Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Μαρτίου 2017

Άφησε πολύτιμο βαθμό στο Καυτανζόγλειο! (1982)

Σαν σήμερα στις 28/3/1982, ο ΠΑΟΚ μένοντας στο ισόπαλο 0-0 με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, έχασε πολύτιμο έδαφος στο κυνήγι του τίτλου, σε παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1981-1982... 

Στις εξέδρες βρέθηκαν περισσότεροι από 40.000 θεατές (36.692 τα εισιτήρια), αλλά το θέαμα που παρακολούθησαν δεν άφησε κανέναν ικανοποιημένο! 

Ελάχιστες οι καλές φάσεις στο παιχνίδι, με τον ΠΑΟΚ να είναι επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις του στο πρώτο ημίχρονο και τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται στο 25' για τον μη καταλογισμό πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αλαβάντα στον Δανιήλ Παπαδόπουλο.

Η καλύτερη ευκαιρία μας στο παιχνίδι ήρθε στο 43' όταν ο Κωστίκος μπήκε από τα δεξιά έκοψε την μπάλα στον Κούδα, ο οποίος όμως από εξαιρετική θέση σούταρε χλιαρά πάνω στον Γκιτσιούδη! 

Με εξουδετερωμένο τον Χατζηπαναγή, το μαρκάρισμα του οποίου ανέλαβαν διαδοχικά οι Τριανταφυλλίδης - Γεωργόπουλος, ο κόσμος περίμενε να δει έναν πιο τολμηρό στην επίθεση ΠΑΟΚ, κάτι που δε συνέβη, με αποτέλεσμα να χαθεί ένας πολύτιμος βαθμός και η ομάδα να κινδυνέψει ακόμη και με ήττα από έναν Hρακλή που είχε 2-3 καλές επιθετικές στιγμές...

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι: Δαμανάκης, Τριανταφυλλίδης (έσβησε τον Χατζηπαναγή), Γούναρης, Φούρτουλα, Κωστίκος (α' μέρος).

Εκείνη την αγωνιστική ο Παναθηναϊκός είχε περάσει με διπλό από την Καστοριά (1-2) και η μεταξύ μας διαφορά πήγε στους 3 βαθμούς (2-1-0 το σύστημα βαθμολογίας), ενώ ο Ολυμπιακός έμεινε στο 2-2 με την ΑΕΚ, διατηρώντας το +1 από εμάς. 

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής: Γκιτσιούδης, Μαυρίδης, Ορφανίδης, Δημητρόφ, Ραγγέλοφ, Κωφίδης, Παπαϊωάννου, Καραΐσκος (85' Καφκενάρης), Παπαδόπουλος, Χατζηπαναγής, Καλαμπάκας.

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Αλαβάντας, Ιωσηφίδης, Σϊγγας, Δαμανάκης, Τριανταφυλλίδης (70' Γκουερίνο), Γεωργόπουλος, Δημόπουλος, Κούδας, Κωστίκος.

Δηλώσεις Χάινς Χέερ: "Το παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο και οι παίκτες μου πήραν μια ισοπαλία από έναν αντίπαλο που έχει κατά τη γνώμη μου μια από τις καλύτερες ομάδες στο πρωτάθλημα. 

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ προσπάθησαν στο πρώτο ημίχρονο να εφαρμόσουν επιθετική τακτική, αλλά οι ξαφνικές αντεπιθέσεις δεν έπιασαν γιατί οι αντίπαλοι ήταν καλά οργανωμένοι στην άμυνα και κυρίως προσεχτικοί. 

Το πρωτάθλημα μπαίνει στην τελική ευθεία και για την ομάδα μου που έχει δύσκολα παιχνίδια στο κύπελλο και στο πρωτάθλημα, όλα παίζονται σε διάστημα λίγων ημερών. 

Στο ματς με τον Απόλλωνα που ακολουθεί (νίκη με 3-0), ελπίζω να πάει καλά η επίθεση και να βρει τον στόχο της, κάτι που δεν κατάφερε να βρει με τον Ηρακλή".

Όσον αφορά τον αντίπαλο προπονητή (Μπατάκης ...), γνωστός για τα αντιΠΑΟΚτσήδικα αισθήματά του και το απύθμενο κόμπλεξ του για τη μεγαλύτερη ομάδα της Βόρειας Ελλάδας, δήλωσε: 

"Αν μας έδινε ο διαιτητής το πέναλτι τότε σίγουρα θα βάζαμε κι άλλα γκολ. Ο αγώνας ήταν καλός μονάχα στο α' μέρος όταν χάσαμε ευκαιρίες. Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να κάνει τίποτε γιατί εμείς δεν τον αφήσαμε".

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Γκιτσιούδης να αποκρούει με γροθιές, προ του Θωμά Σίγγα...
* Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν είχε στον πάγκο του τον Γερμανό Χάινς Χέερ, έναν προπονητή που ήρθε στην ομάδα μετά το καλό του πέρασμα από τον Εθνικό Πειραιώς και την Φορτούνα Ντύσελντορφ την οποία έσωσε από βέβαιο υποβιβασμό! Ήταν ένας εργατικός προπονητής, 100% επαγγελματίας από τον οποίον θυμόμαστε το πόσο πολύ μπορούσε να αλλάξει την ομάδα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου! Μιλάμε για πολλές περιπτώσεις στις οποίες άλλον ΠΑΟΚ βλέπαμε στο πρώτο ημίχρονο και άλλον στο δεύτερο!

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ ο Παντελάκης κράτησε τον Χέερ και την επόμενη σεζόν στην ομάδα. Η χρονιά πάντως σημαδεύτηκε από τα ιστορικά ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τον άδικο αποκλεισμό στα πέναλτι ...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4