Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Μαρτίου 2017

Ήττα από απίστευτη ολιγωρία της άμυνας (2010)

Σαν σήμερα στις 28/3/2010, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα από τη Λάρισα με 2-1 στο Αλκαζάρ, στις καθυστερήσεις, για την 28η αγωνιστική της Super League, της περιόδου 2009-2010...

Η ήττα ήρθε μετά από απίστευτη ολιγωρία της αμυντικής του γραμμής, σε μια χρονική στιγμή που οι γηπεδούχοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο! Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν επιεικώς απαράδεκτη, με τους γηπεδούχους να σηκώνουν πανό στο οποίο έβριζαν τη Θεσσαλονίκη και τον Λευκό Πύργο, αναγκάζοντας τον ρέφερι να απαιτήσει το κατέβασμά του.

Τα υβριστικά συνθήματα κατά του ΠΑΟΚ έδιναν και έπαιρναν στην εξέδρα από τα τυριά, δίνοντας σε όλους μας τη δυνατότητα να καταλάβουμε πόσο κομπλεξικοί είναι και πόσο πολύ μοιάζουν τελικά με τους οπαδούς των ομάδων του ΠΟΚ... Θα πρέπει να ξέρουν όμως ότι έχει ο καιρός γυρίσματα και ο ΠΑΟΚτσής ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ!!!

Η φωτογραφία που ακολουθεί, είναι αδιάψευστος μάρτυρας των όσων γράψαμε πιο πάνω και καθρεφτίζει το πως βλέπουν οι οπαδοί της ΑΕΛ την Βόρεια Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ...
Ο Σάντος κατέβασε την ομάδα με αρκετά νέα πρόσωπα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κάνοντας 5 συνολικά αλλαγές. Τσιρίλο, Σνάουτσνερ, Φωτάκης, Βιερίνια και Εντίνιο ήταν τα νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα. 

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε ο "Δικέφαλος", με τον Χαλκιά στο τέρμα και τους Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Κοντρέρας και Λίνο να αποτελούν την αμυντική τετράδα. Φωτάκης και Βιτόλο στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τους Βιεϊρίνια και Σορλέν και Ίβιτς, στα χαφ με τον Εντίνιο να αποτελεί τον μονοαδικό επιθετικό.

Το παιχνίδι στο "Αλκαζάρ" στα πρώτα του λεπτά είχε πολύ μέτριο ρυθμό, με αρκετά λάθη και από τις 2 ομάδες. Ο ΠΑΟΚ απείλησε με μία κεφαλιά του Κοντρέρας στο 12', έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Φωτάκη. 

Αυτή ήταν καλύτερη προσπάθεια μέχρι εκείνη τη στιγμή. Πάντως ο Δικέφαλος φαινόταν να ελέγχει το παιχνίδι αλλά η ΑΕΛ στην πρώτη επίσκεψή της στα καρέ του Χαλκιά, πήρε το προβάδισμα στο σκορ. 

Ο Μετίν, σούταρε λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, ο Χαλκιάς απέκουσε και ο Κουζεν με πλασέ, περίπου από το ύψος της μικρής περιοχής, έκανε το 1-0 στο 16'.
Από εκείνο το σημείο και μετά οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος είχαν την κατοχή και καλή κυκλοφορία της μπάλας αλλά δεν πέτυχαν το γκολ, που θα έφερνε και πάλι το ματς στα ίσα. Καλύτερη στιγμή με το γυριστό σουτ του Βιεϊρίνια (44') από την γωνία της μικρής περιοχής, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Βιέρα.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ πίεσε ακόμα πεισσότερο, φτάνοντας να παίζει τους γηπεδούχους κυριολεκτικά στο μισό γήπεδο και άγγιξε το γκολ στο 80', ωστόσο και πάλι η τύχη του γύρισε την πλάτη, όταν ο Ίβιτς επιχείρησε ένα δυνατό σουτ, όμως αυτό κατέληξε και πάλι στο δοκάρι του ανύμπορου να αντιδράσει Βιέρα. 

Ότι δεν πέτυχε ο Ίβιτς το πέτυχε 3 λεπτά αργότερα ο Κοντρέρας (83') που ισοφάρισε με εξαιρετική κεφαλιά, μετά από όμορφη σέντρα του Βιτόλο.
Εκεί που όλα έδειχναν ότι το τελευταίο σφύριγμα του Σταθόπουλου δεν θα έβγαζε νικητή, η λάρισα σκόραρε αφού πιο πριν ο Τσιρίλο (ελάχιστοι κατάλαβαν τον λόγο χρησιμοποίησής του στη 11αδα) προσπαθώντας να πάρει την κεφαλιά από τον Κουζέν, την έστρωσε στον επερχόμενο Πούρι που έγραψε το 2-1...

