Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Σεπτεμβρίου 2017

Μια ήττα από στραβοκλωτσιά (1993)

Σαν σήμερα στις 5/9/1993, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, σε παιχνίδι που έγινε στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1993-1994...
Ο Δικέφαλος με τον Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο του, μπροστά σε 14.000 θεατές (12.237 τα εισιτήρια) έχασε με 1-0, δεχόμενος ένα χαζό γκολ το 78' από τον Κρίστενσεν, σε μια από τις ελάχιστες φάσεις στις οποίες ολιγώρησε η άμυνά μας.
Το γκολ προήλθε από μια στραβοκλωτσιά του Μπατίστα και κοντινό σουτ του Κρίστενσεν, στην άδεια εστία, όπως μπορείτε να δείτε μετά το 1:15 στο video που ακολουθεί... Ένα γκολ κυριολεκτικά από καραμπόλα:
Νωρίτερα ο ΠΑΟΚ είχε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Γιουκούδη προς το τέλος του 1ου ημιχρόνου, όταν ο Στρακόσια έχασε την έξοδο και ο παίκτης μας πήρε την κεφαλιά στην κενή εστία, στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!
Λίγο πριν το γκολ του Ολυμπιακού, ο Τζόνι Αναστασιάδης με ωραία ατομική προσπάθεια απέφυγε δύο αμυντικούς, βγήκε τετ α τετ με τον Στρακόσια, αλλά πλάσαρε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
Το σφύριγμα της λήξης από τον Κεφαλά βρήκε τους παίκτες μας να μην μπορούν να πιστέψουν πως χάθηκε αυτό το ματς και αυτούς του Ολυμπιακού να λυτρώνονται από τη συνεχή γκρίνια της κερκίδας, μια κερκίδα που συχνά πυκνά φώναζε το γνωστό εμετικό αντεθνικό σύνθημα!
 
Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Πέτροβιτς): Στρακόσια, Παχατουρίδης, Καραταΐδης, Μητσιμπόνας, Ιωαννίδης, Αμανατίδης (61' Χατζίδης), Τσιαντάκης, Μουρατίδης (56' Βαΐτσης), Κρίστενσεν, Καραπιάλης, Μπατίστα.

ΠΑΟΚ (Μπλαχίν): Πουρλιοτόπουλος, Καπετανόπουλος (58' Μαλιούφας), Παναγιωτίδης, Χάβος, Αλεξίου, Λαγωνίδης, Ζαγοράκης, Οικονομίδης, Γιουκούδης, Λούχοβι, Αναστασιάδης (76' Μπορμπόκης).

* Στην φωτογραφία που ακολουθεί, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της σεζόν 1993-1994, ενώ στην αρχική εικόνα, ο Παναγιωτίδης καταδιώκει τον Κρίστενσεν...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4