Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Οκτωβρίου 2017

"Πάτησε" Παναθηναϊκό και ... Λάτσιο! (1972)

Σαν σήμερα στις 29/10/1972, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην κατάμεστη από 40.000 θεατές Τούμπα, τον Παναθηναϊκό και τον κέρδισε με 1-0 για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1972-1973...

Ο Δικέφαλος του Λες Σάνον βρισκόταν σε δαιμονιώδη φόρμα και από την αρχή εκείνου του πρωταθλήματος έδειξε πως θα το διεκδικήσει ως το τέλος, όπως και τελικά έγινε. Το γιατί χάθηκε ο τίτλος του 1972-1973, μπορείτε να το διαβάσετε στο τέλος του κειμένου! 
Η ομάδα μας έπιασε εκείνη την φθινοπωρινή Κυριακή μια καταπληκτική απόδοση και αν οι κυνηγοί μας ήταν πιο εύστοχοι θα μπορούσαμε να συντρίψουμε την αθηναϊκή ομάδα, που σίγουρα έφυγε από το γήπεδο ικανοποιημένη από το φτωχό 1-0.
Το γκολ που έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ σημειώθηκε στο 38' από τον Γιώργο Κούδα, μετά από συνδυασμό των Ασλανίδη - Αποστολίδη. 

Στο 80' ο διαιτητής Λάτσιος, ακύρωσε κανονικότατο γκολ του Σαράφη (άπιαστη κεφαλιά ψαράκι), δίνοντας στον Παναθηναϊκό παράταση ζωής μπας και κλέψει ανέλπιστα το Χ, κάτι που οι φιλοξενούμενοι τελικά δεν πέτυχαν... 
Κορυφαίοι του Δικεφάλου οι Κούδας, Ασλανίδης, Τερζανίδης, Μπέλλης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χατζηιωάννου, Γούναρης, Φουντουκίδης, Παπαδόπουλος, Ιωσηφίδης, Μπέλλης, Τερζανίδης, Σαράφης, Κούδας, Αποστολίδης (69' Βουζουνεράκης - 78' Λάζος), Ασλανίδης.

Παναθηναϊκός: Κωνσταντίνου, Βλάχος (88' Καραμανλής), Γονιός, Καψής, Αθανασόπουλος, Ελευθεράκης, Δημητρίου, Βερόν, Γραμμός, Αντωνιάδης, Παπαδημητρίου (72' Γκραμάχο).
Δηλώσεις Σάνον:

"Ήταν πραγματικά ένα πολύ καλό παιχνίδι, κυρίως στο α' ημίχρονο. Νομίζω ότι πετύχαμε ένα πολύ ωραίο δεύτερο γκολ το οποίο ακύρωσε ο διαιτητής. Γενικά αξίζαμε περισσότερα γκολ και πιστεύω πως αν πετυχαίναμε στο β΄ημίχρονο ένα τέρμα που θα μετρούσε, θα ανέβαινε το ηθικό των παικτών. 

Με το επισφαλές 1-0, η ομάδα έπαιξε με προφυλάξεις και ίσως για αυτό να έγιναν και μερικά λάθη. Ο Παναθηναϊκός έχει καλή ομάδα και είναι ευχάριστο να τον αντιμετωπίζεις".

* Εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ:

Συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς (92 βαθμούς) στην ιστορία του στην Α' Εθνική...

Είχε αήττητο σερί με 19 αγώνες χωρίς ήττα. Έχασε την 20ή αγωνιστική. Πού; Στο Καραϊσκάκη με την αλήστου μνήμης «σφαγή» από τον Φακή στο 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού...

Πέτυχε 75 γκολ, αριθμός που ακόμη δεν έχει καταφέρει να φτάσει ή να καταρρίψει.

Πέτυχε 12 νίκες εκτός έδρας.

Ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 27 νίκες, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες έχοντας 92 βαθμούς και τέρματα 75-24

Κι όμως Πρωτάθλημα δεν πήρε... Γιατί κάποιοι δεν ήθελαν να το πάρει!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4