Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Νοεμβρίου 2017

Σκωτσέζικο ντους στην άδεια Τούμπα! (1994)

Σαν σήμερα στις 9/11/1994, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Άγιο Νικόλαο για τον β' γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1994-1995, μόλις 3 μέρες μετά την μεγάλη νίκη του επί του Ολυμπιακού με 3-0 για το πρωτάθλημα ... 

Έχοντας πάρει στην προηγούμενη φάση την πρωτιά στον 10ο όμιλο στο οποίον συμμετείχε, όλοι θεώρησαν πως η τύχη μάς χαμογέλασε φέρνοντας στον δρόμο μας έναν εύκολο αντίπαλο, που εξάλλου αγωνιζόταν δύο κατηγορίες κάτω από εμάς, στην Γ' Εθνική! 
Στο ποδόσφαιρο όμως η υπεροψία πάντα πληρώνεται! Και κάτι τέτοιο συνέβη και σε εκείνη την περίπτωση! 

Ο ΠΑΟΚ έμεινε στην άνετη επικράτηση επί του Ολυμπιακού λίγες μέρες νωρίτερα, υποτίμησε την μαχητική κρητική ομάδα και παραχώρησε ισοπαλία με 1-1 στην άδεια Τούμπα, αφού κόπηκαν μόλις 383 εισιτήρια! 

Η ομάδα έπεσε στην παγίδα των αντιπάλων και πλέον έπρεπε να πάει να διεκδικήσει την πρόκριση στην Κρήτη! Χαρακτηριστική είναι η ομολογία του αντίπαλου προπονητή, ο οποίος είπε μετά το ματς, πως είχε ζητήσει από τους παίκτες του να αγωνιστούν δυνατά για να μη δεχτούν πολλά γκολ! 

Με τον ΠΑΟΚ δεν αγωνίστηκαν σε εκείνο το  ματς οι Μπότσιεκ, Καπετανόπουλος, Λαγωνίδης, Αναστασιάδης, Μιλάνκο (Κροάτης), αλλά αυτό δεν αποτελεί σοβαρή δικαιολογία για κανέναν... 
Μόλις στο 2' ο Γιουκούδης γύρισε την μπάλα στον Ζουμπούλη που από πολύ κοντά πλάσαρε πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ο ΠΑΟΚ πίεσε για να ανοίξει το σκορ, το γκολ δεν ερχόταν και η ομάδα άρχισε να φορτώνεται με άγχος.

Στο 25' ο Ψαθάκης έφυγε στην κόντρα, πλάσαρε τον Μιχόπουλο, με την μπάλα να σταματάει στο κάθετο δοκάρι μας! 

Στο ΄40' μετά από σέντρα του Αντώνα, ο Δερμιτζάκης με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ζαγοράκης σούταρε από κοντά αλλά ο Γιαλαμάς απέκρουσε!
Στις αρχές της επανάληψης ο Ίνεχ απέκρουσε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Δερμιτζάκη με τον Γιαλαμά εξουδετερωμένο, με τον Χάαν λίγο αργότερα να ρίχνει στο ματς Οικονομίδη και Καρασαββίδη για να φρεσκάρει την ομάδα. 

Το σκορ άνοιξε στο 77' ο Ζουμπούλης με σουτ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Οικονομίδη, στο επόμενο λεπτό ο Τουρσουνίδης εκτέλεσε πέναλτι (δεν ήταν αλλά το έδωσε ο Μιντιούρης!), όμως ο Γιαλαμάς μπλόκαρε την μπάλα!
Και στο 89' ο Ίνεχ πήρε την μπαλιά του Ράμμου, βρέθηκε προ του Μιχόπουλου, πλάσαρε και ισοφάρισε! 
Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Γιουκούδης, Ζαφειρίου, Παναγιωτίδης, Αλεξίου, Χάβος (71' Οικονομίδης), Ζαγοράκης, Αντώνας (63' Καρασαββίδης), Δερμιτζάκης, Τουρσουνίδης, Ζουμπούλης. 

Άγιος Νικόλαος: Γιαλαμάς, Φαμπιάτος, Τσίμπος, Τζώρτζης, Σπανάκης, Παπαδημητρίου (84' Αθανασιάδης), Παπαγιαννάκης, Καραγιώργος, Ράμμος, Ψαθάκης (82' Λαυρεντάκης). 

Δηλώσεις προπονητών: 

Άρι Χάαν: "Είδα μια διαφορά στην ομάδα που έπαιξε την Κυριακή και τη σημερινή... Με την απόδοσή τους τώρα οι παίκτες μου τώρα έχουν ένα εξτρά παιχνίδι μπροστά τους. Αν είχαν κερδίσει με 2-0, βάζοντας το πέναλτι, θα ήταν μια ξεκάθαρη ιστορία. Τώρα με το 1-1 κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος". 

Βασίλης Κρητικός: "Ήταν για μας πολύ δύσκολα. Ξέραμε ποιος είναι ο ΠΑΟΚ. Τον είχα δει στο ματς με τον Ολυμπιακό. Είναι μια μεγάλη δύναμη του ποδοσφαίρου μας. Ζήτησα από τους παίκτες μας να μη φάνε πολλά γκολ, γιατί δεν έχουμε πείρα και έχουμε 25 μέρες να παίξουμε έστω και φιλικό... Για την πρόκριση όλα παίζονται! Στο ποδόσφαιρο, μην απορείτε, πολλά μπορούν να γίνουν". 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4