Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Σεπτεμβρίου 2017

Φιλικό με τον "Ελληνοαμερικανικό" Νέας Υόρκης (1970)

Σαν σήμερα στις 9/9/1970, ο Δικέφαλος πήρε φιλική νίκη με 1-0 με αντίπαλο τον "Ελληνοαμερικανικό Άτλα" της Αστόριας, Νέας Υόρκης (New York Greek American Atlas Astoria Soccer Club), που έφτασε στο αεροδρόμιο της Μίκρας, δύο μέρες νωρίτερα...

Ένα παιχνίδι, τη διεξαγωγή του οποίου αγνοούσαμε πλήρως, ανασύρουν οι ασπρόμαυρες ιστορίες από το "συρτάρι" τους! 

Ο Δικέφαλος πήρε τη νίκη με 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 68' ο Γιάννης Μαντζουράκης. Προηγήθηκε σέντρα του Γούναρη μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Παρίδη. Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στο πρώτο μισό, παίζοντας ωραία μπάλα, στην επανάληψη όμως ο ρυθμός έπεσε. 

Και αυτό συνέβη εξαιτίας του σκληρού παιχνιδιού των αντιπάλων (!), με τους παίκτες μας να παίζουν επιφυλακτικά για να αποφύγουν τραυματισμούς...

Στο 70' μάλιστα κάποιος Παπανικολάου, γρονθοκόπησε (!!!) τον Χρήστο Τερζανίδη, ο αγώνας διεκόπη για 5 λεπτά και στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ έπαιζε με τον χρόνο για να μην έχουμε τα χειρότερα, καθώς όπως αποδείχτηκε ο "Ελληνοαμερικανικός", μόνο για να παίξει φιλικό δεν έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι!

Περίπου 10.000 θεατές είδαν ένα ΠΑΟΚ σαφώς βελτιωμένο σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό που έδωσε στο ίδιο γήπεδο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό λίγες μέρες νωρίτερα, σε παιχνίδι που έληξε ισόπαλο. 

Η ομάδα μας είχε στο 14' δοκάρι σε σουτ του Μιχάλη Μπέλλη, ενώ την ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια του Γερούσοβιτς των φιλοξενούμενων στο 41'.

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι: Γούναρης, Φουντουκίδης, Μπέλλης, Μαντζουράκης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χριστοδούλου, Γούναρης, Φουντουκίδης, Παπαδόπουλος, Δράμαλης, Μπέλλης, Τερζανίδης, Κούδας, Σαράφης, Μαντζουράκης, Παρίδης. 

Ελληνοαμερικανικός: Χατζηιωάννου, Γάκης, Κουλούκης, Χασεκίδης, Μίλησης, Παπανικολάου, Τρίτσερ, Νάνος, Γερούσοβιτς, Ογκσάνα (75' Υφαντής), Τσαλουχίδης.

* Μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός της ομάδας μας Ίβιτσα Χόρβατ, ανακοίνωσε την αποστολή για το παιχνίδι που θα έδινε ο ΠΑΟΚ στο Βουκουρέστι με την Ντιναμό, στο πλαίσιο του α' γύρου του τότε Κυπέλλου Εκθέσεων και μετέπειτα ΟΥΕΦΑ.

Σε αυτήν συμπεριλήφθηκαν οι: Χριστοδούλου, Πίρτσος, Γούναρης, Φουντουκίδης, Παπαχριστούδης, Σταυρίδης, Παπαδόπουλος, Δράμαλης, Μπέλλης, Τερζανίδης, Κούδας, Σαράφης, Μαντζουράκης, Παρίδης, Κοντογιώργος, Ασλανίδης.

* Λίγα λόγια για τον Ελληνοαμερικανικό Άτλα της Αστόρια

Ο Ελληνο-Αμερικανικός Άτλας Αστόριας (αγγλικά: New York Greek American Atlas Astoria Soccer Club) ή Ελληνοαμερικανικός Νέας Υόρκης, όπως είναι ευρύτερα γνωστός, είναι ελληνικός ποδοσφαιρικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 1941 στη συνοικία Αστόρια της Νέας Υόρκης. 

Χρώματα έχει το κόκκινο, άσπρο και μπλε και παίζει στο στάδιο "Μπένζαμιν Γκαρόζο", χωρητικότητας 500 καθήμενων θεατών. Έχει κατακτήσει τέσσερα Κύπελλα ποδοσφαίρου ΗΠΑ (US Οpen Cup) που είναι η παλαιότερη παναμερικανική ποδοσφαιρική διοργάνωση και η νικήτρια θεωρείται πρωταθλήτρια των Η.Π.Α.

Επίσης έχει κατακτήσει επτά πρωταθλήματα Ν. Υόρκης. Είναι μια από τις παλιότερες ποδοσφαιρικές ομάδες των ΗΠΑ που έχει συνεχή ενεργή παρουσία.

Ο "Άτλας" είναι μέλος της Κοσμοπόλιταν Σόκερ Λιγκ (CSL) και αγωνίζεται στις διοργανώσεις της. Το 2010-11 αγωνίστηκε στην 1η κατηγορία (CSL I). Έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα της ομοσπονδίας (2005, 2008, 2009), ενώ παλιότερα έχει κατακτήσει άλλα τέσσερα πρωταθλήματα Ν. Υόρκης της GASL, της προγενέστερης της Κοσμοπόλιταν ποδοσφαιρικής ένωσης, τα έτη: 1964, 1968, 1969, 1970.

* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1970-1971
(Μαύρη φανέλα και σορτσάκι, άσπρες κάλτσες. Ξεχωρίζει η εμφάνιση του Στέλιου Χριστοδούλου που σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπει σε τερματοφύλακα!)
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Κούδας, Χριστοδούλου, Γούναρης, Σαράφης, Παπαδόπουλος, Φουντουκίδης. Καθιστοί: Μπέλλης, Ασλανίδης, Μαντζουράκης, Κοντογιώργος, Παρίδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4