Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Δεκεμβρίου 2017

Ξανά στην κορυφή με διπλό στην Λεβαδειά! (2014)

Σαν σήμερα στις 21/12/2014, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Λεβαδειακό, για την 16η αγωνιστική της Super League της περιόδου 2014-2015...

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε το εκτός έδρας αυτό παιχνίδι στην Λειβαδιά, με 1-2, έχοντας απέναντί του έναν ρέφερι που ήταν σε διατεταγμένη αποστολή.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης ξεκίνησε με τους Ιτανζ κάτω από τα δοκάρια , τους Σκόνδρα, Βίτορ, Τζαβέλλα, Ρατς στην άμυνα, Κάτσε, Μαντούρο αμυντικά χαφ, στη μεσαία γραμμή Σαλπιγγίδη, Περέιρα και Παπαδόπουλο, με προωθημένο τον Αθανασιάδη.

Ο Δικέφαλος είχε πολλές και σημαντικές απουσίες, καθώς δεν ήταν στην αποστολή οι Τζιόλης, Μακ, Κατσικάς, Γκολάσα και Γλύκος.  Η ομάδα παρατάχτηκε με κοντά τις γραμμές της, κλείνοντας από την αρχή τους διαδρόμους στους παίκτες των γηπεδούχων, ενώ είχε το μυαλό στην αντεπίθεση. 

Στο 12' ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με τον Τζαβέλλα. Προηγήθηκαν στην ίδια φάση δύο εξαιρετικές ευκαιρίες από Αθανασιάδη (κεφαλιά) και Σαλπιγγίδη (γυριστό σουτ), πριν ο Τζαβέλλας βρει δίχτυα με κάτι σαν τακουνάκι.

Στο 22', μετά από κοκορομαχία Μάντζου – Τζαβέλλα, ο Παππάς έδειξε από μία ΚΟΚΚΙΝΗ κάρτα στους δύο παίκτες. Το σκηνικό το ξεκίνησε ο Μάντζος που έπιασε τον Τζαβέλλα από τον λαιμό πρώτος, αλλά αυτά είναι ψηλά γράμματα.

Στο 27' δοκάρι με τον Περέιρα που πήρε την μπάλα από τον Παπαδόπουλο στην αντεπίθεση και πλάσαρε τον Σηφάκη, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι !!! Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, με τον Περέιρα να τα κάνει όλα τέλεια, αλλά να στέκεται άτυχος στο σουτ που επιχείρησε και ενώ νωρίτερα είχε χορέψει τον αμυντικό!

Ο Δικέφαλος είχε τον έλεγχο του ματς μέχρι το 35', στη συνέχεια όμως η ομάδα οπισθοχώρησε, έδωσε γήπεδο στους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν την αμέριστη συμπαράσταση του τραγικού Παππά! 

Ο άνθρωπος έδινε κάθε επαφή φάουλ, ενώ εφηύρε τόσο αυτός όσο και οι βοηθοί του ανύπαρκτα φάουλ με τα οποία έβαζε τον Λεβαδειακό στην περιοχή μας. Ένας Λεβαδειακός που απείλησε μόνο στο 1' των καθυστερήσεων, όταν σουτ του Μιλοσάβλιεφ το απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Ιτάνζ.

Έξι λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης και συγκεριμένα στο 56', ο ΠΑΟΚ έκανε το 0-2. Δράστης ο Φακούντο Περέιρα που με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έδωσε προβάδισμα νίκης για τον ΠΑΟΚ. 

Στη συνέχεια και μέσα σε μόλις 10 λεπτά ο Αναστασιάδης, έκανε δύο αναγκαστικές αλλαγές (Παπαδόπουλος - Βίτορ), η ομάδα έμεινε χωρίς καθαρό κεντρικό αμυντικό (εκεί την κατάντησε ο μεταγραφικός σχεδιασμός του καλοκαιριού!) και έπαιξε μαζική άμυνα στο 1/3 του γηπέδου προσπαθώντας με νύχια και με δόντια να κρατήσει την πολύτιμη νίκη. 

Και τα κατάφερε παρά το γκολ του Κονέ στο 80' και παρά τις καλές ευκαιρίες που είχαν οι γηπεδούχοι... 

Τα κατάφερε έχοντας απέναντί της έναν ελεεινό ρέφερι, έναν άνθρωπο του συστήματος που μέχρι το 95' έκανε ότι μπορούσε για να ικανοποιήσει αυτούς που τον όριζαν!

