Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Απριλίου 2017

Πρόκριση στους "4" με Τερζανίδη! (1975)

Σαν σήμερα στις 30/4/1975, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανιώνιο, για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1974-1975...

Στην 33η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1974-75 μετείχαν συνολικά 78 ομάδες (18 Α' εθνικής και 60 Β' εθνικής κατηγορίας). Διεξήχθη σε 7 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.
Oι ομάδες της Α' εθνικής μπήκαν στη διοργάνωση από τον Γ' γύρο (φάση των 32), ενώ οι ομάδες της Β' εθνικής που μετείχαν στους 2 πρώτους γύρους τοποθετήθηκαν στην κλήρωση ξεχωριστά για τον καθένα από τους 3 ομίλους της κατηγορίας.

Ο ΠΑΟΚ στον γ' γύρο απέκλεισε τον Ηλυσιακό νικώντας τον με 1-0, στον δ' γύρο εκτός έδρας κέρδισε τα Χανιά με 0-1 και στον προημιτελικό υποδέχτηκε σαν σήμερα στην Τούμπα τον Πανιώνιο, μπροστά σε 12.000 θεατές (11.037 τα εισιτήρια)... 
Το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από τις πολλές ευκαιρίες που έχασε ο Δικέφαλος για να πάρει μια άνετη πρόκριση, ενώ στην επανάληψη σε 1-2 περιπτώσεις απειλήθηκε από τους επιθετικούς της ομάδας της Νέας Σμύρνης και θα μπορούσε να είχε γίνει η ζημιά από το πουθενά! 

Αφού ο Παρίδης στο 19' και ο Σαράφης στο 24', δεν μπόρεσαν από εξαιρετικές θέσεις να βρουν δίχτυα, ήρθε λίγο αργότερα ο Χρήστος Τερζανίδης να πετύχει με διαγώνιο συρτό σουτ το γκολ που χάρισε στον ΠΑΟΚ την πρόκριση και αφού νωρίτερα πέρασε εντυπωσιακά τους δύο αντιπάλους που προσπάθησαν να τον σταματήσουν! 
Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να βγάζει ευκαιρίες και στην επανάληψη, αλλά στο 46' ο Κάκαρης απέκρουσε την κεφαλιά του Σαράφη, η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι (αρχική εικόνα), ακολούθησε νέα κεφαλιά του "Καίσαρα" την οποία απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Τσιρογιάννης. 
Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 59' με τον Μωραϊτέλη και λίγο αργότερα με τον Καλογερόπουλο, όμως η τελευταία καλή στιγμή στον προημιτελικό καταγράφηκε στο 84' για λογαριασμό του ΠΑΟΚ με πρωταγωνιστή και πάλι τον Σαράφη, που από πολύ καλή θέση δεν κατάφερε να βρει δίχτυα! 

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Αποστολίδης, Κερμανίδης, Τερζανίδης (όσο αγωνίστηκε), Σαράφης. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Ντεκ, Χ"αντωνίου (61' Γούναρης), Φουντουκίδης, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Τερζανίδης (54' Αναστασιάδης), Τσιλιγκιρίδης, Παρίδης, Σαράφης, Κερμανίδης. 

Πανιώνιος: Κάκαρης, Χριστοδούλου (49' Καπίρης), Τσιρογιάννης, Ιντζόγλου, Μωραϊτέλης, Εμβολιάδης, Μαυρίκης, Τσίγκας (46' Λαγός), Ψιμόγιαννος, Μαύρος. 

* Ο ΠΑΟΚ στον ημιτελικό, γνώρισε βαριά ήττα με 4-0 στο Καραϊσκάκη και έχασε την ευκαιρία να παίξει για 6η συνεχόμενη φορά στον τελικό της διοργάνωσης!!!

* Ήταν μια χρονιά που σημαδεύτηκε από τις καταγγελίες σε βάρος του Παναθηναϊκού για υπόθεση δωροδοκίας σε ποδοσφαιριστή του Ηρακλή πριν τη διεξαγωγή του ημιτελικού αγώνα ανάμεσα στις 2 ομάδες, μια ιστορία που έμεινε γνωστή ως "υπόθεση των γαριφάλων".

Η αθηναϊκή ομάδα κινδύνευσε να τιμωρηθεί με υποβιβασμό στη Β' εθνική, όμως αθωώθηκε κατά πλειοψηφία (2-1) από την αρμόδια τριμελή επιτροπή που συστάθηκε από την ΕΠΟ. Μάλιστα υπέρ της αθώωσης ψήφισε ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Γεώργιος Ανδριανόπουλος!


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4