Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Απριλίου 2017

Ντουμπλάρισε τις νίκες με διπλό στον κάμπο! (1995)

Σαν σήμερα στις 16/4/1995, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Αλκαζάρ την ΑΕΛ, για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1994-1995...

Ο Δικέφαλος με τον Άρι Χάαν στον πάγκο του, ντουμπλάρισε εκείνη τη χρονιά τις νίκες επί των Θεσσαλών κερδίζοντας με 0-2, καθώς είχαμε επικρατήσει στην Τούμπα με το ευρύ 5-0, για την 11η αγωνιστική του πρώτου γύρου. 
Παράλληλα έβαλε τέλος σε ένα σερί μη νικηφόρων αποτελεσμάτων, καθώς είχε να πάρει διπλό στο συγκεκριμένο γήπεδο από την περίοδο 1989-1990, όταν είχαμε επικρατήσει 0-1 με τον Γιώργο Σκαρτάδο (11')! 

Ο ΠΑΟΚ παροτρυνόμενος από 2.500 οπαδούς μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και αφού έχασε μια δυο καλές ευκαιρίες, άνοιξε το σκορ στο 15' με τον Τζόνυ Αναστασιάδη. 
Η φάση ξεκίνησε από ωραία κάθετη του Ζουμπούλη στον σκόρερ, που με απευθείας πλασέ έξω από τη μεγάλη περιοχή, υποχρέωσε τον Γεωργίου να μαζέψει για πρώτη φορά την μπάλα από τα δίχτυα του... 

Στο 25' ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ δεν μπόρεσε να σταματήσει το μακρινό σουτ του Καπετανόπουλου και γράφτηκε το 0-2, με τον Δικέφαλο να βάζει από πολύ νωρίς υποθήκη νίκης στον κάμπο και να ξεσηκώνει τον κόσμο που βρέθηκε στο πέταλο για τον συμπαρασταθεί, παρά τη συνεχή βροχόπτωση! 
25ο λεπτό: Καπετανόπουλος και Ζουμπούλης πανηγυρίζουν το 0-2... 

Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν τον Μιχόπουλο, χωρίς να κάνουν πάντως και πολλά πράγματα, καθώς άμυνα και τερματοφύλακας λειτούργησαν άψογα! 

Λίγο πριν ο διαιτητής Γιαννόπουλος σφυρίξει το τέλος του πρώτου 45λεπτου, ο Καπετανόπουλος βρήκε έξυπνα τον Αναστασιάδη (στις καθυστερήσεις), που από πολύ καλή θέση πλάσαρε, αλλά ο Γεωργίου αυτή τη φορά απέκρουσε με το σώμα (αρχική εικόνα). 

Η ΑΕΛ έχασε μια καλή ευκαιρία στο 74' όταν ο Στόικα νικήθηκε από τον Νίκο Μιχόπουλο στο τετ α τετ, ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ επικίνδυνος στην κόντρα και έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με του Καρασαββίδη (82') - Αντώνα (85')!

Δείτε στιγμιότυπα από την αναμέτρηση στο video που ακολουθεί ...
Οι συνθέσεις:

Λάρισα: Γεωργίου, Μουρατίδης, Τζιότζιος, Νασιάκος, Μητσιμπόνας, Τσιμπίνης, Μίλο (46' Νεμπεγλέρας), Ντα Σίλβα (30' Στόικα), Ταξιάρχης, Έμπε, Προβίδας.

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Παναγιωτίδης, Αλεξίου, Καπετανόπουλος, Ζαφειρίου, Χάβος, Ζαγοράκης, Τουρσουνίδης, Αναστασιάδης (82' Αντώνας), Γιουκούδης, Ζουμπούλης (62' Καρασαββίδης). 
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1994-1995 είχε σε όλη διάρκειά της τον Ολλανδό τεχνικό Άρι Χάαν στον πάγκο του (σπάνια περίπτωση). 

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση, έχοντας 20 νίκες, 5 ισοπαλίες, 9 ήττες. Συγκέντρωσε 65 βαθμούς με τέρματα 55-29. Εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ ξεχρέωσε την ποινή που του είχε επιβληθεί από την ΟΥΕΦΑ για τα όσα είχαν γίνει στο παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμαίν (1/10/1992). 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4