Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Σεπτεμβρίου 2017

Η κλήρωση του πρωταθλήματος 1976-1977

Σαν σήμερα στις 9/9/1976, πραγματοποιήθηκε στη μεγάλη αίθουσα του ΟΠΑΠ στην Αθήνα, η κλήρωση του πρωταθλήματος της σεζόν 1976-1977...

Ένα πρωτάθλημα στο οποίο θα έπαιρναν μέρος 18 ομάδες, 2 περισσότερες σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν που έφερε τον πρώτο τίτλο πρωταθλητή στον ΠΑΟΚ.

Η κλήρωση χαρακτηρίστηκε σαν ... "στρωτή" για τον Δικέφαλο, που θα έδινε το πρώτο ντέρμπι την 9η αγωνιστική, με τον Ολυμπιακό εκτός.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ στη διαδικασία (Χρυσαφίδης), δήλωσε: "Η κλήρωση υπήρξε καλή, αλλά μεγαλύτερη σημασία για την ομάδα μας έχει η κατάσταση που θα βρίσκεται στους αγώνες και όχι το πρόγραμμα".
* Τη σεζόν 1976-1977, η ομάδα μας έχασε μοναδική ευκαιρία να ξαναπάρει τον τίτλο, όταν την 32η αγωνιστική έμεινε το 0-0 με τον Παναθηναϊκό στην κατάμεστη Τούμπα...

Και λίγα λόγια για εκείνο το πρωτάθλημα...

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Μπράνκο Στάνκοβιτς (26 ματς) και ολοκληρώθηκε με τον Μπίλι Μπίγκαμ (8 παιχνίδια)

* Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν ο Γκουερίνο με 13 γκολ. Στα αξιοσημείωτα η παρουσία του Μλάντεν Φούρτουλα μόλις 15 φορές κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, ενώ την προηγούμενη χρονιά δεν είχε χάσει ούτε ένα λεπτό, παίζοντας ανελλιπώς σε όλα τα ματς! Στα υπόλοιπα 19 παιχνίδια έπαιξε ο Μηλίνης.

* Το πρωτάθλημα το πήρε τελικά ο Παναθηναϊκός (για αυτόν δούλεψε πιθανότατα τόσο ο Μαρινέλης στο ματς με τον ΠΑΣ στην Τούμπα όσο ΚΑΙ ο "χασάπης" Τσουκαλαδέλης στη Φιλαδέλφεια!) με 54 βαθμούς, στη 2η θέση ισοβαθμήσαμε εμείς και ο Ολυμπιακός με 52 βαθμούς, με την ομάδα του Πειραιά να υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων (70-27 έναντι 63-27)!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4