Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Μαΐου 2017

Άδικος αποκλεισμός στο Καυτανζόγλειο (1980)

Σαν σήμερα στις 21/5/1980, ο ΠΑΟΚ έδωσε τον επαναληπτικό αγώνα στο Καυτατζόγλειο, με αντίπαλο τον Ηρακλή, για την ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδος, της περιόδου 1979-1980...

Το Κύπελλο της σεζόν 1979-1980 είχε φτάσει στην ημιτελική του φάση. Ο ΠΑΟΚ έχοντας στείλει στο σπίτι τους διαδοχικά: Ολυμπιακό (εκτός), ΑΕΚ (εντός) και Αρη σε διπλά ματς, κληρώθηκε στα ημιτελικά με τον Ηρακλή...

Με την Τούμπα να είναι ακατάλληλη λόγω της πτώσης της θύρας 8 στις 22/3/1980, ο Δικέφαλος αναγκαζόταν να δώσει παιχνίδια (πρωτάθλημα και κύπελλο) δεξιά και αριστερά.

Όπως έγινε στη ρεβάνς με τον Άρη, έτσι και τα δύο παιχνίδια με τον Ηρακλή αποφασίστηκε να γίνουν στο ... "ουδέτερο" Καυτανζόγλειο, με τον ΠΑΟΚ να είναι στο πρώτο από αυτά, γηπεδούχος στα χαρτιά και να χάνει με 0-1!
Περισσότεροι από 35.000 οπαδοί βρέθηκαν σαν σήμερα (21/5/1980) στις εξέδρες του γειτονικού σταδίου, που γνώρισε ημέρες δόξας καθαρά λόγω ΠΑΟΚ, με τους παράγοντες του Ηρακλή να τρίβουν τα χέρια τους βλέποντας τις εξέδρες κατάμεστες, για 2η φορά μέσα σε λίγες μέρες!

Οι δύο αντίπαλοι είχαν από ένα πολύ καλό ημίχρονο, με τον Δικέφαλο να είναι αυτός που μπήκε φουριόζος στο συγκεκριμένο ματς.

Οι οπαδοί της ομάδας είχαν πολύ καιρό να δουν τόσο καλό ΠΑΟΚ και το σκορ στο πρώτο μισό του αγώνα (1-1) μας αδικούσε κατάφωρα. Η ατυχία, η αστοχία και η επιπολαιότητα σε κάποιες φάσεις των κυνηγών μας, στέρησαν από την ομάδα τη δυνατότητα να καθαρίσει τη νίκη και την πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο.
Διαβάστε πιο κάτω στο φιλμ του αγώνα τις ευκαιρίες που χάθηκαν και θα καταλάβετε...

2': Ο Κερμανίδης εκτέλεσε φάουλ, ο Σαράφης πήρε την κεφαλιά η μπάλα πήγε προς τον Μαυροδουλάκη που ενώ αρχικά φάνηκε να αδρανεί, την τελευταία στιγμή απομάκρυνε σε κόρνερ προ του Κωστίκου.

12': Ο Κωστίκος βρήκε τον Κερμανίδη που μπήκε στην περιοχή, σούταρε από καλή θέση, αλλά ο Παπαδόπουλος απέκρουσε σε κόρνερ

21': Εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας από τον ΠΑΟΚ, ο Σαράφης πάσαρε στον Κερμανίδη που αν και ήταν μόνος του, καθυστέρησε και οι αμυντικοί πρόλαβαν και έδιωξαν.
 
