Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Ιουλίου 2017

Ξεφάντωμα στον μεγάλο Στράτο (1972)

Σαν σήμερα στις 5/7/1972, μετά το τέλος του αγώνα του τελικού του κυπέλλου Ελλάδος, της περιόδου 1971-1972, η οικογένεια του ΠΑΟΚ γιόρταζε την πρώτη κατάκτησή του, στην ιστορία του συλλόγου ...

Λένε ότι το πρώτο είναι το πιο γλυκό! Και ο τίτλος που ήρθε σαν σήμερα στις 5/7/1972, ίσως ήταν ο γλυκύτερος από όσους έχει κατακτήσει ο ΠΑΟΚ στην ιστορία του.

Όχι ότι οι άλλοι υπολείπονται σε αξία, αλλά το Κύπελλο του 1972 ήρθε μετά από προσπάθεια και επιμονή πολλών δεκαετιών και μάλιστα μετά από 5 ανεπιτυχείς τελικούς. Η κατάκτησή του γιορτάστηκε με τρόπο ανεπανάληπτο, από παίκτες και οπαδούς.

Τη μεγάλη εκείνη βραδιά, η ομάδα παρέμεινε στην Αθήνα και οι παίκτες το γλέντησαν στα μπουζούκια. Και όταν μιλάμε για ΠΑΟΚ και μπουζούκια εκείνη την εποχή, δυο λέξεις έρχονται εύκολα στο μυαλό μας: Στράτος Διονυσίου!

Ο κορυφαίος λαϊκός τραγουδιστής ήταν κυριολεκτικά "ένας από εμάς", συχνός θεατής των αγώνων του ΠΑΟΚ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στο νυχτερινό μαγαζί που δούλευε ο Στράτος (Δειλινά), βρέθηκε ο ΠΑΟΚ και η αποστολή ξεφάντωσε μέχρι τις πρωινές ώρες υπό τους ήχους του περιχαρή Στράτου Διονυσίου, που φανερά συγκινημένος το χάρηκε και αυτός με την ψυχή του!

Δεύτερες φωνές εκείνο το διάστημα δίπλα στον μεγάλο ΠΑΟΚτσή τραγουδιστή έκαναν ο Νταλάρας και η Αλεξίου! Το μαγαζί είχε κλεισθεί από τους Παναθηναϊκούς, που ήθελαν εκεί να γιορτάσουν την ενδεχόμενη κατάκτηση του Κυπέλλου, όμως έμειναν με την όρεξη...

* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται οπαδοί του ΠΑΟΚ με το Κύπελλο στο τραπέζι να διασκεδάζουν στα "Δειλινά".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4