Oι συνθέσεις:

Λεβαδειακός: Σηφάκης, Σκέμπης (58' Γιακουμάκης), Γεωργιάδης (86' Νικολακάκης), Μάγκας, Βούκσεβιτς, Τόμας, Σάντσες (30' Σοτέλο), Μιλοσάβλιεφ, Κονέ, Μάντζος,  Γκόμεζ.

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Ρατς, Βίτορ (61' Ποζατζίδης), Τζαβέλλας, Σκόνδρας, Μαντούρο, Κάτσε, Περέιρα (89' Σαββίδης), Σαλπιγγίδης, Παπαδόπουλος (53' Γκολάσα), Αθανασιάδης.
Αηδιασμένος με τα όργια που έκανε ο Παππάς στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και προσπαθώντας να μείνει νηφάλιος, εμφανίστηκε ο προπονητής του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη τύπου μετά τη νίκη στη Λιβαδειά…

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

"Μέχρι το 31' ο ΠΑΟΚ έλεγχο, από εκεί και μετά το αντίθετο... Δε μπορούσαμε να παίξουμε αλλιώς. Έπαιζαν οι αντίπαλοι κι εμείς κοιτούσαμε. Παίζαμε και δε μπορούσαμε να ακουμπήσουμε κάποιον. 
 
Είμαι ευχαριστημένος, πρέπει να σταματήσω εδώ Από το καλοκαίρι είπαμε ότι πρέπει να κερδίζουμε διαιτητές. Φορτωθήκαμε πάλι χωρίς λόγο κάρτες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη προσπάθεια των παιδιών γιατί είχαμε δύο συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες και είπαμε ότι πρέπει πάση θυσία να κρατηθούμε στη κορυφή γνωρίζοντας τις συνθήκες. 
 
Κάναμε δυο γκολ, είχαμε δοκάρι και άλλες ευκαιρίες. Αλλά σήμερα τα παιδιά κατέθεσαν και τη ψυχή τους γιατί είχαμε πολλά προβλήματα πριν και μετά το ματς. Συν το ότι ο αντίπαλος ήταν πιο φρέσκος από μας. 
 
Πάντα οι αντίπαλοι μας έχουν μια μέρα παραπάνω. Τώρα πως γίνεται αυτό… Συμβαίνει. Το αντιμετωπίσαμε τόσο καιρό, κάποια στιγμή θα έρχονταν προβλήματα. Έβαλε το χέρι της η Παναγιά, την ευχαριστούμε κι ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα σε όλους".

Ήταν δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες; "Εσείς τι λέτε;"

Είδαμε πολλά νεύρα στο γήπεδο. Για όλα αυτά, λέτε όλο ότι δε μιλάτε για τη διαιτησία… "Δε θα παίξω κανενός το παιχνίδι. Δε μπορώ να μιλήσω για τη διαιτησία. Όταν ξέρεις ότι ο άλλος έρχεται να σε σκοτώσει, δε βγαίνεις μπροστά του. Παίζουμε κλεφτοπόλεμο μέχρι το Μάιο. Ζήτησα απ τη Παναγιά τον τίτλο. Δε ζητάω άλλο. Να δώσει υπομονή σε όλους μας. 
 
Αν αγανακτήσουμε κι εμείς, καταλαβαίνετε ότι θα μας σκοτώσουν εύκολα. Δε θα το κάνω εγώ αυτό. Καταλάβατε; Όσο κι αν με πιέσουν αυτοί μέσα στο γήπεδο εγώ δε θα το κάνω αυτό. 
 
Να σας πω κάτι; Πρώτη φορά, στα 61 μου και μετά από τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο, έχουν δει τα μάτια μου πάρα πολλά. Και σαν προπονητής. Αυτό το σημερινό ΔΕΝ το έχω ξαναδεί μιλάω σοβαρά. Αλλά είμαι εδώ για να το αντιμετωπίσω".

Το 2015 είστε στη κορυφή. Μια ανασκόπηση; Το ταμείο είναι πιο θετικό απ ότι περιμένατε; "Αυτή την ερώτηση στον εαυτό σας να την κάνετε. Όταν ξεκινήσαμε, δείτε τι γράφατε και τι λέγατε, θα καταλάβετε γιατί πρέπει να ευχαριστούμε τη Παναγιά. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα και τους παίκτες μου, αλλά περισσότερο στη Παναγιά. Όσο είναι μαζί μας, ότι και να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι, δε θα μπορέσουν. Καλά Χριστούγεννα".
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, σε δηλώσεις του στο συνδρομητικό τόνισε πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα πάει καλύτερα στο δεύτερο γύρο, όπου θα υπάρξουν επιστροφές.

