Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Οκτωβρίου 2017

Τον πλήγωσε η "σκόρπια" άμυνα! (1967)

Σαν σήμερα στις 22/10/1967, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Άρη, για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1967-1968...

Το παιχνίδι έγινε σε ένα κατάμεστο γήπεδο, καθώς 30.000 θεατές βρέθηκαν στις εξέδρες της Τούμπας, δημιουργώντας το αδιαχώρητο, σε μια εποχή στην οποία η χωρητικότητα του σταδίου δεν ξεπερνούσε τις 25.000! 

Η ομάδα του συμπολίτη πήρε τη νίκη με 2-3, χάρη σε τρία γκολ που σημείωσε ο Πετκάκης! Το 0-1 έγινε στο 27' με κοντινό πλασέ μετά από μπαλιά του Αλεξιάδη, ο Φουντουκίδης ισοφάρισε στο 30' με ατομική προσπάθεια (!), για να τελειώσει το ημίχρονο 1-2 με γκολ του Πετκάκη στο 40' μετά από λάθος του Τάτση.

Στο 79' ο Πετκάκης με κεφαλιά έγραψε το 1-3 (αρχική εικόνα) για να διαμορφωθεί το τελικό 2-3 από τον Λάζο στο 81', μετά από συνδυασμό Αφεντουλίδη - Σαράφη. Ο ΠΑΟΚ στο 24' και με το σκορ στο 0-0, έχασε πέναλτι με τον Φουντουκίδη...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Βασιλειάδης, Φουντουκίδης, Τάτσης, Θεοφανίδης, Νικολαΐδης, Αφεντουλίδης, Σαράφης, Γιακουμής, Μουρατίδης, Λάζος.

Άρης: Χρηστίδης, Λαμπρής, Σεμερτζής, Ναλμπάντης, Γριμπελάκος, Ραπτόπουλος, Κεραμιδάς, Παπαϊωάννου, Πετκάκης, Συρόπουλος, Αλεξιάδης.

Και η βαθμολογία μετά την 3η αγωνιστική:

* Τη σεζόν 1967 - 1968, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 8
η θέση (ισόβαθμος με τον Πανιώνιο), έχοντας σε 34 ματς, 67 βαθμούς (3-2-1 η βαθμολογία), με 13 νίκες - 7 ισοπαλίες - 14 ήττες και τέρματα 45-40.

* Τη χρονιά εκείνη ξεκίνησε και η συμμετοχή των κυπριακών σωματείων στη διοργάνωση της ελληνικής Α΄ Εθνικής.   

Η μετέπειτα αθλητική βιβλιογραφία καταγράφει τη δεδομένη απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) ως πολιτική προπαγάνδα του δικτατορικού καθεστώτος, το οποίο είχε επιβληθεί τον Απρίλιο της προηγούμενης περιόδου.

* Παρέλαση προπονητών είχαμε εκείνη τη σεζόν στον πάγκο μας! Η χρονιά ξεκίνησε με τον Νίκο Πάγκαλο για 6 ματς (είχε βγάλει όλη την προηγούμενη σεζόν), τον Δημήτρη Καλογιάννη για 15 παιχνίδια και στη συνέχεια ήρθε ο συγχωρεμένος πια, Άιβορ Πάουελ (έφυγε από τη ζωή στις 6/11/2012) για τα τελευταία 13 παιχνίδια.

* Ήταν η σεζόν που ήρθε στην ομάδα ο Σταύρος Σαράφης, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που φόρεσαν την ασπρόμαυρη φανέλα από το 1926 και εντεύθεν, ενώ στον αντίποδα κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ο Απόστολος Βασιλειάδης, μετά από οκταετή παρουσία του στην Τούμπα....

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4