Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Οκτωβρίου 2017

Τριπλή ροπαλιά στον Ηρακλή και πρόκριση (1984)


Σαν σήμερα στις 31/10/1984, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ηρακλή, στο πλαίσιο του α' γύρου, του κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1984-1985 ... 

Ο Δικέφαλος με τον Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο του, μπροστά σε 20.000 θεατές (17.757 τα εισιτήρια) κέρδισε με 3-1 και ... έστειλε στο σπίτι του τον συμπολίτη, που σε εκείνο το ματς ήταν ... κυριολεκτικά ανύπαρκτος!
Ο ΠΑΟΚ έχοντας στις τάξεις του παίκτες που ΚΑΙ εκείνη τη μέρα έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι, δε δυσκολεύτηκε καθόλου να πάρει την πρόκριση, παρά το γεγονός ότι είχε ισοφαριστεί προσωρινά από τους φιλοξενούμενους!

Το σκορ άνοιξε στο 26' ο Δαμανάκης μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Πάπριτσα και σουτ του Κρητικού μέσου, μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Στο 34' το γυριστό του Πάπριτσα σταμάτησε στο δοκάρι του Γκεοργκίεφ και στο 43' μετά από προσπάθεια του Χατζηπαναγή, ο Ξανθόπουλος με κεφαλιά ισοφάρισε, κόντρα στη ροή της αναμέτρησης...
 
Η χαρά του Ηρακλή κράτησε ίσα ίσα με την ανάπαυλα του παιχνιδιού, καθώς στο 46' ο Βασιλάκος εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισε ο Κωστίκος και πάλι ο Δαμανάκης με γυριστό σουτ έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, σε μια φάση πάντως στην οποία ο Γκεοργκίεφ έφερε ευθύνη!

Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο 79'. Η φάση ξεκίνησε από τον Κωστίκο που βρήκε τον Αλεξανδρίδη, αυτός απέφυγε τον Γκεοργκίεφ, σέντραρε από πλάγια θέση και ο Αλαβάντας με κεφαλιά σκόραρε.

Ο Δικέφαλος στο 81' είχε ακόμη ένα δοκάρι, πάλι με τον Πάπριτσα, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Αλεξανδρίδης κλώτσησε μεγάλη ευκαιρία για το 4-1...

Το τελευταίο σφύριγμα του Ζακεστίδη βρήκε τους παίκτες και τον πολύ κόσμο που βρέθηκε εκείνο το απόγευμα στην Τούμπα να πανηγυρίζει όχι μόνο για την πρόκριση, αλλά κυρίως για την εμφάνιση, σε μια σεζόν που έφερε πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ, ενώ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Παντέλης, Τσουρέλας, Ιωσηφίδης, Γιούροσιτς, Σίγγας, Σκαρτάδος, Δαμανάκης, Δημόπουλος (66' Αλεξανδρίδης), Πάπριτσα, Βασιλάκος (68' Αλαβάντας), Κωστίκος.

Ηρακλής: Γκεοργκίεφ, Ζήφκας, Ορφανίδης, Φοιρός (64' Καραΐσκος), Ξανθόπουλος, Κωφίδης, Αδάμου, Παπαϊωάννου, Γκρέτερσον (73' Παπαδόπουλος), Χατζηπαναγής, Μαλουμίδης.




* Λίγους μήνες νωρίτερα, από αυτό το παιχνίδι, στις 23/5/1984 οι δύο ομάδες είχαν ξαναβρεθεί αντίπαλοι στα προημιτελικά του θεσμού (1983-1984) με τον Ηρακλή να παίρνει τη νίκη με 4-1, σε παιχνίδι που έγινε στο Καυτανζόγλειο και ήταν ο επαναληπτικός του 0-0 του πρώτου αγώνα της Τούμπας!

Ακολούθησε το παιχνίδι του κειμένου στις 31/10/1984 για τον θεσμό της περιόδου 1984-1985... και χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 30 χρόνια για να ξαναβρεθούμε με τον Ηρακλή αντίπαλοι στο Κύπελλο, κάτι που συνέβη στις 9/1/2014, για το κύπελλο της περιόδου 2013-2014, όταν πήραμε διπλό στο Καυτανζόγλειο (0-1) με σκόρερ τον Στέφανο Αθανασιάδη, ενώ στη ρεβάνς της Τούμπας ο ΠΑΟΚ τους φιλοδώρησε με μια εκκωφαντική εξάρα...

Στην 43η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1984-85 μετείχαν συνολικά 76 ομάδες (16 Α' εθνικής, 20 Β' εθνικής και 40 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

Επίσης υπήρξε κι ένας συμπληρωματικός γύρος ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο, με μόλις 6 ζευγάρια, ώστε οι ομάδες που θα συνέχιζαν να είναι 32.

Για τρίτη φορά στην ιστορία του κυπέλλου Ελλάδας (μετά το 1970 και το 1980) δεν υπήρξε στον τελικό ομάδα προερχόμενη από την Αττική. Επρόκειτο για τις δύο εναλλάξ ηττημένες ομάδες των 4 τελευταίων τελικών, ΠΑΟΚ και Λάρισα.

Ο ΠΑΟΚ στο δρόμο του προς τον τελικό απέκλεισε τους 2 συμπολίτες του Ηρακλή και Άρη στους 2 πρώτους γύρους, καθώς και τον κάτοχο του κυπέλλου Παναθηναϊκό στον ημιτελικό.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4