Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Δεκεμβρίου 2017

Διπλό υπό το βλέμμα του Μπάγεβιτς (1999)

Σαν σήμερα στις 21/12/1999, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Πάτρα για να αντιμετωπίσει την Παναχαϊκή, για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1999-2000 ...

Μια Παναχαϊκή που αποδείχθηκε άκρως αφιλόξενη, καθώς αρνήθηκε να μπει στο γήπεδο μαζί με τον ΠΑΟΚ, όπως γίνεται εδώ και δεκαετίες, διδάσκοντας … ήθος!

Όπως ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα του σταδίου (!), οι Πατρινοί διαμαρτυρήθηκαν με αυτόν τον τρόπο, θεωρώντας τον ΠΑΟΚ υπεύθυνο για τον προ διετίας υποβιβασμό τους, όταν ο Δικέφαλος έχασε στην Τούμπα από τον Εθνικό, μια ήττα που ουσιαστικά έριξε την ομάδα της Αχαΐας στη Β’ Εθνική!
Οι αποδοκιμασίες συνεχίστηκαν και τη στιγμή που ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Σταύρος Σαράφης, πήγαινε στη συνέντευξη Τύπου, από οπαδούς που είχαν προσεγγίσει τον χώρο! 

Στις κερκίδες του γηπέδου βρέθηκαν οι συνεργάτες του Μπάγεβιτς (Περσίας - Μπουρουτζίκας), καθώς ο Σερβοέλληνας τεχνικός είχε συμφωνήσει με τον Μπατατούδη να αναλάβει την ομάδα! Από τις αποδοκιμασίες των Πατρινών δε γλίτωσαν ούτε αυτοί!
Ο Μαραγκός σε μια μονομαχία του με τον Γκίτση.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Παναχαϊκή προηγήθηκε στο σκορ στο 7', με ένα πέναλτι μαϊμού, καθώς ο Χασιώτης ανέτρεψε τον Γιοβάνοβιτς έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο … Παπαδάκος είδε πέναλτι και ο Ναβάρο από τα 11 μέτρα νίκησε τον Μιχόπουλο. 

Δύο λεπτά αργότερα (9') ο Μέστερ ανέτρεψε τον Φρούσο, ο Παπαδάκος έδωσε το πέναλτι, όμως ο Αμπαδιωτάκης απέκρουσε το σουτ του Σάμπρι…

Ο ΠΑΟΚ πήρε στη συνέχεια τον έλεγχο τους ματς, είχε τις ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, χρειάστηκε όμως να φτάσουμε στο 64’ όταν το ματς έγινε 1-1 με ψηλοκρεμαστό σουτ του Γεωργιάδη!
Στο 77’ η ανατροπή ολοκληρώθηκε όταν από κόρνερ του Μαραγκού, ο Καφές πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Κουλακιώτης από το σημείο του πέναλτι με νέα κεφαλιά έγραψε το τελικό 1-2. 

Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Καφές, Γεωργιάδης, Νούνιεζ και Μιχόπουλος.

Οι συνθέσεις:

Παναχαϊκή (Ράντονιτς): Αμπαδιωτάκης, Γκίτσης, Μέστερ, Λιγνός, Κοπερτίνο, Κορδονούρης, Ναβάρο, Κατσουράνης (70’ Κόστιτς), Σολάκης, Νατροσβίλι (85’ Σωκράτους), Γιοβάνοβιτς (62’ Βούκσεβιτς).

ΠΑΟΚ (Σαράφης): Μιχόπουλος, Κωνσταντινίδης, Τετράτζε, Χασιώτης (52’ Καφές), Κουλακιώτης, Μαχαρίδης, Μαραγκός, Φραντζέσκος (73’ Βαλένσια), Φρούσος, Γεωργιάδης, Σάμπρι (46’ Νούνιες).

Δηλώσεις:

Σταύρος Σαράφης: «Λυπάμαι για αυτό που έγινε στην αρχή! Πρώτη φορά στην καριέρα μου συμβαίνει κάτι τέτοιο, για ένα γεγονός που έγινε πριν δύο χρόνια! Εγώ τότε δεν ήμουν στην ομάδα… Σήμερα κερδίσαμε κάτι παραπάνω από δίκαια, ανατρέψαμε το σε βάρος μας σκορ και έπρεπε να κερδίσουμε με περισσότερα γκολ. Οι δύο αλλαγές μάς βοήθησαν σημαντικά».
Φραντζέσκος - Κατσουράνης σε μια μονομαχία τους στο παιχνίδι της Πάτρας.

* Τη σεζόν 1999-2000, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση αφού ο πάγκος του αποδείχτηκε για μια φορά ακόμη ηλεκτρικός! Η χρονιά ξεκίνησε με τον Άρι Χάαν (9 ματς), ακολούθησε το δίδυμο Σαράφη - Μιχαηλίδη για 4 ματς και στη συνέχεια ήρθε πριν τα μέσα της σεζόν ο Μπάγεβτις (21 παιχνίδια, από τον Γενάρη του 2000).

* Ο Δικέφαλος μέτρησε στο τέλος της χρονιάς 15 νίκες - 10 ισοπαλίες - 9 ήττες, σε πρωτάθλημα 18 ομάδων και πήρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν. Είχε 51 βαθμούς, με τέρματα 64-44 (μια από τις χειρότερες αμυντικές επιδόσεις ever!)...

* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται οι παίκτες μας να πανηγυρίζουν το γκολ του Γιώργου Κουλακιώτη, που έδωσε τελικά τη νίκη στον ΠΑΟΚ...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4