Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Νοεμβρίου 2017

Η μεγάλη πρόκριση επί της Ουντινέζε (2000)

Σαν σήμερα στις 9/11/2000, ο ΠΑΟΚ πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες προκρίσεις του στο κύπελλο UEFA, επί της πρωτοπόρου -τότε- στο campionato, Ουντινέζε...

Οι αναμετρήσεις με την ιταλική ομάδα έγιναν στα πλαίσια του 2ου γύρου του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και αφού στην προηγούμενη φάση ο Δικέφαλος απέκλεισε την Μπεϊτάρ της Ιερουσαλήμ (νίκη 3-1 στη Θεσσαλονίκη και ισοπαλία 3-3 εκτός).

Πριν κάνουμε το flash back σε εκείνο το παιχνίδι να θυμηθούμε ότι στο πρώτο ματς του "Friuli" (24/10/2000), ο ΠΑΟΚ πολέμησε και έχασε τελικά πολύ δύσκολα με 1-0, δεχόμενος γκολ το 95' από τον Μπαρτζιότα... 
Όλοι στην ομάδα γνώριζαν πολύ καλά πως το σκορ στο καμίνι της Τούμπας, ήταν ανατρέψιμο, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στην πράξη. 
Η ομάδα με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στο τιμόνι της και με ρόστερ που το αποτελούσαν καλοί παίκτες, πίεσε τους Ιταλούς στην επανάληψη και πέτυχε να σκοράρει στο 73' με τον Αργεντίνο Πατρίτσιο Καμπς, ο οποίος είχε περάσει στο ματς σαν αλλαγή 9' νωρίτερα στη θέση του Μπράτιτς. 
Ο σκόρερ νίκησε με κεφαλιά τον αντίπαλο τερματοφύλακα μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Βασίλης Μπορμπόκης, βάζοντας φωτιά στο γήπεδο, με τον κόσμο να πανηγυρίζει έξαλλα.

Το 1-0 με το οποίο ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα, διατηρήθηκε μέχρι τη λήξη της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού και έτσι οδηγηθήκαμε στην 30λεπτη παράταση. Εκεί η επικράτηση του ΠΑΟΚ ήταν καθολική. 

Με τέρματα των Καμπς (102', κεφαλιά και πάλι μετά από σέντρα του Μπορμπόκη) και Φρούσου (108', ωραία ατομική προσπάθεια), ολοκληρώθηκε η θριαμβευτική πρόκριση, μια πρόκριση που ακούστηκε σε όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη, προκαλώντας αίσθηση. 

Το σφύριγμα της λήξης από τον Γερμανό Φρόλιχ, σήμανε την αρχή των απόλυτα δικαιολογημένων πανηγυρισμών από τις χιλιάδες κόσμου που βρέθηκαν εκείνη τη βραδιά του Νοέμβρη στην Τούμπα.
Η σύνθεση του ΠΑΟΚ (Μπάγεβιτς): Τοχούρογλου, Μπορμπόκης, Βενετίδης, Μπράτιτς (63' Καμπς), Κωνσταντινίδης, Οκκάς (74' Φρούσος), Ουντέζε, Ναλιτζής (Καφές 114'), Τετράτζε, Κουλακιώτης, Χασιώτης.
Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Δικεφάλου σταμάτησε στην επόμενη φάση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, με την ομάδα να χάνει και στα δύο παιχνίδια με την ολλανδική Αϊντχόβεν (3-0 εκτός και 0-1 εντός).

Μπορείτε να ακούσετε στο ηχητικό που ακολουθεί, πως υποδέχτηκε τη νίκη-πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Ουντινέζε, γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός που δεν είναι πια μαζί μας...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4