Αναλυτικά όσα είπε:

"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε η ομάδα που αλλάζει το σκηνικό στην κορυφή τώρα και ελπίζω να είμαστε το ίδιο άτυχοι από άποψη τραυματισμών στη συνέχεια. Παίζει ρόλο το ότι ήμασταν 2-0 μπροστά αλλά δεν είναι μορφή δικαιολογίας. Ο διαιτητής σφύριξε πολλά φάουλ υπέρ του Λεβαδειακού που δεν ήταν. Σφύριζε σε οποιαδήποτε επαφή. Πραγματικά αυτό που συμβαίνει μου προκαλεί εντύπωση. Βάζω και την ανθρώπινη πλευρά, το λάθος. Αυτό μας έκανε να οπισθοχωρήσουμε.

Είχαμε αναγκαστικές αλλαγές κατά τη διάρκεια του αγώνα. Με αυτές τις αποφάσεις εκνευρίζεσαι κιόλας, έχεις την ένταση του αγώνα και αυτοί ήταν οι λόγοι που οπισθοχωρήσαμε.

Αν είμαστε ρεαλιστές και δούμε κατάματα τα πράγματα πέρα απ' τη μεγάλη προσπάθεια κατά τη διάρκεια της σεζόν θα έχεις στραβοπατήματα και ήττες αλλά η εικόνα μας δεν ήταν τόσο κακή για τέτοια αποτελέσματα. Στα Γιάννενα για παράδειγμα προσπαθήσαμε αρκετά αλλά δεν προσέχαμε τόσο τα μετόπισθεν και δεν διαχειριστήκαμε σωστά τον αγώνα.

Στην Ξάνθη κάναμε πάλι το ίδιο λάθος αλλά σήμερα ήμασταν πιο διαβασμένοι, το καταλάβαμε και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Αυτά τα μαθήματα πρέπει να τα κρατήσουμε. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμπαίκτες μου για την προσπάθεια.

Τα έχω ζήσει και τα δύο τα παιδιά, μπορεί να βγάζουν ένα δυναμικό προφίλ αλλά είναι δύο αξιόλογα παιδιά αλλά έχουν και κάποιες εξάρσεις. Το γκολ έδωσε ψυχολογία στον Τζαβέλλα, χάρηκε πολύ γιατί έχει ταλαιπωρηθεί και πολύ και ήταν της στιγμής.

Θεωρώ ότι βλέποντας το σκορ τελικά το αποτέλεσμα του αγώνα ο Λεβαδειακός ζημιώθηκε και εάν έπαιζε ο Βαγγέλης ίσως σκόραρε. Μπορείς να πεις πολλά αλλά ποτέ δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί ένας αγώνας. Πριν τις αποβολές δείχναμε κυρίαρχοι και ίσως η αποβολή να μας δημιούργησε το αίσθημα της συντήρησης.

Το ρόστερ έχει αλλάξει, όπως και ο προπονητής. Παίζει ρόλο και η σύμπτωση. Εμείς θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και να είμαστε κυρίαρχοι και αυτό το πληρώνουμε γιατί θέλουμε να νικάμε και είμαστε απρόσεκτοι στην άμυνα.

Έχουμε πολλές και σημαντικές απουσίες και υπάρχουν πολλά καταπονημένα παιδιά. Αυτό θα βελτιωθεί στο δεύτερο εξάμηνο που δεν θα είμαστε τόσο καταπονημένοι. Είναι πολύ σημαντικό το ότι θα κάνουμε ήρεμα Χριστούγεννα. 

Αυτή η διακοπή θα είναι καταλυτική, θα πάρουμε ανάσες και θα έχουμε επιστροφές και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Δεν έχει τελειώσει τίποτα, δεν πρέπει να λέμε ότι πάμε για πρωτάθλημα. Μακάρι φέτος να αλλάξει κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Να είστε καλά και καλά Χριστούγεννα με υγεία".
Μόλις ο Παππάς σφύριξε τη λήξη του αγώνα στη Λεβαδειά, οι παίκτες του Δικεφάλου κατευθύνθηκαν στην εξέδρα με του οπαδούς του ΠΑΟΚ, ευχαριστώντας τους για τη συμπαράσταση.

Μια συμπαράσταση που ήταν συγκλονιστική, ιδιαίτερα σε σημεία που η ομάδα προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να κρατήσει την υπερπολύτιμη νίκη! Μια συμπαράσταση που ήρθε παρά την απαγόρευση του Ανδριανού για οργανωμένη μετακίνηση.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4