Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Δεκεμβρίου 2017

Ντόρτι με κόντρα τον άνεμο! (1930)

Σαν σήμερα στις 28/12/1930, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο γήπεδο του Άρη, τον Θερμαϊκό, για το τοπικό πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης...

Το παιχνίδι έγινε παρουσία αρκετών θεατών, που παρά το εργάσιμο της ημέρας, έδωσαν το παρόν και απόλαυσαν έναν εξαιρετικό ΠΑΟΚ, να φιλοδωρεί με τέσσερα τέρματα τον Θερμαϊκό.

Οι δύο ομάδες προερχόταν από πολύ καλές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και πριν την έναρξη της αναμέτρησης, η έκβασή της ήταν εξαιρετικά αβέβαιη!

Ο κόσμος είχε την τύχη να δει ένα χορταστικό θέαμα, χωρίς σκοπιμότητες, με τον ΠΑΟΚ να είναι η ομάδα που είχε την υπεροχή στο πρώτο 45λεπτο, έχοντας σύμμαχό του τον άνεμο! Στο διάστημα αυτό ο Δικέφαλος προηγήθηκε στο σκορ με κεφαλιά του Παζάρογλου, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Στην επανάληψη, αν και ο Θερμαϊκός είχε τον άνεμο μαζί του, εντούτοις ο ΠΑΟΚ συνέχισε να κυριαρχεί στο γήπεδο και πέτυχε άλλα τρία τέρματα, ανεβάζοντας το τελικό σκορ στο εντυπωσιακό 4-0.

Το 2-0 σημειώθηκε από τον Παζάρογλου και πάλι, το 3-0 από τον Καβουρματζή μετά από μπαλιά του Ετιέν, για να διαμορφωθεί το τελικό 4-0 από τον Παπαϊορδανίδη.

Από τον Δικέφαλο ξεχώρισαν οι Ανδρεάδης, Βλάχου, Ετιέν, Παπαδόπουλος και Μαλαξόπουλος.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Παπαδόπουλος Ι, Μαλαξόπουλος, Παπαδόπουλος ΙΙ, Ανδρεάδης, Βλάχου, Γεωργιάδης, Καβουρματζής, Γρηγοριάδης, Παζάρογλου, Ετιέν, Παπαϊορδανίδης.

* H τελική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος 1930-31 διεξήχθη σε 14 αγωνιστικές και σε αυτήν μετείχαν οκτώ ομάδες από τις τρεις ιδρυτικές Ενώσεις της ΕΠΟ: Αθήνας (3), Πειραιά (2) και Μακεδονίας (3). Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση με 12 βαθμούς, με τέρματα 20-26.

* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται οι παίκτες της 1ης, 2ης και 3ης ομάδας του ΠΑΟΚ, τη σεζόν 1930-1931, σε μια φωτογραφία που τραβήχτηκε στις 5/10/1930.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4