Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Δεκεμβρίου 2017

Αποχαιρέτησε το 1994 με εντός έδρας ισοπαλία! (1994)

Σαν σήμερα στις 28/12/1994, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Απόλλωνα Σμύρνης, σε παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1994-1995 ... 

Μια αγωνιστική που αποδείχτηκε ... γρουσούζικη για τον Δικέφαλο καθώς δεν κατάφερε να κερδίσει την αθηναϊκή ομάδα, μένοντας στο ισόπαλο 1-1.
 
Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 6.000 θεατές (4.690 τα εισιτήρια) και ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο σκορ στο 22' με αυτογκόλ του Ιωάννου σε σέντρα του Ζαφειρίου, όμως πέντε λεπτά αργότερα ο Ντέμης Νικολαΐδης πέτυχε την ισοφάριση... 

Στο 60', ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Κώστας Λαγωνίδης που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μήνου, χάνοντας την ευκαιρία να δώσει στον Δικέφαλο προβάδισμα νίκης, σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο οι φιλοξενούμενοι αγωνιζόταν με «10», λόγω αποβολής του Κεφαλά στο 51'...
Το χαμένο πέναλτι του Κώστα Λαγωνίδη ... 
Το τελευταίο σφύριγμα του Χατζησταυρίδη βρήκε τις ομάδες ισόπαλες με 1-1 και τη σχετική γκρίνια να κυκλοφορεί στους πέριξ της Τούμπας χώρους ... 

Ο ΠΑΟΚ απέναντι σε έναν αντίπαλο που ταμπουρώθηκε στην άμυνά του είχε πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, όπως και σε άλλα παρόμοια παιχνίδια εκείνη τη σεζόν, κάτι που παραδέχτηκε στις δηλώσεις του ο Άρι Χάαν!
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Γιουκούδης, Καπετανόπουλος (54' Μιλάνκο), Ζαφειρίου, Αλεξίου, Λαγωνίδης, Χάβος (70' Παναγιωτίδης), Τουρσουνίδης, Μπότσιεκ, Φαν Ρόι, Ζουμπούλης.

Απόλλων Σμύρνης: Μήνου, Λαχανάς (92' Αλέξης), Ποζαπαλίδης, Κεφαλάς, Ιωάννου, Καρασαββίδης, Θεοδωρόπουλος, Μητρόπουλος, Κόλα, Κοβάσεβιτς, Νικολαΐδης (90' Μπάρνιακ).

Δηλώσεις Χάαν: "Σίγουρα είμαι απογοητευμένος από το αποτέλεσμα. Από την άλλη πλευρά όμως είμαι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η ομάδα μου προσπάθησε. Είναι λυπηρό το ότι δεν εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες και επιπλέον χάνουμε και πέναλτι. Τότε αντιλαμβάνεστε γιατί η ομάδα φτάνει δύσκολα στο γκολ. Οι παίκτες μου πρέπει να μάθουν να παίζουν απέναντι σε πολυπρόσωπες άμυνες. 

Ένας άλλος ανασταλτικός παράγοντας είναι ο κακός αγωνιστικός χώρος της Τούμπας. Μπροστά σε σφικτές άμυνες πρέπει να παίζουμε γρήγορα. Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορούμε να το κάνουμε σε αυτό το κακό τερέν. Στην Ελλάδα δε σέβονται τους επιθετικούς παίκτες. Αυτό συμβαίνει γιατί κατ' εξοχήν οι αμυντικοί παίκτες δεν ξέρουν μπάλα και έτσι καταφεύγουν σε κλωτσιές για να κρατήσουν τους επιθετικούς.

Ο Γιουκούδης έπαιξε τον ίδιο ρόλο και με τον Ίβιτς στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και τα πήγε περίφημα. Δεν χρησιμοποίησαν από την αρχή τον Παναγιωτίδη γιατί παίζουμε άμυνα ζώνης και όχι μαν του μαν. Ο Παναγιωτίδης δεν μπορεί να παίξει σε ένα τέτοιο σύστημα".


* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1994-1995 είχε σε όλη διάρκειά της τον Ολλανδό τεχνικό Άρι Χάαν στον πάγκο του (σπάνια περίπτωση). 

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση, έχοντας 20 νίκες, 5 ισοπαλίες, 9 ήττες. Συγκέντρωσε 65 βαθμούς με τέρματα 55-29. Εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ ξεχρέωσε την ποινή που του είχε επιβληθεί από την ΟΥΕΦΑ για τα όσα είχαν γίνει στο παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμαίν (1/10/1992). 

* Στην αρχική εικόνα, ο Μήνου σταματάει την προβολή του Ζαφειρίου.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4