Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Απριλίου 2017

Πρόκριση με χατ τρικ του Αποστολίδη (1964)

Σαν σήμερα στις 26/4/1964, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στη γειτονική Έδεσσα, τον τοπικό Εδεσσαϊκό, στο πλαίσιο της φάσης των 32 του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1963-1964...

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 5.000 θεατές και ο Δικέφαλος πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση επικρατώντας με 1-4, μετά από καλή εμφάνιση, απέναντι σε έναν αντίπαλο ιδιαίτερα αξιόμαχο, που πρωταγωνιστούσε εκείνη τη σεζόν στον Βόρειο Όμιλο της Β' Εθνικής ...

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 1' ο Ραπτόπουλος με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Στο 53' ο Αποστολίδης διπλασίασε τα γκολ της ομάδας μας, για να έρθει δύο λεπτά αργότερα (55') ο ίδιος να κλειδώσει την πρόκριση του Δικεφάλου κάνοντας το 0-3.

Στο 68' ο διαιτητής Δεμέστιχας είδε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Λιτόπουλου στον Κρουτσέλη, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Βαβουλίδης, μειώνοντας σε 1-3.

Το σκορ έκλεισε στο 1-4 στο 89' ο Κούλης Αποστολίδης, με ένα πολύ όμορφο σε εκτέλεση τέρμα, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση, σημειώνοντας χατ τρικ! 

Οι συνθέσεις:

Εδεσσαϊκός: Ιορδανίδης, Λυμπέρης, Χατζηπαναγιωτίδης, Βασδάρης, Τσακλάνης, Κέτκας, Κρουτσέλης, Βασιλειάδης, Βαβουλίδης, Τσότσος, Γεντζής.

ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Μακρής, Μαμόπουλος, Μουρατίδης, Λιτόπουλος, Ραπτόπουλος, Παπαδόπουλος, Κούδας, Μουρατίδης, Αποστολίδης, Νικολαΐδης.

* Με τον Εδεσσαϊκό έπαιξε απέναντι στον ΠΑΟΚ ο παλιός άσσος του ΠΑΟΚ, Φόρης Γεντζής, που έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του με τον ΠΑΟΚ της χρυσής εποχής της δεκαετίας του 50, από το 1951 έως το 1959.
Περισσότερα για τον Φόρη Γεντζή, στα αφιερώματα, κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

* Η 22η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1963-64 ήταν μία χρονιά που σημαδεύτηκε από εκτεταμένα επεισόδια και καταστροφές που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιτελικού μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού το απόγευμα της 17ης Ιουνίου του 1964 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και έμεινε στην ιστορία ως "ημιτελικός - ολοκαύτωμα".

* Το ταξίδι του ΠΑΟΚ στη διοργάνωση σταμάτησε στην επόμενη φάση του θεσμού, καθώς η ομάδα έχασε με 0-3 από την αεκ, σε παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση... 

* Στην αρχική photo διακρίνεται η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ εκείνης της εποχής, (όχι όμως του συγκεκριμένου ματς), με τον 18χρονο τότε Κούλη Αποστολίδη να διακρίνεται ανάμεσα στον τερματοφύλακα Δημήτρη Μουσελεμίδη και τον συνομήλικό του, Γιώργο Κούδα...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4