Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Μαΐου 2017

Η Τούμπα χειροκρότησε την Ξάνθη (1990)

Σαν σήμερα στις 20/5/1990 ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Ξάνθη, για την 33η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1989-1990 ...

Ο Δικέφαλος με τον Ρομπ Γιάκομπς στον πάγκο του, ήταν βαθμολογικά αδιάφορος για το παιχνίδι, την ώρα που η ακριτική ομάδα καιγόταν για τους δύο βαθμούς της νίκης, καθώς η απειλή του υποβιβασμού ήταν ιδιαίτερα ορατή για αυτήν!

Ο Δικέφαλος με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του, ήταν ασύνδετος και γνώρισε την ήττα με 0-1, μια ήττα που ήρθε μετά από γκολ το οποίο σημείωσε ο Χάρης Μπανιώτης στο 15', ένα γκολ που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έφερνε θύελλα διαμαρτυριών.

Ο Σερέτης εκτέλεσε φάουλ, τρεις παίκτες των γηπεδούχων ήταν σε πασιφανή θέση οφ σάιντ, ανάμεσά τους και ο Μπανιώτης, οι αμυντικοί μας και ο Γκιτσιούδης κοντοστάθηκαν περιμένοντας την υπόδειξη, όμως ο Μπανιώτης αφού είδε πως δε σηκώθηκε σημαιάκι, συνέχισε τη φάση, πλάσαρε και σημείωσε το γκολ που έμελλε να δώσει τη νίκη στην Ξάνθη!
Νωρίτερα στο 12' ο Σκαρτάδος είχε σουτ στο δοκάρι του Γεωργούση, ενώ μετά το 0-1 η Ξάνθη ταμπουρώθηκε στην άμυνα, προσπαθώντας να κρατήσει το 0-1.

Ο ΠΑΟΚ είχε δύο καλές στιγμές με τον Αναστασιάδη και τον Στεργίου να μην μπορούν να νικήσουν τον τερματοφύλακα τω φιλοξενούμενων.
Με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Ιατρόπουλου ακούστηκαν πολλά χειροκροτήματα για την Ξάνθη, από τον κόσμο που βρέθηκε εκείνη την Κυριακή στην Τούμπα (3.046 τα εισιτήρια) και ήθελε ξεκάθαρα να δει τον Μπανιώτη και την παρέα του να παραμένουν στην μεγάλη κατηγορία!
 
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Λιθοξόπουλος, Μήτογλου, Παλάσκας, Πλίτσης, Λαγωνίδης (46' Στεργίου), Μπορμπόκης, Αναστασιάδης, Μαγκντί, Βουτσιάς.

Ξάνθη: Γεωργούσης, Χατζηαποστολίδης, Κεχαγιάς, Κωστένογλου, Μπανιώτης, Ουζουνίδης, Χαλκίδης, Μαρινάκης, Σάντρο, Σερέτης, Μαρτσέλο.

O τεχνικός της Ξάνθης (Γιάννης Γούναρης), μετά το ματς είχε δηλώσει: "Ήταν το πιο κρίσιμο ματς στην ιστορία της Ξάνθης. Είμαι ευχαριστημένος από την μαχητικότητα των παικτών μου. Και άλλες ομάδες πέρασαν από την Τούμπα, όπως ο Εθνικός, ο Απόλλων Αθηνών και ο Ιωνικός. Θα σωθούμε. Ευχαριστώ τον κόσμο του ΠΑΟΚ για τη βοήθειά του."
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1989 - 1990 είχε από την αρχή ως το τέλος στον πάγκο του τον Ρομπ Γιάκομπς, τερματίζοντας στην 3η θέση. Συγκέντρωσε 46 βαθμούς έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τέρματα 49-26.
* Στην παραπάνω φωτογραφία, οι παίκτες που αποτελούσαν το ρόστερ του ΠΑΟΚ την περίοδο 1989-1990.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4