέσπασμα όλων! 

Από εκεί και πέρα, η Καλλονή βγήκε από το καβούκι της, έδωσε στον ΠΑΟΚ χώρους και οι Σαλπιγγίδης – Περέιρα έχασαν καλές ευκαιρίες για να κλειδώσουν το ματς. Στο 81΄ο Μήτσιος δίνει πέναλτι σε βάρος του ΠΑΟΚ, το εκτέλεσε ο Μανούσος αλλά ο Ιτάνζ με εκπληκτική επέμβαση κράτησε τη νίκη του ΠΑΟΚ. 

Ενός ΠΑΟΚ που σήμερα έγραψε ιστορία! Έχοντας απέναντί του το σάπιο σύστημα, μπόρεσε και ανέτρεψε το αποτέλεσμα φθάνοντας σε μια περήφανη νίκη, δείχνοντας στην επανάληψη μέταλλο και χαρακτήρα!
Οι συνθέσεις: 

Καλλονή (Ματζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Βαλλιός, Αντέτζο, Κεϊτά (66' Στεφάνοβιτς), Καλτσάς, Πιπίνης (76' Πιπίνης), Τσαμπούρης, Λεοζίνιο (66' Καμαρά), Μανούσος, Χουάνμα. 

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Κατσικάς, Βίτορ, Ρατς, Κάτσε, Μαντούρο (46' Τζανδάρης), Περέιρα, Σαλπιγγίδης (96' Παπαγιαννόπουλος), Μακ (92' Σκόνδρας), Αθανασιάδης. 

Δηλώσεις: 

Δείτε τα όσα είπε ο Άγγελος Αναστασιάδης στη συνέντευξη τύπου μετά το ματς
 
Στην αντίδραση του ΠΑΟΚ παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Καλλονή και αγωνιζόταν με δέκα παίκτες για αρκετή ώρα στάθηκε ο Σαρλ Ιτάνζ

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ τόνισε πως υπάρχει πολύς δρόμος στο πρωτάθλημα, αναφέρθηκε στην απόκρουση του στο πέναλτι και αποκάλυψε πως τόσο ο ίδιος όσο και οι Ρατς και Βίτορ μαθαίνουν ελληνικά. 
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ: 

Για το αν του έχει ξανασυμβεί να αποκρούει δύο πέναλτι σε πολύ μικρό διάστημα: «Έχει ξανασυμβεί παλιά στην καριέρα μου. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι γυρίσαμε το παιχνίδι». 

Για το γεγονός ότι παραμένει στη διεκδίκηση του τίτλου: «Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για το πρωτάθλημα. Υπάρχουν ακόμη πολλά παιχνίδια για να τελειώσει το πρωτάθλημα. Το σημαντικό είναι να παίρνουμε τα αποτελέσματα». 

Για το αν υπήρξε εντολή για αποχώρηση της ομάδας μετά την αποβολή του Κάτσε: «Δεν ξέρω τι έχει γίνει και δεν θέλω να μιλήσω για αυτό. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο». 

Για το τι άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο: «Δείξαμε επιθυμία να γυρίσουμε το παιχνίδι. Βγάλαμε μεγάλο ενθουσιασμό και το σημαντικό είναι ότι γυρίσαμε το ματς». 

Για το τι έχει συμβεί και δεν έχει παίξει σε τόσα πολλά ματς στον ΠΑΟΚ: «Είμαι πολλά χρόνια στην Ελλάδα και ξέρετε ποιος είμαι. Αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Εγώ κοιτάω το τώρα και τη συνέχεια του πρωταθλήματος». 

Για το πέναλτι: «Είναι τύχη. Μου πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί να είχαν δει το video από την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά...». 

Για το ότι έδινε οδηγίες στον Βίτορ στα ελληνικά: «Είναι λογικό να προσπαθούμε να μιλήσουμε Ελληνικά γιατί είμαστε στην Ελλάδα. Τις βασικές λέξεις τις γνωρίζουν και ο Ρατς και ο Βίτορ και είναι πολύ καλό γιατί μπορούμε να συνεννοηθούμε πολύ εύκολα». 

Ως ανταμοιβή των κόπων τους χαρακτήρισε τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Καλλονής ο Γιώργος Κατσικάς, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα ανανέωσης του συμβολαίου του με την ομάδα. 

«Όπως είδε όλος ο κόσμος ήταν πραγματικά ένα τρελό παιχνίδι. Μείναμε με δέκα παίκτες και αυτό δυσκόλεψε τη μετέπειτα πορεία μας στον αγώνα. Ευτυχώς καταφέραμε να κερδίσουμε με πάρα πολύ προσπάθεια και είμαστε απόλυτα δικαιωμένοι για όλο τον κόπο που καταβάλαμε σήμερα», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Κατσικάς. 

Για τον χαρακτηρισμό «τρελό» παιχνίδι: «Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να επεκταθώ σε άλλους χαρακτηρισμούς. Καταλαβαίνεται όλοι τι έγινε στο σημερινό παιχνίδι και ελπίζω αυτό να αρκεί». 

Για το τι άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο: «Το γεγονός ότι μείναμε με δέκα παίκτες από το πρώτο ημίχρονο μας έδωσε ενέργεια και τη δυνατότητα να μπούμε στο ματς και να μην σκεφτόμαστε ότι παίζουμε με δέκα. Ήταν μια δικαιολογημένη συμπεριφορά του Κάτσε, αλλά έπρεπε να είναι πιο συγκρατημένος. Ευτυχώς στο τέλος δικαιωθήκαμε και πήραμε αυτό που αξίζαμε». 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4