Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Μαρτίου 2017

Πλησίασε την κορυφή με ανατροπή! (1982)

Σαν σήμερα στις 14/3/1982, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Πανιώνιο, για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1981-1982 ...

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε περίπου 14.000 θεατές (11.512 τα εισιτήρια) και η αθηναϊκή ομάδα προηγήθηκε στο σκορ μόλις στο 8', όταν μετά από φάουλ του Καναρά από τα δεξιά.

Η άμυνά μας τραβήχτηκε για να παίξει το τεχνικό οφ σάιντ, η μπάλα έφτασε στον Παπάζογλου που με κοντινό πλασέ σκόραρε, μέσα σε εντονότατες διαμαρτυρίες των παικτών μας προς τον διαιτητή Τσουρή και τον βοηθό του...
Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σχετικά γρήγορα με τον Δημόπουλο στο 14', μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Κούδας.
Στη συνέχεια οι παίκτες του Χέερ, προσπάθησαν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων, όμως ήταν ασύνδετοι στη μεσαία γραμμή και δεν έβρισκαν διαδρόμους προς την εστία του Συρίγου.
 
Το γκολ που τελικά έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ σημειώθηκε στο 52'. Ο Γκουερίνο εκτέλεσε φάουλ και ο Κωστίκος με δυνατή κεφαλιά νίκησε την άμυνα του Πανιωνίου γράφοντας το 2-1 (παρακάτω εικόνες).
Στο 77' ο Μλάντεν Φούρτουλα απέκρουσε δύσκολα το δυνατό σουτ του Χατζόπουλου, στην καλύτερη στιγμή των παικτών του Μάρκοβιτς στην επανάληψη!

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Δαμανάκης (κορυφαίος της αναμέτρησης!), Σίγγας, Δημόπουλος.

Ο Δικέφαλος με τη νίκη του αυτή βρέθηκε στην 3η θέση με 33 βαθμούς, μόλις δύο πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και έδειχνε ικανός για τον τίτλο, 10 αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Αλαβάντας, Ψαρράς, Ιωσφίδης, Σίγγας, Δαμανάκης, Γκουερίνο (59' Τριανταφυλλίδης), Γεωργόπουλος, Δημόπουλος, Κούδας, Κωστίκος.

Πανιώνιος: Συρίγος, Ζαχαρόπουλος, Λαζάρου, Χατζόπουλος, Χαλκίδης, Μανδωνής, Σαραβάκος, Παπαμιχαήλ, Μπάσο (46' Παπαδημητρίου), Καναράς, Λατουσέ (56' Μαυρίκης).

Δηλώσεις Χάινς Χέερ ...

"Ορισμένοι παίκτες μου ήρθαν να παίξουν σαν να είχαν δουλέψει νωρίτερα ή σαν να ήρθαν για να συμπληρώσουν την 11άδα! Αυτό ελπίζω να μην ξανασυμβεί... Πάντως μια τέτοια εμφάνιση δικαιολογείται, αφού η ομάδα παίζει πολύ καλά τους τελευταίους τρεις μήνες. Μετά το γκολ του Πανιωνίου μάς έπιασε εκνευρισμός και άγχος. Ευτυχώς η ισοφάριση ήρθε γρήγορα ..."

Η βαθμολογία ...
* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ ο Παντελάκης κράτησε τον Χέερ και την επόμενη σεζόν στην ομάδα.

Η χρονιά πάντως σημαδεύτηκε από τα ιστορικά ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τον άδικο αποκλεισμό στα πέναλτι ...

* Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν είχε στον πάγκο του τον Γερμανό Χάινς Χέερ, έναν προπονητή που ήρθε στην ομάδα μετά το καλό του πέρασμα από τον Εθνικό Πειραιώς και την Φορτούνα Ντύσελντορφ την οποία έσωσε από βέβαιο υποβιβασμό!

Ήταν ένας εργατικός προπονητής, 100% επαγγελματίας από τον οποίον θυμόμαστε το πόσο πολύ μπορούσε να αλλάξει την ομάδα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου! Μιλάμε για πολλές περιπτώσεις στις οποίες άλλον ΠΑΟΚ βλέπαμε στο πρώτο ημίχρονο και άλλον στο δεύτερο!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4