Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Δεκεμβρίου 2017

Δεύτερο συνεχόμενο διπλό στην Ξάνθη (1990)

Σαν σήμερα στις 30/12/1990, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Ξάνθη, για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1990-1991...

Πριν το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ με 11 βαθμούς (2-1-0 το βαθμολογικό σύστημα), βρισκόταν στη μέση της βαθμολογίας, έχοντας όμως -3 βαθμούς, λόγω της αποχώρησής του από το ματς του ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό.

Το 0-1 το πέτυχε ο Μαγκντί Τολμπά με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 7'. 

Η Ξάνθη στη συνέχεια αντέδρασε και στο 18' κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο Ουζουνίδης, αλλά απέκρουσε ο Γκιτσιούδης. 

Στο 32' ο Τζώνι Αναστασιάδης έγραψε το 0-2, δείχνοντας πως ο ΠΑΟΚ θα πάρει ένα εύκολο διπλό στην ακριτική πόλη.

Στο τέλος του ημιχρόνου όμως, δημιουργήθηκε επεισόδιο μεταξύ του Αναστασιάδη και του Χοσάμ Χασάν, με αφορμή μια πάσα του πρώτου στον δεύτερο που δεν έγινε ποτέ. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και κυρίως του Μαλιούφα, το θέμα δεν πήρε διάσταση, αλλά αυτό το γεγονός αποσυντόνισε την ομάδα.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Μαρινάκης μείωσε σε 1-2, η Ξάνθη στη συνέχεια πίεσε για την ισοφάριση, είχε μάλιστα και δοκάρι στο 61' με τον Μαρτσέλο, αλλά τελικά η νίκη δε χάθηκε και ο Δικέφαλος έφυγε με το διπλό, όπως είχε συμβεί και την προηγούμενη σεζόν 1989-1990 (0-2 με Μαγκντί - Μπορμπόκη), μια σεζόν που ήταν η πρώτη της Ξάνθης στη μεγάλη κατηγορία.
 
Το παιχνίδι στην Ξάνθη ήταν το πρώτο με τον Χρήστο Τερζανίδη (και τον Μπάμπη Μιχαηλίδη) στον πάγκο μας, μετά το τέλος της συνεργασίας με τον Ρομπ Γιάκομπς και η νίκη σε αυτό ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαία για την ομάδα! 

Η λύση Τερζανίδη - Μιχαηλίδη, αρχικά παρουσιάστηκε από τον Θωμά Βουλινό σαν προσωρινή, όμως αποδείχτηκε .. μόνιμη για εκείνη τη σεζόν.

Ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ μετά το παιχνίδι στην Ξάνθη, επιστρέφοντας από τη Γερμανία, είχε ακούσει την άποψη των παικτών που του είπαν: 

"Θέλουμε να παραμείνουν στην ομάδα ο Τερζανίδης με τον Μιχαηλίδη! Δεν πρέπει να δαπανηθούν λεφτά για άλλον προπονητή! Τα λεφτά που θα δαπανούνταν για άλλον προπονητή, προτείνουμε να πάρουμε εμείς οι παίκτες και να βγάλουμε την ομάδα στο ΟΥΕΦΑ! 

Αν δεν τη βγάλουμε, τότε δε θέλουμε να πάρουμε δραχμή. Οι κύριοι Τερζανίδης - Μιχαηλίδης, ξέρουν καλύτερα από όλους την ομάδα".
 
Οι συνθέσεις:

Ξάνθη: Γιουργούσης, Χατζημωσιάδης, Γκουτσίδης, Καρασερίδης (46' Καρυπίδης), Κεχαγιάς, Κωστένογλου, Ουζουνίδης, Μαρινάκης, Τζάτζος, Σερέτης (60' Σάντρο), Μαρτσέλο.

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μαλιούφας, Μητσιμπόνας, Αλεξούλης, Λαγωνίδης, Σκαρτάδος, Μαγκντί Τολμπά, Τουρσουνίδης, Αναστασιάδης (46' Μπασμπανάς), Χοσάμ Χασάν (82' Πλίτσης).



* Τη σεζόν 1990-1991 ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Ολλανδό Ρομπ Γιάκομπς στον πάγκο του για 12 ματς (6 νίκες - 2 ισοπαλίες - 4 ήττες) και στη συνέχεια μετά την απομάκρυνσή του τον διαδέχτηκαν οι Τερζανίδης - Μιχαηλίδης 22 αγώνες (10 νίκες - 7 ισοπαλίες - 5 ήττες).

* Ο Δικέφαλος τερμάτισε στην 4η θέση με 38 βαθμούς και έναν μηδενισμό λόγω της αποχώρησής του από το ΟΑΚΑ στο ματς με τον Παναθηναϊκό, με τέρματα 56-39.

* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1990-1991. 

Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: Λεοντιάδης, Γκιτσιούδης, Αλεξούλης, Χασάν, Σκαρτάδος, Μητσιμπόνας. Καθιστοί: Αναστασιάδης, Καραγεωργίου, Τουρσουνίδης, Μαγκντί, Λαγωνίδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4