Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Απριλίου 2017

Λευκή ισοπαλία σε πολύ σκληρό ματς (1974)

Σαν σήμερα στις 7/4/1974, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την ΑΕΚ, για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1973-1974 ...

Ήταν ένα υπέρμετρα σκληρό παιχνίδι από πλευράς των γηπεδούχων, οι οποίοι έχοντας την συνεχή ανοχή του διαιτητή Ξάνθου, επιδόθηκαν σε κλοτσοπατινάδα που φυσικά έμεινε ατιμώρητη!
Είναι πραγματικά θαύμα που ο Δικέφαλος του Βορρά, μετά τη λήξη της αναμέτρησης δεν είχε κάποια απώλεια παίκτη του λόγω τραυματισμού, ενώ στην αναμέτρηση κυριάρχησαν επίσης οι διαρκείς και αναίτιες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων που προσπαθούσαν να πάρουν σφυρίγματα με το έτσι θέλω από τον διαιτητή!
Ο Πέλλιος και ο Νικολάου (με μπαταρισμένο το κεφάλι από το 1ο λεπτό) διεκδικούν την κεφαλιά...

Στις μικροευκαιρίες της ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ είχε να αντιπαραθέσει μόνο μια καλή στιγμή στο ματς, ήταν η φάση του 81', όταν ο Ασλανίδης από πολύ καλή θέση σούταρε δυνατά, όμως ο Ερέα δύσκολα απέκρουσε σε κόρνερ!
Πάντως όσο περνούσε ο χρόνος, γινόταν όλο και πιο φανερό το πόσο καλύτερη φυσική κατάσταση είχαν οι παίκτες μας σε σχέση με τους αντιπάλους που έδειχναν να ξεμένουν από δυνάμεις...

Το τελικό 0-0 κρίνεται σαν δίκαιο αποτέλεσμα, σε μια αναμέτρηση την οποία παρακολούθησαν 18.000 θεατές.
Ο ΠΑΟΚ διατήρησε τη διαφορά των πέντε βαθμών από την αθηναϊκή ομάδα, που εκείνη τη μέρα είδε τις τελευταίες της ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη να ξεθωριάζουν και ας απέμειναν ακόμη αρκετές αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.
Γούναρης, Κούδας και Παρίδης διαμαρτύρονται στον Ξάνθο για μια απόφασή του.

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση ήταν οι Πέλλιος, Τσιλιγκιρίδης και Αποστολίδης.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Ερέα, Στεφανίδης, Τανίδης, Σταθόπουλος, Ραβούσης, Τσάμης, Τάσος, Ζαρζόπουλος (Κυπριτίδης), Νικολάου, Παπαϊωάννου (55' Φανής), Λαβαρίδης.

ΠΑΟΚ: Στέφας, Χατζηαντωνίου (46' Γούναρης), Τσιλιγκιρίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Τερζανίδης, Παρίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Κερμανίδης (62' Ασλανίδης).
* Η ομάδα μας τερμάτισε τη σεζόν 1973-74 στην 4η θέση με 16 νίκες, 11 ισοπαλίες, 7 ήττες σε 34 ματς (όλα με τον Σάνον στον πάγκο του), συγκέντρωσε 43 βαθμούς (62-32 τα τέρματα), σε μια σεζόν που σημαδεύτηκε από μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία στο Κύπελλο Κυπελλούχων (Λέγκια - Λυών - Μίλαν) και κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στον ιστορικό τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας, όταν επικράτησε στα πέναλτι επί του Ολυμπιακού!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4