Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Ιουνίου 2017

Σαν σήμερα έφυγε ο "Κάλαχαν" (2013)

Σαν σήμερα στις 5/6/2013, έφυγε από τη ζωή ο γνωστός οπαδός του ΠΑΟΚ, "Κάλαχαν", σε ηλικία 54 χρονών. Οι "ασπρόμαυρες ιστορίες" θυμούνται δύο ανέκδοτα περιστατικά με πρωταγωνιστή τον ίδιο ...

1η ιστορία:

Ο Βρύζας είναι παίκτης της Περούτζια και κληρώνεται με τον συμπολίτη σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (2003, κύπελλο Uefa).

Στο γνωστό ΠΑΟΚτσήδικο στέκι, το καφενείο του Κουκουνάρα στην Κατερίνη, ο Κάλαχαν μπροστά στην παρέα παίρνει τηλέφωνο τον Βρύζα: "Ζήση κληρωθήκατε με τον Αρη. Θα σου στείλουμε με τα παιδιά ένα μπλουζάκι του ΠΑΟΚ να το φοράς από μέσα σου στην Τούμπα. Θα σε βρίζουν, βάλεις δεν βάλεις γκολ, εσύ να βγάλεις την μπλούζα της Περούτζια και να δείξεις το μπλουζάκι του ΠΑΟΚ".

Πράγματι το μπλουζάκι -η παρέα από το καφενείο- το έστειλε στον Βρύζα. Ο Βρύζας το έβγαλε το μπλουζάκι του ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα και την επόμενη ημέρα εφημερίδα της Θεσσαλονίκης με φιλοαρειανά αισθήματα -που δεν κυκλοφορεί σήμερα- είχε πρωτοσέλιδο την κίνηση του Βρύζα.

Για όσους δεν το θυμούνται, το ρολόι της Τούμπας σημάδευε το 28'. Ο Ζε Μαρία έκανε σέντρα από τα δεξιά, ο Βρύζας με το στήθος έστρωσε όμορφα την μπάλα στον Μαρτζιότα και αυτός με δυνατό σουτ νίκησε τον Γκίτκο και «έγραψε» το 0-1.

Ο Ζήσης βγάζει την φανέλα της Περουτζια και εμφανίζει την μπλούζα με τον Δικέφαλο. Τα ερπετά δεν πιστεύουν στα μάτια τους. Μια κίνηση που έμεινε χαραγμένη στη μνήμη των ΠΑΟΚτσήδων.

2η ιστορία:

Τελικός κυπέλλου Ελλάδας στο Καυταντζόγλειο: Άρης - Ολυμπιακός. Ο τότε πρόεδρος του Άρη, Λάμπρος Σκόδρας, είχε πει: "Όλοι μετά τον αγώνα να γιορτάσουμε το κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό".

Ο τελικός έγινε, αλλά δεν νίκησε ο συμπολίτης και άρχισε το δούλεμα. Εκείνη τη μέρα, σε μια εκπομπή φίλων του Άρη όλοι προσπαθούσαν να αναλύσουν τι έφταιγε και δεν πήραν και πάλι το κύπελλο.

Ο Κάλαχαν ενημέρωσε την παρέα του ότι θα κάνει παρέμβαση στην εκπομπή για να συντονιστούμε στην συχνότητα. Πράγματι χτυπάει το τηλέφωνο της εκπομπής και ακούγεται ο Κάλαχαν με μία πολύ ήρεμη φωνή να λέει στο πάνελ: "Καλησπέρα σας και συγγνώμη για την ενόχληση".

"Παρακαλώ" λέει ο συντονιστής.

Συνεχίζει ο Κάλαχαν: "Είμαι ο φύλακας του Λευκού Πύργου και με είπε ο κ. Σκόδρας να ανάψω τα φώτα και να περιμένω. Θα έρθει πολύς κόσμος. Η ώρα είναι μία το βράδυ και δεν ήρθε κανένας τι να κάνω να σβήσω τα φώτα και να φύγω ή να περιμένω;"

Κάγκελο το πάνελ μέχρι να καταλάβουν από πού τους ήρθε, πέρασε ώρα!
Και φυσικά η γνωστή ιστορία με τα κοκόρια στον τελικό του κυπέλλου του 2003 ΠΑΟΚ - Άρης... Ο Κάλαχαν ήταν ο "υπεύθυνος" που μας χάρισε και αυτό το σκηνικό!

ΥΓ. Ευχαριστούμε τον φίλο που μας έστειλε το κείμενο με τις ανέκδοτες ιστορίες, θέλοντας να τις μοιραστεί μαζί μας! Δυστυχώς, εδώ και λίγα χρόνια ούτε αυτός είναι πια μαζί μας!!!!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4