Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Ιουνίου 2017

Νίκη με Πανιώνιο και πρόκριση στον ημιτελικό (1970)


Σαν σήμερα στις 14/6/1970, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τούμπα τον Πανιώνιο, στον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, της περιόδου 1969-1970 ...

Ο ΠΑΟΚ ακόμη μια φορά και χωρίς να πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης, επικράτησε με 1-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η αναμέτρηση κρίθηκε χάρη σε μια έμπνευση του Γιώργου Κούδα που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με μακρινό σουτ (αρχική εικόνα).

Στην 28η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1969-70 μετείχαν 18 ομάδες Α' εθνικής, 54 ομάδες Β' εθνικής, καθώς και οι ερασιτεχνικές ομάδες των ανά νομό τοπικών ενώσεων.

Οι 16 ομάδες που είχαν φτάσει ως τους "16" της προηγούμενης χρονιάς προκρίθηκαν χωρίς αγώνες στη φάση των "32", ενώ από τη φάση αυτή και μετά η διοργάνωση ολοκληρώθηκε σε 5 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

Από τη χρονιά αυτή καταργήθηκε το καθεστώς της κλήρωσης για τη νικήτρια ομάδα μετά από ισόπαλο αγώνα και παράταση και καθιερώνεται η διαδικασία των πέναλτι, σύμφωνα με τα πρότυπα των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων κυπέλλου σε κάποια ευρωπαϊκά κράτη.
Οι εφημερίδες της εποχής άσκησαν σκληρή κριτική στην ομάδα παρά την πρόκριση της στην επόμενη φάση και το γεγονός ότι έδειχνε ικανή να προχωρήσει στον θεσμό μετά από αρκετά χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω δημοσίευμα: "Ο ΠΑΟΚ απέκλεισε τον Πανιώνιο με 1-0, το γεγονός δε αυτό και μόνο έχει τη μεγαλύτερη σημασία.

Διότι κατά τα άλλα η εμφάνιση του Δικεφάλου ουδόλως ικανοποίησε, οι δε οπαδοί που παρακολούθησαν την συνάντηση (περίπου 13.000) απογοητεύτηκαν από τη νέα αυτή κακή απόδοση της ομάδας.
Βεβαίως δια τον ΠΑΟΚ υπάρχει το ελαφρυντικό της απουσίας του Σαράφη, είναι δε γνωστό ότι όσες φορές η ομάδα του Δικεφάλου υστέρησε δε αγωνιζόταν.

Αυτό όμως αποτελεί απλώς μια δικαιολογία διότι η πτώση της ομάδας ήταν γενική, τα σφάλματα τα οποία διεπράχθησαν προέρχονταν από όλες τις πλευρές, δηλαδή ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία (Τσάκναντι).

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε στον αγώνα προς τον Πανιώνιο νωθρός και ασύνδετος και έλειπε από τους ποδοσφαιριστές του το γνώριμο κέφι ...
Η καθίζηση της μεσαίας μας γραμμής (Μουρατίδης - Κοντογιώργος), αλλά και ο τραυματισμός του Αφεντουλίδη από νωρίς (συνέχισε όμως να είναι στην 11άδα ως το 60'!!!), ήταν οι βασικές αιτίες της μετριότατης εικόνας της ομάδας μας σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι!
Ευτυχώς όμως που ο Κούδας εις μια στιγμή εξάρσεως δημιούργησε και πέτυχε το μοναδικό τέρμα εις το 61' με ασύλληπτο μακρινό σουτ (αρχική εικόνα).

Ο δε Χριστοδούλου πραγματοποίησε μια σειρά ωραίων αποκρούσεων και κράτησε το μηδέν για την εστία του ΠΑΟΚ. Ο Πανιώνιος είχε και αυτός κακή εμφάνιση επιθετικά, όπου εκπροσωπήθηκε μόνο από τον Δέδε.

Διακρίθηκαν από τον ΠΑΟΚ οι Χριστοδούλου, Μακρής, Φουντουκίδης και Κοντογιώργος, από τον δε Πανιώνιο οι Δέδες και Παπασίκας".
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χριστοδούλου, Μακρής, Παπαχριστούδης, Φουντουκίδης, Θεοφανίδης, Μουρατίδης, Παρίδης, Τερζανίδης, Κούδας, Κοντογιώργος (75′ Γιακoυμής), Αφεντουλίδης (60′ Λαρίδης).

Πανιώνιος: Μονιάκης, Σκρέκης, Θεοφιλόπουλος, Νέγρης, Παπασίκας, Καπαματζιάν, Ρούλης (78' Καραμπίνης), Ιντζόγλου Χαρ., Σπυρόπουλος, Δέδες, Ιντζόγλου Αθ.
* Η πορεία του ΠΑΟΚ σε εκείνη τη διοργάνωση, με την κληρωτίδα να φέρνει στον δρόμο μας σχετικά εύκολους αντιπάλους, σε αντίθεση με όσα ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια ...

Πέρασε στον β' γύρο άνευ αγώνα, καθώς ήταν στους 16 του θεσμού την προηγούμενη χρονιά

β' γύρος: ΠΑΟΚ - Μακεδονικός 5-1.
γ' γύρος: ΠΑΟΚ - Πιερικός 4-0.
Προημιτελικός: ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 1-0.
Ημιτελικός: ΠΑΟΚ - Αιγάλεω 1-0.
Τελικός: 'Αρης - ΠΑΟΚ 1-0.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4