Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Δεκεμβρίου 2017

Κουρασμένος και με λάθος νοοτροπία στην Κέρκυρα (2010)

Σαν σήμερα στις 19/12/2010, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Κέρκυρα, σε παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2010-2011 ...

Ο ΠΑΟΚ έχασε αυτό το παιχνίδι με 2-1, σε ένα ματς που ο "Δικέφαλος" έδειξε σημάδια κόπωσης αλλά του έλειπε και η ψυχολογία νικητή.

Έτσι μετά την τεράστια νίκη πρόκριση στο Ζάγκρεμπ, ήρθε αυτή η ήττα που προσγείωσε απότομα τους πάντες στην ελληνική πραγματικότητα.

Η ομάδα έχασε σε ένα επαρχιακό γήπεδο από τα οποία θυμίζουμε πως μέχρι πρότινος περνούσε σαν τρένο. Η κόπωση των παικτών ήταν βέβαια ένας πολύ σοβαρός λόγος καθώς και οι απουσίες κάποιων βασικών παικτών που ήταν τελικά αναντικατάστατοι.

Ο Μάκης Χάβος κατέβασε την ομάδα με 4-2-3-1 έχοντας τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Τσιρίλο και Σαβίνι στην άμυνα, κόφτες τους Γκαρσία- Μπαλάφα, στα χαφ Ελ Ζαρ- Φωτάκη- Βιεϊρίνια και κορυφή τον Αθανασιάδη...

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και μόλις στο 6' προηγήθηκαν με τον Ιωάννου με σουτ έξω από την περιοχή του Χαλκιά που δεν πρόλαβε να αντιδράσει. 

Ούτε ο ΠΑΟΚ όμως αντέδρασε στη συνέχεια -όπως θα περίμενε κανείς- αντίθετα οι γηπεδούχοι ήταν πιο απειλητικοί. 

Οι παίκτες μας έκαναν αβίαστα λάθη, δεν είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας και φαινόταν ξεκάθαρα πως το παιχνίδι του "Δικεφάλου", δεν ήταν αυτό που θα φανταζόταν ο κάθε ένας, ειδικά μετά το μεγαλειώδες διπλό στην Κροατία.

Παρόλα αυτά στο 45', ο Βιεϊρίνια σέντραρε από αριστερά, βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Αθανασιάδη, που ξεμαρκαρίστηκε άψογα και ο τελευταίος με πλασέ στην κίνηση ισοφάρισε σε 1-1.
Στην επανάληψη η Κέρκυρα και πάλι αιφνιδίασε, αυτή τη φορά με τον Στολτίδη στο 48', όταν μετά από μακρινό σουτ του Μίχου, βρέθηκε στην πορεία της μπάλας παίρνοντας την απόκρουση του Χαλκιά και έβαλε πάλι μπροστά την Κέρκυρα.

Αν και ο Χάβος είχε κάνει πιο επιθετική την ομάδα, με την έναρξη της επανάληψης περνώντας τους Σαλπιγγίδη και Λίνο, δείχνοντας πως θέλει να πάρει το ματς, ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε να μπορεί να πετύχει κάτι τέτοιο.

Η αλλαγή του συστήματος σε 4-4-2 δεν βοήθησε την εικόνα της ομάδας που οπωσδήποτε αιφνιδιάστηκε από το γρήγορο γκολ του Στολτίδη στην επανάληψη και δεν πρόλαβε να εφαρμόσει όλα αυτά που είχε σχεδιάσει ο Χάβος για το δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού.

Στο τελευταίο 20λεπτο σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ισοφαρίσουν τουλάχιστον, οι παίκτες μας βγήκαν μπροστά, χωρίς όμως να απειλήσουν ιδιαίτερα τον Κωνσταντόπουλο, με εξαίρεση τη φάση του Κριστιάνο στο 83΄, όταν το πολύ καλό σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο δοκάρι της Κέρκυρας.

Κίτρινες κάρτες: Παρασκευαΐδης - Βιεϊρίνια, Τσιρίλο, Γκαρσία, Κοντρέρας.
Οι συνθέσεις: 

Κέρκυρα (Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής (63' Γιάντσης), Μίχος, Τσίγκας (90' Χαμπλ), Παρασκευαΐδης, Μαϊστόροβιτς, Επστάιν, Ιωάννου Ηλ. (80' Ιωάννου Δ.), Μακρής.

ΠΑΟΚ (Χάβος): Χαλκιάς, Μπαλάφας (46' Σαλπιγγίδης), Γκαρσία, Ελ Ζαρ (63' Κριστιάνο), Τσιρίλο, Κοντρέρας, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Σνάουτσνερ, Αθανασιάδης, Σαβίνι (46' Λίνο).


Δηλώσεις πρωταγωνιστών...

Λακωνικός παρουσιάστηκε ο Μάκης Χάβος στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με την Κέρκυρα, τονίζοντας πως η κούραση των συνεχόμενων παιχνιδιών σε Ελλάδα και Ευρώπη επηρέασε την εικόνα της ομάδας.

Τι είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ:
"Στο δεύτερο ημίχρονο ρισκάραμε, αφού αλλάξαμε σύστημα και έτσι δημιουργήθηκαν χώροι για την Κέρκυρα. Είχαμε ευκαιρία με τον Κριστιάνο να πάρουμε κάτι, αλλά δεν τα καταφέραμε. Από ό,τι φάνηκε τα συνεχόμενα ματς σε Ευρώπη και Ελλάδα μας στοιχίζουν πολύ σε όλους τους τομείς. Όταν υπάρχει κούραση δεν υπάρχει καθαρό μυαλό."

Για τον αγώνα της Τετάρτης με τα Γιάννενα, είπε: "Δεν ήρθε η καταστροφή, θέλουμε να προχωρήσουμε στον θεσμό του Κυπέλλου."

-------->

Ο Λίνο με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με την Κέρκυρα, στάθηκε στο γεγονός ότι οι απουσίες των τραυματισμών έχουν επηρεάσει την ομάδα.

Τι είπε ο Βραζιλιάνος μπακ:
«Είχαμε ευκαιρία να πάρουμε την ισοπαλία, αλλά δεν τα καταφέραμε. Στο γήπεδο δουλέψαμε για ένα θετικό αποτέλεσμα, ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το παιχνίδι που έρχεται την Τετάρτη. 
Έχουμε πολλούς παίκτες τραυματίες, οι απώλειες των οποίων έχουν επηρεάσει την ομάδα. Αυτοί οι παίκτες προσπαθούν να επιστρέψουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και νομίζω ότι θα μας βοηθήσουν όταν ενσωματωθούν με την ομάδα. Θέλουμε τη νίκη στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς.»

-------->

Απογοητευμένος από την ήττα εμφανίστηκε ο νεαρός επιθετικός του ΠΑΟΚ, Στέφανος Αθανασιάδης, που τόνισε πως η ομάδα πρέπει να ξεχάσει το παιχνίδι με την Κέρκυρα και να εστιάσει την προσοχή της στο ματς της Τετάρτης για το Κύπελλο.

Τι δήλωσε ο "Κλάους":
"Είμαστε στεναχωρημένοι από την ήττα και από την εμφάνιση. Ξεχνάμε αυτό το ματς και πάμε για τη νίκη στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννενα. Είμαστε κουρασμένοι, αλλά προσπαθούμε για το καλύτερο. Δεν μείναμε στην πρόκριση. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά."

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4