Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Οκτωβρίου 2017

"Συνεχίζω την προσπάθειά μου!" (1985)

Σαν σήμερα στις 14/10/1985, μία μόλις μέρα μετά την εκτός έδρας συντριβή από τον Πανσερραϊκό, ο Βάλτερ Σκότσικ μίλησε για όλους και για όλα...

Στο ξεκίνημα της σεζόν 1985-1986, ο Πρωταθλητής ΠΑΟΚ δεν τα πήγαινε καλά με την κατάσταση να μην αλλάζει ως το τέλος του πρωταθλήματος και η ομάδα να τερματίζει στην 10η θέση!!!

Ο τεχνικός της ομάδας, Βάλτερ Σκότσικ, είχε μπει σε φάση αμφισβήτησης από σημαντική μερίδα του κόσμου, ενώ ο ίδιος το καλοκαίρι του '85 είχε απορρίψει την πρόταση της εθνικής ομάδας της χώρας του (Αυστρία), για να καθίσει στο τιμόνι της! 

Σαν σήμερα στις 14/10/1985, μία μόλις μέρα μετά την εκτός έδρας συντριβή από τον Πανσερραϊκό, ο Σκότσικ μίλησε για όλους και για όλα...

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Αν μετάνιωσε που αρνήθηκε την πρόταση των συμπατριωτών του για να αναλάβει την Εθνική Αυστρίας: "Όχι δε μετάνιωσα, που παρέμεινα στον ΠΑΟΚ. Έκρινα τα πάντα και δεν έσπασα το συμβόλαιό μου με την ομάδα, γιατί πιστεύω σε αυτήν! Αισθάνομαι εντάξει απέναντι στον ΠΑΟΚ, ξέρω ότι έχει μεγάλες δυνατότητες και προσπαθούμε να τις εκμεταλλευτούμε".

Όσο για το τι φταίει και ο φετινός ΠΑΟΚ δεν ξεκίνησε καλά: "Κάτι λείπει από την ομάδα και αυτό το κάτι έχει να κάνει με έλλειψη αυτοπεποίθησης, σιγουριάς και θέλησης από πλευράς των παικτών! Αυτά ήταν άλλωστε τα μυστικά της περσινής μας επιτυχίας... " 
Για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα, σχολίασε..."Είναι πολύ άσχημη! Όχι όμως και αξεπέραστη. Έχουμε πέντε βαθμούς και η διαφορά μας από την κορυφή είναι τέσσερις! Δεν μπορούμε να πούμε δηλαδή ότι χάθηκαν όλα. 

Ακολουθούν άλλοι 24 αγώνες και μπορούν όλα να διορθωθούν! Βέβαια για να γίνει αυτό δε χρειάζονται λόγια, χρειάζονται έργα! Πιστεύω και ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις δύσκολες αυτές μέρες".

Για το αν σκέφτηκε κάποια στιγμή, κάτω από την πίεση των καταστάσεων να φύγει από την ομάδα είπε: "Ναι! Υπήρχαν στιγμές που απογοητευόμουν και σκεφτόμουν να τα παρατήσω και να φύγω! Αλλά αυτές ήταν μόνο στιγμές και δεν είχαν συνέχεια. 

Έμαθα στη ζωή μου να παλεύω και θα παλέψω και τώρα κόντρα σε όλα, γιατί αγαπάω τον ΠΑΟΚ και πιστεύω σε αυτόν. Θα παλέψω για το καλύτερο. Έτσι γεννήθηκα και έτσι ανατράφηκα. να μην παραδίδω τα όπλα όταν πιστεύω σε κάτι!"

Σε ερώτηση, πώς δημιουργήθηκε αυτή η κατάσταση στον ΠΑΟΚ, απάντησε: "'Ολα άρχισαν όταν γυρίσαμε από την καλοκαιρινή προετοιμασία στην Αυστρία! Ήδη υπήρχε μια αναταραχή, χωρίς ακόμη να μάθω τον λόγο. 

Είχαμε ατυχίες στα φιλικά παιχνίδια και αυτή η αναταραχή έγινε ανησυχία και με την ήττα στην πρεμιέρα ξέσπασαν σε άσχημα πράγματα. Όλα αυτά επηρεάζουν την ομάδα. Και οι παίκτες ζουν και έξω και μέσα στο γήπεδο και είναι φυσικό να επηρεάζονται. Πρέπει όλοι να βοηθήσουν για να ξαναβρεί η ομάδα τον ρυθμό της".

* Τη σεζόν 1985-1986 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 10η θέση (!!!), με 27 βαθμούς (10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες) και τέρματα 33-38...

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Αυστριακό Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο (22 αγώνες) και ολοκληρώθηκε με τον Μιχάλη Μπέλλη (8 παιχνίδια).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4