Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Δεκεμβρίου 2017

"Ομάδα που θα διεκδικεί πρωτάθλημα"

Το "μαύρο βέλος" του ΠΑΟΚ, ο Λέανδρος Συμεωνίδης, τις τελευταίες μέρες του 1967, είχε παραχωρήσει συνέντευξη σε εφημερίδα της εποχής, λέγοντας πολλά και ενδιαφέροντα...


Ο Λέανδρος για την απίστευτη ευλυγισία και ταχύτητα του, αλλά και την έμφυτη ικανότητά του στην κλειστή ντρίμπλα, αποτελεί μία από τις σημαίες του ΠΑΟΚ. Γόνος προσφυγικής οικογένειας, βγήκε από τα περίφημα «τσικό του Βίλλυ Σέφτσικ» και παρότι είχε αμέτρητες προτάσεις από συλλόγους εντός κι εκτός συνόρων (Φιορεντίνα), πέρασε όλη του την ποδοσφαιρική ζωή στον Δικέφαλο του Βορρά, πάντα με το «7» στην πλάτη, έχοντας 67 γκολ σε 323 εμφανίσεις, τις περισσότερες με το περιβραχιόνιο στο χέρι, ενώ στην δεκαετία του 70 διετέλεσε προπονητής στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, όπου έβγαλε αρκετούς παίκτες για την πρώτη ομάδα ...

Ως αρχηγός της ομάδας δεν έκανε ποτέ συμβιβασμούς με πολύ χαρακτηριστική την απόφασή του να "πάρει" την ομάδα του ΠΑΟΚ και να αποχωρήσει από το γήπεδο (της Φιλαδέλφειας), σε αγώνα διαιτητικής παρωδίας με τον Ολυμπιακό.



Διαβάστε τα όσα είχε πει:

"Το φετινό πρωτάθλημα (1967-1968) θα πρέπει πρώτα πρώτα να το εκμεταλλευτούμε για να βγάλουμε χρήσιμα πράγματα για το μέλλον. Γιατί βέβαια το μέλλον ανήκει στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ. Ανήκω σε αυτούς που πέρασαν, ότι είχα να προσφέρω το πρόσφερα στην ομάδα. Στις μέρες μου ο ΠΑΟΚ δεν είδε άσχημες μέρες, αλλά τώρα εκείνο που προέχει είναι το μέλλον. Και το μέλλον αυτό πρέπει να είναι δικό μας!"

Διευκρινίζοντας το "πρέπει", ανέφερε: "Ο ΠΑΟΚ κερδίζει συνεχώς κόσμο, ήδη οι περισσότεροι από τους μισούς φιλάθλους της Θεσσαλονίκης είναι οπαδοί του ΠΑΟΚ! Στόχος η δημιουργία που θα διεκδικεί από αγώνα σε αγώνα το πρωτάθλημα! Μπορεί να γεμίζει κάθε το Κυριακή το Καυτανζόγλειο και το Χαριλάου; Αμφιβάλλω!"

Όσο για την εικόνα που παρουσίαζε ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν ... "Η ομάδα που έχουμε βλέπετε ότι προχωρεί ικανοποιητικά. Αν δεν είχαμε το άσχημο ξεκίνημα, τώρα θα ήμασταν πρωτοπόροι! Αυτό σημαίνει δύο πράγματα: Πρώτον, αν δεν είμαστε οι καλύτεροι, δεν είμαστε χειρότεροι από κανέναν και δεύτερον: συμπληρώνοντας δυο τρεις ελλείψεις στην ομάδα, μπορούμε να χτυπήσουμε τον τίτλο"

Αυτά βέβαια για το μέλλον ... "Για το μέλλον, αλλά από τώρα! Για φέτος θα προχωρήσουμε όπως είμαστε. Αλλά τώρα πια είδαμε τόσα. Καταλάβαμε, πιστέψαμε! Πιστέψαμε ότι δεν υστερούμε από τους άλλους και ότι διαθέτουμε εσωτερικές δυνάμεις καλύτερες από όλους τους άλλους! Ο ΠΑΟΚ έχει πίσω του πολύ κόσμο και πιστό κόσμο, ο οποίος τον ακολουθεί παντού. Αυτό αρκεί για όλα!"

Για τον καινούριο προπονητή που αναμενόταν: "Τι μπορούμε να ξέρουμε πριν τον δούμε; Τον περιμένουμε όμως με ανυπομονησία. Κάθε του καλή προσπάθεια θα βρει πλούσιο έδαφος για να καρποφορήσει. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα πλούσιο χωράφι που πρέπει να καλλιεργηθεί καλύτερα"

Για το δικό του μέλλον δήλωσε: "Εγώ τώρα είμαι στη μέση... Φεύγω σιγά σιγά! Ίσως του χρόνου να παίξω ακόμη, ίσως βοηθήσω κι εγώ στην κατάκτηση ενός τίτλου. Πιστεύω πως μπορούμε να κατακτήσουμε το επόμενο πρωτάθλημα, το λέω με σιγουριά"

Τέλος μιλώντας για τη χρονιά που ήταν σε εξέλιξη συμπλήρωσε: "Φέτος είμαστε όλοι μπερδεμένοι! Χάσαμε έδαφος, αλλά τώρα συνήλθαμε και προχωρούμε καλά. Όλα μπορούν να γίνουν και φέτος. Αλλά για του χρόνου, μπορούμε να δουλέψουμε από τώρα να χτυπήσουμε ... διάνα στον τίτλο"  

Δυστυχώς οι προσδοκίες του Λέανδρου για εκείνη τη σεζόν (1967-1968), δε δικαιώθηκαν καθώς ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 9η θέση με 67 βαθμούς (13 νίκες - 7 ισοπαλίες 14 ήττες!), με τέρματα 45-40. Η χρονιά ξεκίνησε με τον Νίκο Πάγκαλο για 6 ματς (είχε βγάλει όλη την προηγούμενη σεζόν), τον Δημήτρη Καλογιάννη για 15 παιχνίδια και στη συνέχεια ήρθε ο συγχωρεμένος πια, Άιβορ Πάουελ (έφυγε από τη ζωή στις 6/11/2012), για τα τελευταία 13 παιχνίδια.

Οι αριθμοί του:
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ συμμετοχές 23, τέρματα 6
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ συμμετοχές 268, τέρματα 50
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ συμμετοχές 30, τέρματα 11
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ συμμετοχές 2
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ συμμετοχές 6

Για την ιστορία, ο Λέανδρος τιμήθηκε από την ΠΑΕ στις 7 Οκτωβρίου 2013, παραλαμβάνοντας τη φανέλα με το "7" από τον Ζήση Βρύζα, εισπράττοντας το παρατεταμένο χειροκρότημα της Τούμπας, με τον ίδιο να ανταποδίδει σηκώνοντας το χέρι του, φανερά συγκινημένος!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4