Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Δεκεμβρίου 2017

Εντυπωσίασε, συντρίβοντας τη Βέροια με 5-0! (1971)

Σαν σήμερα στις 19/12/1971, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τη Βέροια, για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1971-1972 …

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 17.000 θεατές (15.289 τα εισιτήρια), οι οποίοι απόλαυσαν έναν πολύ μεγάλο ΠΑΟΚ, να φτάνει σε μια εντυπωσιακή νίκη με 5-0!

Ο Δικέφαλος προηγήθηκε νωρίς με 2-0, χάρη σε γκολ των Κούδα στο 2’ (μετά από συνδυασμό Τερζανίδη – Αποστολίδη - Σαράφη) και Αποστολίδη στο 10’ με εντυπωσιακό βολέ μετά από κεφαλιά – πάσα του Σαράφη.
 
Οι παίκτες του Λες Σάνον, κυριάρχησαν στο γήπεδο, απέναντι σε έναν αντίπαλο που μόνο στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου και στις αρχές της επανάληψης προσπάθησε να αντιδράσει, χωρίς να καταφέρει να παραβιάσει την εστία του Σαββουλίδη. 

Καλύτερη στιγμή της Βέροιας, το σουτ του Μιμίδη στο δοκάρι μας, στο 39'.
Με τα μάτια του ... σκιτσογράφου ...

Ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο μισάωρο ανέβασε και πάλι την απόδοσή του, σημειώνοντας άλλα τρία τέρματα με τους Παρίδη στο 68’ και 76’ με βολίδα από τα 30 μέτρα, ενώ ενδιάμεσα ο Σαράφης είχε γράψει το 4-0.
Όταν η Βέροια έγινε ... Τρίκαλα στον Τύπο της εποχής!

Στα αξιομνημόνευτα του παιχνιδιού η πολλή γκρίνια που περιφερόταν στις κερκίδες της Τούμπας, από το 20'μέχρι το 60', με τον κόσμο να ζητάει από την ομάδα να ανεβάσει στροφές, κάτι που τελικά έγινε και ο ΠΑΟΚ έφτασε σε μια πολύ μεγάλη σε έκταση νίκη... 

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Κούδας, Παρίδης, Σαράφης και Ιωσηφίδης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Γούναρης, Φουντουκίδης (62’ Χατζηκαπετάνης), Ιωσηφίδης, Παπαδόπουλος, Τερζανίδης, Κούδας, Μπέλλης (78’ Ασλανίδης), Σαράφης, Αποστολίδης, Παρίδης.

Βέροια: Μασάδης, Κωνσταντίνου, Κουσουλάκης, Μιχαηλίδης, Τσιρέλας, Γαϊτάνος, Ραντίδης Μιμίδης, Ζλητίδης (46’ Υφαντίδης), Τερζής,  Αλεξανδρίδης.
.

* Τη σεζόν 1971-1972, ο ΠΑΟΚ συγκέντρωσε 80 βαθμούς σε 34 ματς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες.
 
Τερμάτισε στην 5η θέση με 53-27 τέρματα, αλλά εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο χάρη στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ένα τρόπαιο που ήταν ο πρώτος τίτλος του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ από το 1926...

* Πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν ήταν ο Αποστολίδης με 12 τέρματα και ακολούθησε ο Σαράφης με 10.

* Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Παναθηναϊκός με 88 βαθμούς (ήταν η ομάδα του Γουέμπλεϋ), ενώ ο ΠΑΟΚ είχε κάποια ανέλπιστα στραβοπατήματα, καθώς έχασε 2 φορές από το Αιγάλεω και εκτός έδρας από Φωστήρα - Βέροια. Μιλάμε για 12 βαθμούς που θα μπορούσαν να είχαν κερδηθεί.

* Στην αρχική εικόνα, η φάση του 10
ου λεπτού, όταν ο Αποστολίδης σημειώνει το 2-0 παρά την προσπάθεια του Μασάδη και του Μιχαηλίδη… Στο βάθος παρακολουθούν οι Τερζανίδης – Μιμίδης, με διαφορετικά συναισθήματα!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4