25': Ο Ηρακλής στην πρώτη του επίθεση σκοράρει με τον Καλαμπάκα, που πήρε την μπάλα από τον Ξανθόπουλο και πλάσαρε τον Φίλη.
26': Ο Γιάννης Δαμανάκης με φωτοβολίδα στο "Γ" του Παπαδόπουλου ισοφαρίζει. Όσοι ήμασταν στο πέταλο θυμόμαστε ακόμη την γκολάρα του Γιάνναρου. Ένα γκολ ποίημα!!!
33': Δυνατό σουτ του Αναστασιάδη, μόλις άουτ

35': Ο Κερμανίδης μετά από λάθος αμυντικού μπήκε στην περιοχή, πέρασε την μπάλα πάνω από τον Παπαδόπουλο, ο οποίος στη συνέχεια κράτησε τον επιθετικό μας, με τον διαιτητή Λαγογιάννη να μην δίνει το καταφανέστατο πέναλτι! Δείτε τη φάση καρέ καρέ ...
37': Ο Κούδας σπάει το τεχνικό οφ σάιντ των γηπεδούχων, αποφεύγει το φάουλ που πήγε να του κάνει ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος, αλλά χάνει τον έλεγχο της μπάλας και μαζί μια μεγάλη ευκαιρία!
 
Στην επανάληψη ο Ηρακλής είχε μια δυο καλές στιγμές με Καλαμπάκα - Χατζηελευθερίου.
72': ο ΠΑΟΚ ξαναβγήκε στην επίθεση με τον Βασιλάκο να πιάνει δυνατό γυριστό σουτ άουτ.

82': Σουτ του Σίγγα λίγο άουτ.

83': Αποβολή των Ορφανίδη - Βασιλάκου (αλληλοχτυπήθηκαν, αλλά ο παίκτης του Ηρακλή ήταν αυτός που προκάλεσε).

91': Τελευταία μεγάλη χαμένη ευκαιρία για να πάρει τη νίκη πρόκριση ο ΠΑΟΚ, όταν μετά από σέντρα του Αναστασιάδη, ο Σαράφης έστειλε την μπάλα με κεφαλιά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ηρακλή...
Οι συνθέσεις:

Ηρακλής (Καραπατής): Παπαδόπουλος, Βούλγαρης, Βαβρόφσκυ, Μαυροδουλάκης, Μιχαηλίδης, Ξανθόπουλος, Καλαμπάκας, Ορφανίδης, Χατζηελευθερίου (88' Τσιρίκας), Χατζηπαναγής (78' Μαυρίδης), Καραΐσκος.

ΠΑΟΚ (Λόραντ): Φίλης, Γούναρης (69' Σίγγας), Αποστολίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Αναστασιάδης, Κερμανίδης, Σαράφης, Κωστίκος, Κούδας (46' Βασιλάκος), Δαμανάκης.

Κόπηκαν 32.136 εισιτήρια και εισπράχθηκαν 8.138.200 δρχ
Μετά το ματς ο Γκιούλα Λόραντ είχε δηλώσει:

"Ήταν ένα κλασσικό παιχνίδι Κυπέλλου. Αφιερώσαμε όλη μας τη σκέψη μας σε αυτό, αλλά όταν μια ομάδα χάνει τόσο σπουδαίες ευκαιρίες δεν είναι δυνατό να κερδίσει.

Από εδώ και στο εξής θέση θα έχουν στην ομάδα όσοι αγωνίζονται για αυτήν με όλη τους την ψυχή, όσοι παίζουν ποδόσφαιρο, όχι επειδή πληρώνονται αλλά επειδή επιθυμούν να βελτιώνονται συνεχώς, ώστε να κερδίζουν όλο και περισσότερα.

Οφείλω να δώσω συγχαρητήρια τον Ηρακλή γιατί έπαιξε σωστά και ψυχωμένα. Αν είχα και εγώ στην ομάδα μου δύο παίκτες τόσο ψυχωμένους και δυνατούς θα κέρδιζα το παιχνίδι.

Δεν ωφελεί να μιλάμε για τον μη καταλογισμό του πέναλτι στον Κερμανίδη, όταν στην ίδια φάση χάθηκε μια τόσο μεγάλη και κλασσική ευκαιρία. Παρόλα αυτά δηλώνω ότι δεν φοβάμαι, θα κάνουμε σύντομα μια σωστή ομάδα."

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4