Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Δεκεμβρίου 2017

Οδυνηρή ισοπαλία και πολλή γκρίνια! (1996)

Σαν σήμερα στις 15/12/1996, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανηλειακό, για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1996-1997…

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 5.000 θεατές (4.316 τα εισιτήρια) και ο Δικέφαλος με τον Χρήστο Αρχοντίδη στον πάγκο του υποχρεώθηκε σε ισοπαλία από την πελοποννησιακή ομάδα, αποφεύγοντας τα χειρότερα, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ, στο 40ό λεπτό, ισοφαρίζοντας στο 81' με πέναλτι! 

Η οδυνηρή ισοπαλία προκάλεσε την έκρηξη του κόσμου, και οι ιαχές «κοπρόσκυλα», «βγάλτε τις φανέλες τις τιμημένες», ακούστηκαν στην Τούμπα, ενώ μετά το τελευταίο σφύριγμα του Κασναφέρη, περισσότεροι από 200 οπαδοί συγκεντρώθηκαν έξω από τα αποδυτήρια και τα «έψαλλαν» στους παίκτες του Δικεφάλου, για την μετριότατη εμφάνισή τους!

Οι φιλοξενούμενοι με τον Βασίλη Δανιήλ στον πάγκο τους, παρουσιάστηκαν καλά διαβασμένοι και χωρίς να παίξουν άμυνα – ταμπούρι, έκαναν το παιχνίδι τους απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που προσπαθούσε από την αρχή ως το τέλος να φτάσει στο γκολ, παίζοντας τελείως ανορθόδοξα! 

Στο σκορ προηγήθηκε ο Πανηλειακός στο 40’ με τον Στράντζαλη, που εκμεταλλεύτηκε την πάσα που του έδωσε ο … Αλεξίου και από κοντά νίκησε τον Μιχόπουλο κάνοντας το 0-1.

Ότι καλύτερο είχε να δείξει ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι ήταν οι προσπάθειες των δύο νεαρών ακραίων του μπακ (Χατζηζήσης - Κατσούρης) και ο μαχητικός Ζαφειρίου, παρά την προκατάληψη της κερκίδας εναντίον. 

Στο 63΄αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Παπαδόπουλος και στο 81’ ο Τασίδης ανέτρεψε τον Παναγιωτίδη, δίνοντας την ευκαιρία στον Τουρσουνίδη να ισοφαρίσει από τα 11 μέτρα.
Η κερκίδα πίεσε για την ανατροπή, που θα ερχόταν στο 89’, αν ο Ζουμπούλης δεν αιφνιδιαζόταν στο κόρνερ που εκτέλεσε ο Καπετανόπουλος και κατάφερνε με την προβολή που έκανε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Τοχούρογλου, ο οποίος ήταν πρωταγωνιστής και σε μια φάση που έγινε τρία λεπτά νωρίτερα, αποκρούοντας δύσκολα την κεφαλιά του Ζαγοράκη στη δεξιά γωνία της εστίας του!

Ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρίες να προηγηθεί στο σκορ, όμως τρεις κεφαλιές του Βρύζα στο πρώτο μισό δεν βρήκαν στόχο, με καλύτερη στιγμή τη φάση του 23ου λεπτού, όταν την κεφαλιά του επιθετικού μας τη σταμάτησε ο Ίλιτς πάνω στη γραμμή! 

Για τον Πανηλειακό οι ευκαιρίες που χάθηκαν είχαν εκφραστή τον Μπάρνιακ… 

Οι δύο ομάδες είδαν από έναν παίκτη τους να αποβάλλεται στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, καθώς ο Κασναφέρης απέβαλε στο 90' με 2η κίτρινη κάρτα τους Παναγιωτίδη - Μπάρνιακ!

Η ομάδα με τη νίκη της αυτή έφτασε τους 15 βαθμούς σε 12 ματς και βρισκόταν κάτω από τη μέση του πρωταθλήματος και πιο συγκεκριμένα στην 10η θέση, ισόβαθμη του Ιωνικού, έχοντας πετύχει μόλις 8 τέρματα ενώ είχε δεχτεί 12! 

Στα ως τότε παιχνίδια μετρούσε μόλις 3 νίκες, 6 ισοπαλίες και 3 ήττες… Κανείς δεν μπορούσε εκείνη τη μέρα να φανταστεί την αντεπίθεση διαρκείας του ΠΑΟΚ στον 2ο γύρο!

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Ζαφειρίου, Μιχόπουλος, Καπετανόπουλος, Ζαγοράκης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Χατζηζήσης, Κατσούρης, Τασιόπουλος, Αλεξίου (46’ Παναγιωτίδης), Ζαφειρίου, Ζαγοράκης, Πις (63’ Καπετανόπουλος), Βρύζας, Τουρσουνίδης, Ζουμπούλης.

Πανηλειακός: Τοχούρογλου, Λάκης, Παπαδόπουλος, Κολοσκόπης, Ίλιτς, Λιγνός, Κυζερίδης (70’ Ανδριόπουλος), Τασίδης, Μπάρνιακ, Στράντζαλης (82’ Τσέκος), Καρυοφίλης.

* Τη σεζόν 1996-1997 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση και πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφήνοντας εκτός τον Παναθηναϊκό, η ομάδα μας συγκέντρωσε 66 βαθμούς (όσους και ο 3ος ΟΦΗ), με τέρματα 53-28. Είχε 19 νίκες, 9 ισοπαλίες και 6 ήττες.

* Στον πάγκο του Δικεφάλου βρέθηκαν αρχικά ο Γκίντερ Μπέγκστον για 10 παιχνίδια (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες), ακολούθησε ο Αρχοντίδης για 9 παιχνίδια (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 2 ήττες), για να ακολουθήσει ο Άγγελος Αναστασιάδης και ο ΠΑΟΚ να πάει τρένο στο υπόλοιπο τις σεζόν, σημειώνοντας σε 15 αγώνες, 13 νίκες, 1 ισοπαλία και μόλις 1 ήττα!

* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται οι Παναγιωτίδης - Κυζερίδης σε μια εναέρια μονομαχία τους...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4