Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Δεκεμβρίου 2017

Ήττα με δύο γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο! (2002)

Σαν σήμερα στις 15/12/2002, ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στο γειτονικό Χαριλάου με τον Αρη, για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2002-2003…

Ο Δικέφαλος λίγες μόνο μέρες μετά την ήττα στην Πράγα από τη Σλάβια για τη φάση των «32» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, επέστρεψε στις εγχώριες διοργανώσεις, έχοντας όμως αναγκαστικές απουσίες παικτών του (Καφές - Κούτσης), για τους οποίους υπήρχαν φόβοι ότι επέστρεψαν από την Πράγα με τροφική δηλητηρίαση!

Φυσικά δεν ήταν οι μόνοι παίκτες που αντιμετώπισαν τέτοιο πρόβλημα, ήταν όμως σε βαρύτερη μορφή από τους υπόλοιπους και ο Αναστασιάδης τους απέκλεισε από την αποστολή!

Το παιχνίδι στο Χαριλάου ήταν δυνατό, άτεχνο και με ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες! 

Σε αυτό βοήθησε και ο Μπριάκος που δεν σταματούσε να χρησιμοποιεί κάθε τρεις και λίγο τη σφυρίχτρα του, διακόπτοντας διαρκώς τον ρυθμό του παιχνιδιού, κάτι που επεσήμανε στις δηλώσεις του μετά το ματς ο τεχνικός του Δικεφάλου.

Μόλις στο 8’ ο ΠΑΟΚ έβγαλε την πρώτη καλή ευκαιρία του στο ματς με τον Οκκά να παίρνει την μπαλιά του Μάρκου από τα αριστερά, όμως το κοντινό σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Δέλλιου!

Δύο λεπτά αργότερα ο Κύπριος επιθετικός αναστάτωσε την άμυνα των γηπεδούχων, όμως το σουτ του, το σταμάτησε με τις γροθιές ο Δέλλιος. 

Οι γηπεδούχοι μέχρι τη λήξη του 45λεπτου δεν είχαν να επιδείξουν κάτι το ιδιαίτερο, με εξαίρεση 1-2 μικροευκαιρίες (κυρίως από μακρινά σουτ) που δεν ανησύχησαν τον Τοχούρογλου.

Στο 75’ ο Δέλλιος σώζει την εστία του αποκρούοντας εντυπωσιακά το φάουλ του Γεωργιάδη και δέκα λεπτά αργότερα έγινε το 1-0. Ο Κνόπερ εκτέλεσε φάουλ και ο Νιρέν με κεφαλιά άνοιξε το σκορ! 

Ο ΠΑΟΚ βγήκε στην επίθεση μήπως και καταφέρει να ισοφαρίσει, αλλά στο 92ο λεπτό, γράφτηκε το τελικό 2-0, με πρωταγωνιστές τους παίκτες της φάσης του πρώτου γκολ!
Οι συνθέσεις:

Άρης: Δέλλιος, Κατσαρός, Πασσαλής, Μορίς, Κολτσίδας, Μπράγκα, Κούσας, Επαλέ (81’ Κνόπερ), Παπαδόπουλος, (81’ Ντεμπά), Καζαντζής, Σίμιτς (68’ Μπασίρ).

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Κουτσόπουλος (55’ Ουντέζε), Χασιώτης, Φουτσίνι, Αμπονσά, Μάρκος, Κουκιέλκα, Γεωργιάδης, Οκκάς (68’ Γιασεμάκης), Κοσμίνσκι, Φρούσος.

Δηλώσεις:

Άγγελος Αναστασιάδης: «Ο αγώνας δεν ήταν καλός, εκτός από τα δύο γκολ δεν έγινε κάτι σημαντικό. Και εμείς και ο Άρης φτιάχναμε ευκαιρίες μόνο από στημένες μπάλες! Με προβληματίζει το γεγονός ότι είμαστε κουρασμένοι από τα συνεχή παιχνίδια και αυτός ήταν ο λόγος που χάσαμε το παιχνίδι. 

Δε θέλω να πω ότι αδικηθήκαμε από τον Μπριάκο, αλλά ο τρόπος με τον οποίον διηύθυνε τον αγώνα προκάλεσε πρόβλημα, καθώς σφύριξε πάρα πολλές φορές και δεν άφηνε να γίνεται παιχνίδι. Γενικά ήταν λίγος για τέτοιο ματς».

Κυριάκος Τοχούρογλου: «Δε λέω τίποτε για το ματς με κάλυψε ο προπονητής. Πρέπει να δούμε το φταίει γιατί έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και πρέπει να προσπαθήσουμε στα επόμενα ματς για να κάνουμε καλές γιορτές».

* Ο Δικέφαλος παρά τα πολλά του προβλήματα, τερμάτισε 4ος, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ κατέκτησε και το προτελευταίο Κύπελλο της ιστορίας του! Συγκέντρωσε 53 βαθμούς, με 16 νίκες - 5 ισοπαλίες - 9 ήττες, με τέρματα 59-38.

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ κάθισε όλη τη χρονιά 2002-2003 ο Άγγελος Αναστασιάδης, όπως άλλωστε συνέβη και την επόμενη, 2003-2004!

* Στην αρχική εικόνα, το ρόστερ του ΠΑΟΚ της περιόδου 2002-2003.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4