Το απίστευτο στην υπόθεση είναι ότι ενώ ήταν η τελευταία φάση του ματς, όλη η ομάδα ήταν εκτός θέσης αφήνοντας τα 2 σέντερ μπακ να μαρκάρουν ουσιαστικά 4 (!) επιτιθέμενους.

Δείτε τα γκολ και στιγμιότυπα από το ματς στο video που ακολουθεί ...
Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Παπακώστας): Βιέρα, Βενετίδης, Νταμπίζας, Κυριακίδης, Κουζέν, Μετίν, Ρομέου (84' Ρομέου), Βελάσκο (40' Φλάβιο), Μελίσσης, Κατσιαρός, Μπλάζεκ (68' Πούρι).

ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς, Βιτόλο, Τσιρίλο, Εντίνιο (75' Κουτσιανικούλης), Σορλέν (60' Μουσλίμοβιτς), Κοντρέρας, Λίνο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σνάουτσνερ (60' Μουν).

Κίτρινες: Κατσιαρός, Νταμπίζας, Κουζέν / Τσιρίλο, Φωτάκης, Ίβιτς, Κοντρέρας.
Κόκκινες: Κατσιαρός (2η κίτρινη).

Δηλώσεις Σάντος:
"Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας". Κάπως έτσι εξήγησε ο Φερνάντο Σάντος την "κατάρρευση" του ΠΑΟΚ στα τελευταία παιχνίδια. Ο Πορτογάλος τεχνικός αμέσως μετά την ήττα από τη Λάρισα έκανε μία γρήγορη ιστορική αναδρομή, "ταξιδεύοντας" δύο χρόνια πίσω εξηγώντας πως η ομάδα γύρισε στην τότε εικόνα της, καταστρέφοντας τη φιλοσοφία που με τόσο κόπο έχει μεταδώσει στους παίκτες του.

"Πριν από δύο χρόνια γινόταν αυτά και με αυτόν τον τρόπο κινδυνεύουμε να χάσουμε την πολύ σκληρή δουλειά που κάναμε αυτά χρόνια. Να είμαστε μια ομάδα υπεύθυνη που να ξέρει πως μπορεί να κερδίσει. Αυτό που δείχναμε πριν δύο χρόνια, ένα όμορφο παιχνίδι αλλά χωρίς ευθύνη δεν είναι αυτή δική μου φιλοσοφία", είπε ο Σάντος και συνέχισε:

"Δεν θέλω αυτό από τους παίκτες μου. Και ενώ χτυπούσαμε το καμπανάκι όλο αυτόν τον τελευταίο καιρό δεν έδειξε η ομάδα τα στοιχεία που έπρεπε να δείξει. Όπως θυμάστε κάποτε εδώ κερδίζαμε 3-0 και στο τέλος χάσαμε 4-3. Τι να το κάνεις που είσαι καλύτερος; Αυτή είναι η παλιά θεωρία, τότε που η ομάδα ήταν ικανοποιημένη να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο. Αλλά που πήγε η ομάδα τόσα χρόνια;"

Αρνήθηκε πως τα δύο δοκάρια έπαιξαν το ρόλο τους για να χαθεί το παιχνίδι: "Το σημαντικότερο είναι το αποτέλεσμα. Θα πρέπει να σκεφτούμε πάρα πολύ καλά τι έγινε και να μην ψάξουμε για δικαιολογίες. 

Συγχαρητήρια στη Λάρισα που πήρε τη νίκη που τόσο πολύ ήθελε και εκμεταλλεύτηκε όσα εμείς δεν κάναμε. Ξεκάθαρα χάσαμε το αίσθημα της ευθύνης που μας διακατείχε αυτόν τον καιρό. Δημιουργήσαμε αυτά τα δύο χρόνια μία ομάδα με πολύ ρεαλισμό, που είχε συνείδηση των δυνατών και τρωτών σημείων της.

Σε κάθε παιχνίδι έμπαινε με σκοπό την νίκη και όταν ήξερε ότι αυτό δεν είναι δυνατόν να το κάνει, τουλάχιστον πρόσεχε να μην το χάσει. Είναι δυνατόν να δεχόμαστε γκολ στις καθυστερήσεις; 

Αυτά γινόντουσαν πριν δύο χρόνια όχι με μένα. Για να κερδίζεις πρέπει να κάνεις κάτι παραπάνω. Σε τρία παιχνίδια δεχτήκαμε τα μισά γκολ που δεχτήκαμε σε όλη την χρονιά. Όποιος θέλει να στεφθεί πρωταθλητής δεν κάνει τέτοια πράγματα. Η ομάδα πρέπει να δείξει αυτά τα στοιχεία που μας είχανε φέρει τόσο κοντά στον πρωτοπόρο".

Δείτε photos από το παιχνίδι...


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4