Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Απριλίου 2017

Διπλό με ανατροπή στη συνοικία! (1988)

Σαν σήμερα στις 17/4/1988, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο γήπεδο Χαριλάου τον Άρη, για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1987-1988...

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 18.000 θεατές (16.752 τα εισιτήρια), ανάμεσά τους και πολλοί από εμάς που βρεθήκαμε δυναμικά στη θύρα 1, στηρίζοντας την ομάδα που έκανε μια καλή χρονιά και ήταν ζωντανή στο κόλπο για τον τίτλο.

Το πρώτο 45λεπτο είχε λίγες καλές φάσεις, με τον ΠΑΟΚ πάντως να χάνει στο 12' την πρώτη ευκαιρία όταν την κεφαλιά του Μπάνον την σταμάτησε ο Κατσιαούνης και στο 36' ο Μαυρομάτης με ωραία προσπάθεια απέφυγε τους Οικονομίδη - Χατζηνικολάου αλλά το σουτ του πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων!
Ο συμπολίτης πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 57' με κεφαλιά του Δημητριάδη μετά από κόρνερ του Οικονομίδη και οι γραφικοί οπαδοί του ξεσάλωσαν στις κερκίδες πανηγυρίζοντας προκλητικά χωρίς να λογαριάζουν όμως τον "ξενοδόχο"!

Η χαρά τους κράτησε μόλι ένα δίλεπτο, καθώς στο 59' ο Μαυρομάτης εκτέλεσε κόρνερ, ο Μπάνον έπιασε την πρώτη κεφαλιά, ο Καρασαββίδης τη δεύτερη για να έρθει ο Σκαρτάδος με σουτ να ξετινάξει τα δίχτυα του Κατσιαούνη.
Στο 81' Καρασαββίδης - Μαυρομάτης δεν μπόρεσαν να κάνουν το 1-2 για να φτάσουμε στο 85' όταν η εξέδρα μας πήρε φωτιά, την ώρα που ο Μαυρομάτης με φάουλ φωτοβολίδα, έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας των γηπεδούχων! Το φάουλ το είχε κέρδισε ο Μπορμπόκης σε ανατροπή του από τον Τζιόλα.

Η υπεροχή του ΠΑΟΚ στο τελευταίο μισάωρο ήταν καθολική και σε αυτό συνέβαλε το δυνάμωμα της μεσαίας μας γραμμής με την είσοδο του Λάκη Παπαϊωάννου και την προώθηση του Γιώργου Σκαρτάδου στα χαφ, από τη θέση του στόπερ στην οποία αγωνίστηκε την πρώτη ώρα της αναμέτρησης!

Και μια σημαντική λεπτομέρεια! Ο Δικέφαλος μετά το διπλό επί του συμπολίτη συνέχισε να έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, φτάνοντας τα 57 γκολ, δέκα περισσότερα από την πρωτοπόρο ΑΕΛ!

Ξεχώρισαν από τον ΠΑΟΚ οι Λαγωνίδης (κορυφαίος του γηπέδου!), Μαλιούφας, Μαυρέας, Καρασαββίδης και Μαυρομάτης.
Οι συνθέσεις:

Άρης: Κατσιαούνης, Μπουγιουκλής, Τζιφόπουλος, Ιωσηφίδης, Χατζηνικολάου, Μπιμπισίδης (63' Τζιόλας), Γιουκούδης, Οικονομίδης (71' Μουστακίδης), Δημητριάδης, Γκονζάλεζ, Μουρατίδης

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Τσουρέλας, Μαυρέας, Μαλιούφας, Σκαρτάδος, Λαγωνίδης, Καρασαββίδης, Καραγεωργίου (58' Μπορμπόκης), Μπάνον, Λεοντιάδης (77' Παπαϊωάννου), Μαυρομάτης

Δηλώσεις Μιχάλη Μπέλλη: "Είχαμε να ξεπεράσουμε το στρες που μας δημιούργησε η ανάγκη για τη νίκη και από ένα σημείο και μετά το σε βάρος μας σκορ. Τα παιδιά κατάφεραν να ξεπεράσουν όλα τα προβλήματα και γι' αυτό τους αξίζουν συγχαρητήρια.
Θέλω να πιστεύω ότι μετά από αυτήν τη νίκη ο δρόμος για την Ευρώπη είναι ανοικτός. Ο Μπορμπόκης ταλαιπωρήθηκε τον τελευταίο καιρό τόσο από τους αγώνες της Εθνικής όσο και από τον ... γάμο του. Θεώρησα σωστό να τον χρησιμοποιήσω αν παραστεί ανάγκη, όπως και τελικά έγινε."
* 500 περίπου οπαδοί του ΠΑΟΚ έκαναν πορεία μετά το διπλό από το Χαριλάου, ως την πλατεία Αριστοτέλους πανηγυρίζοντας το διπλό, χωρίς να συμβεί το παραμικρό.

* Μια τεράστια σημαία της ιταλικής ομάδας μπάσκετ Τρέισερ έκανε την εμφάνισή της στη θύρα 1 που φιλοξένησε τον κόσμο του Δικεφάλου που θέλησε με αυτόν τον τρόπο να πικάρει τους γηπεδούχους για την ήττα στο F-4 της Γάνδης στις 5/4/1988 (90-84).

* Τη νίκη του ΠΑΟΚ συνόδεψε πριμ 4.000.000 δρχ με τον Πανελούδη να δίνει 1.000.000 και τα άλλα τρία από την ΠΑΕ.
* Στην παραπάνω photo μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1987-1988...

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1987 -1988, τερμάτισε στην 3η θέση έχοντας 39 βαθμούς. Η χρονιά ξεκίνησε με τον Τάις Λίμπρεχτς (10 παιχνίδια) για να συνεχιστεί με τον Μπέλλη (20 παιχνίδια), καθώς τον Δεκέμβρη ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Χάρης Σαββίδης, πούλησε πακέτο στον Ολυμπιακό του Κοσκωτά, τους Μπανιώτη - Λίμπρεχτς, εισπράττοντας συνολικά 100.000.000 εκατομμύρια δρχ...

* Η συνολική εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: 17 νίκες, 5 ισοπαλίες, 8 ήττες, με τέρματα 60-27. Η νίκη έδινε 2 βαθμούς, η ισοπαλία 1 και η ήττα φυσικά κανέναν!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4