Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Οκτωβρίου 2017

Νίκη στην Ξάνθη με γκολ του Βρύζα (1998)


Σαν σήμερα στις 25/10/1998, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Ξάνθη και πήρε το διπλό χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Ζήσης Βρύζας στο 20ό λεπτό ...

Ο πρώην παίκτης των γηπεδούχων που είχε μετακομίσει στην Τούμπα το καλοκαίρι του 1996, άδραξε την ευκαιρία και νίκησε τον Μπούτσεκ, όταν μετά από σέντρα του Ολιβάρες, ο Βρύζας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων και στη συνέχεια με βολέ στα δίχτυα.

Το γκολ αυτό χάρισε τους πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα μας... Το πανηγύρισε μαζί με τους συμπαίκτες του με ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο, όπως μπορείτε να δείτε στο video που υπάρχει πιο κάτω...

Ο Δικέφαλος μετά το διπλό στην Ξάνθη έφτασε τους 11 βαθμούς (3-1-0 το σύστημα βαθμολογίας), έναντι δεκατριών της ακριτικής ομάδας. Ο ΠΑΟΚ μετρούσε πλέον σε επτά ματς, 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες...

Η Ξάνθη ήταν πολύ μαχητική, είχε δοκάρι με τον Βιλανάκη στο 27', ενώ απείλησε και σε άλλες περιπτώσεις τόσο τον Αργυρίου όσο και τον αντικαταστάτη του (λόγω τραυματισμού στο κεφάλι), Νίκο Μιχόπουλο!

Ο ΠΑΟΚ ανταπέδωσε τα δοκάρια στο 48', όταν το σουτ του Φραντζέσκου κόντραρε στον Καραγεωργίου με την μπάλα στη συνέχεια να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να απομακρύνεται από τους αμυντικούς...
 
Με τη λήξη της αναμέτρησης υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες από πλευράς Ξάνθης προς τον διαιτητή Γιανναδάκη, καθώς θεώρησαν ότι αδικήθηκαν σε καμιά ... 20αριά περιπτώσεις πέναλτι!

Την ίδια ώρα χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες στο παλιό γήπεδο της Ξάνθης πανηγύριζαν μαζί με την ομάδα το διπλό!

Βρύζας, Κωνσταντινίδης, Νάγκμπε, Ολιβάρες οι κορυφαίοι του Δικεφάλου...
Οι συνθέσεις:

Ξάνθη:
Μπούτσεκ, Παπαδημητρίου, Βενετίδης, Καραγεωργίου, Κεχαγιάς, Μπα, Βιλανάκης (73' Δαμιανός), Πατσατζόγλου, Τσακίρ (37' Κυπαρίσσης), Χάβος, Γελαδάρης (63' Τεγγελίδης).

ΠΑΟΚ: Αργυρίου (27' Μιχόπουλος), Μαχαιρίδης, Κολομπούρδας (9' Τάκολα), Σαμαράς, Καφές, Ζαφειρίου, Κωνσταντινίδης, Φραντζέσκος, Βρύζας (82' Βελής), Ολιβάρες, Νάγκμπε.

 
Δηλώσεις:

Χρήστος Βελής: "Ήταν μια σπουδαία νίκη για εμάς, τη χρειαζόμασταν, πιστεύω ότι παίξαμε καλύτερα και κερδίσαμε. Σκεφτόμαστε πλέον το ματς με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί".

Ζήσης Βρύζας: "Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, σε μια δύσκολη έδρα, απέναντι σε μια δυνατή ομάδα όπως είναι η Ξάνθη. Είναι πολύ σημαντικό τρίποντο που μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια για τα δύο ντέρμπι που ακολουθούν".

Κώστας Φραντζέσκος
: "Είναι πολύ δίκαια η νίκη μας, είχαμε δυο δοκάρια, μπορούσαμε να είχαμε βάλει ένα δεύτερο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και να είχε τελειώσει νωρίτερα το παιχνίδι. Αυτό που θέλω να πω είναι ο κύριος Μαντζουράκης ξέρει μόνο να διαμαρτύρεται. Στο ματς με τον ολυμπιακό που ακολουθεί, πάμε για τη νίκη! (ήττα με 1-2 στην Τούμπα με ... Παπαπέτρου)".

Άγγελος Αναστασιάδης: "Μετά από αρκετό διάστημα κερδίσαμε εκτός έδρας. Κερδίσαμε μια ομάδα η οποία ερχόταν από δύο πολύ μεγάλες νίκες μακριά από την έδρα της, με πολύ καλή ψυχολογία, αντίθετα με εμάς που έπρεπε πάση θυσία σήμερα να αποδείξουμε ότι ο ΠΑΟΚ υπάρχει!"


* Τη σεζόν 1998-1999, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση με 62 βαθμούς, έχοντας 19 νίκες - 5 ισοπαλίες - 10 ήττες και τέρματα 52-31.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Ουκρανό Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο μας (2 ματς - 2 ήττες απομακρύνθηκε κακήν κακώς!), ακολούθησε ο Άγγελος Αναστασιάδης για 16 αγώνες (11 νίκες - 3 ισοπαλίες - 2 ήττες) και τελείωσε με τον Άρι Χάαν, ο οποίος παρέμεινε στον πάγκο μας ως το τέλος της σεζόν, για 16 παιχνίδια (8 νίκες - 2 ισοπαλίες - 6 ήττες).
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4