Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Ιουνίου 2017

Γκολ και θέαμα στο φινάλε της σεζόν (1981)

Σαν σήμερα στις 14/6/1981, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανσερραϊκό, για την 34η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1980-1981 ...

Ήταν η τελευταία αγωνιστική της σεζόν και ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον αδιάφορο βαθμολογικά Πανσερραϊκό.

Ο Δικέφαλος είχε εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο λόγω τη συμμετοχής του στον τελικό με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, ήθελε όμως τη νίκη για λόγους γοήτρου καθώς ήλπιζε στην κατάκτηση της 3ης θέσης ξεπερνώντας τον συμπολίτη.
Ο Άρης εκείνη την αγωνιστική έχασε στην Πάτρα από την Παναχαϊκή με 1-0, όμως ο ΠΑΟΚ δεν εκμεταλλεύτηκε το ... δώρο των Πατρινών.

Το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό έγινε μπροστά σε 7.000 θεατές (5.547 εισιτήρια) και η ομάδα μας άνοιξε το σκορ στο 13' με βολίδα του Δημόπουλου από 25 μέτρα την οποία δεν μπόρεσε να απομακρύνει ο Σκούνας.

Στο επόμενο λεπτό (14') ο Πανταζής ισοφάρισε μετά από παιδαριώδες λάθος της άμυνάς μας και στο 20' σημειώθηκε το 1-2 με κεφαλιά του Γεωργιάδη!
Η είσοδος του Κούδα στον αγώνα (στο 39' αντί του τραυματία Γούναρη) άλλαξε την εικόνα του Δικεφάλου που υπερείχε στο ξεκίνημα της επανάληψης και βρήκε δίχτυα στο 48' και στο 65' με τον νεαρό τότε Κυριάκο Αλεξανδρίδη, παίρνοντας και πάλι κεφάλι στο σκορ με 3-2!

Την τελευταία λέξη πάντως στο ματς την είχαν οι φιλοξενούμενοι, καθώς στο 68' ο Πανταζής εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος του Σίγγα και ισοφάρισε σε 3-3...
Οι παίκτες του Φουντουκίδη (προσωρινός τεχνικός μετά τον θάνατο του Λόραντ), έκαναν αμυντικά λάθη στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα και χάρη στην ετοιμότητα του Φίλη δεν δέχθηκαν κι άλλο γκολ!!!

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν ο Κούδας, ο Φίλης, ο Δημόπουλος, ο Αλεξανδρίδης και ο Ιωσηφίδης ο οποίος ήταν ο μόνος από τους αμυντικούς που απέφυγε τα λάθη...
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φίλης, Γούναρης (39' Κούδας), Τσουρέλας, Ιωσηφίδης, Σίγγας, Αλαβάντας, Κερμανίδης, Γεωργόπουλος, Δημόπουλος, Τριανταφυλλίδης, Αλεξανδρίδης.

Πανσερραϊκός: Σκούνας, Αϊβαζίδης, Ταράσης, Τραϊανόπουλος, Δημητρίου, Πάντσιος (69' Γουραλές), Γεωργιάδης, Βάβαλης, Πολυζόπουλος (62' Αριτζής), Πανταζής, Αναστασιάδης.

Δηλώσεις Φουντουκίδη:

"Ο τελικός (με τον Ολυμπιακό που ακολουθούσε), είναι ένας αγώνας ανοικτός σε όλα τα αποτελέσματα. Είναι ένας αγώνας στον οποίον οι αντίπαλοι δεν θα έχουν καμιά σκοπιμότητα.

Θέλουν και οι δύο ομάδες την κατάκτηση της νίκης. Ο ολυμπιακός είναι μια από τις καλύτερες ελληνικές ομάδες και τον εκτιμούμε σαν αντίπαλο. Όμως και ο ΠΑΟΚ είναι η πρώτη ομάδα, σε όλους τους τομείς, στη χώρα μας.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια ο ΠΑΟΚ θα επιδιώξει να κατακτήσει το 3ο Κύπελλο της ιστορίας του. Αισιοδοξώ ότι εμείς θα κάνουμε τον γύρο του θριάμβου και πιστεύω ότι οι παίκτες μου βρίσκονται σε καλύτερη φυσική κατάσταση."

* Στην αρχική εικόνα, διακρίνεται ο Σκούνας να αποκρούει την κεφαλιά του Κυριάκου Αλεξανδρίδη.
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1980-1981 ξεκινήσαμε τον Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του, αλλά στα τελευταία 2 ματς της σεζόν, μετά τον θάνατο του Ούγγρου τεχνικού στις 31/5, είχε τον Αρίστο Φουντουκίδη.

* Ο Δικέφαλος σε 34 παιχνίδια είχε 15 νίκες - 12 ισοπαλίες - 7 ήττες, συγκέντρωσε 42 βαθμούς (52-31 τα τέρματα) και τερμάτισε στην 4η θέση.

* Εκείνες τις μέρες ο ΠΑΟΚ ήταν σε πραγματικό συναγερμό, καθώς στις 21/6 η ομάδα θα έδινε στην Νέα Φιλαδέλφεια τον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Είχαν δοθεί 15.000 εισιτήρια τα οποία εξαφανίστηκαν και πολλοί ήταν αυτοί που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν το μαγικό χαρτάκι και αναγκάστηκαν να δουν το ματς από την κρατική τηλεόραση !

* Σχετική ανακοίνωση είχε βγει από την συντονιστική επιτροπή των Συνδέσμων...

"Η συντονιστική επιτροπή των Συνδέσμων Φίλων ΠΑΟΚ μετά την πρωτοφανή προσέλευση φιλάθλων, κατά την πρώτη μέρα των εγγραφών, αποφάσισε να ναυλώσει για τον τελικό του Κυπέλλου ειδική αμαξοστοιχία για να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στο αυξανόμενο ενδιαφέρον του ΠΑΟΚτσήδικου λαού όλης της Βόρειας Ελλάδας, προκειμένου να ξαναδείξει με την όγκο του τι είναι ΠΑΟΚτσήδικη πυγμή και παρουσία.

Καλούμε όλους τους φιλάθλους μαζί μας για να γιορτάσουμε με τον μοναδικό τρόπο, που μόνο εμείς ξέρουμε τη μεγάλη νίκη. Κανείς δεν πρέπει να λείψει από τη μεγάλη ΠΑΟΚτσήδικη γιορτή την Κυριακή το βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Κανείς δεν πρέπει να λείψει από τη μεγάλη φάλαγγα που θα ξαναφέρει το κύπελλο στον Λευκό Πύργο. Κανείς δεν πρέπει να λείψει από τον φόρο τιμής που θα δώσουμε σε μνήμη του μεγάλου Γκιούλα Λόραντ. Εμπρός για τον μεγάλο ΠΑΟΚ."

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4