Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Μαρτίου 2017

Ασπρόμαυρο καραβάνι στην Κατερίνη! (1976)

Σαν σήμερα στις 21/3/1976, η Κατερίνη στέναξε από την ογκοδέστατη παρουσία οπαδών του Δικεφάλου, που βρέθηκαν στη γειτονική πόλη για να δουν την αναμέτρηση με τον ιστορικό Πιερικό, για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1975-1976 ...

Ο Δικέφαλος που λίγους μήνες αργότερα στέφθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του Πρωταθλητής Ελλάδας, είχε στο πλευρό του χιλιάδες οπαδούς του οι οποίοι έφτασαν στη μακεδονική πόλη με κάθε μέσο (λεωφορεία, τρένα, Ι.Χ.).

Ο ΠΑΟΚ κυνηγούσε την ΑΕΚ που εκείνη την εποχή προπορευόταν στον βαθμολογικό πίνακα με τρεις βαθμούς (αλλά και ένα ματς περισσότερο, καθώς ο ΠΑΟΚ είχε την εκκρεμότητα με τον (Παναιτωλικό στο Αγρίνιο) και την ίδια αγωνιστική πέρασε με 0-1 από την ομάδα της ... πόλης, που συχνά πυκνά ανοίγει διάπλατα τα πόδια σε ομάδες της Αθήνας, πρόσφατη η τεσσάρα στη Λεωφόρο!

Από νωρίς λοιπόν εκείνη την ανοιξιάτικη Κυριακή του 1976, η Κατερίνη ντύθηκε στα ασπρόμαυρα! Μεγάλο πάθος από τον κόσμο, που με πορείες στο κέντρο της πόλης έστελνε μήνυμα στήριξης στους παίκτες του Γκιούλα Λόραντ! Μιλάμε για ένα πραγματικό πανηγύρι, με τη Θύρα 4 να δίνει βροντερό και εντυπωσιακότατο παρόν ...

Όσον αφορά το παιχνίδι, αυτό έγινε μπροστά σε περίπου 10.000 θεατές (9.068 εισιτήρια), σε ένα γήπεδο που μετά βίας χωρούσε 7.000! Όρθιοι, στριμωγμένοι όσο δεν πήγαινε, με εκπληκτική κερκίδα, οι οπαδοί έδωσαν φτερά στην ομάδα να καθαρίσει το δίποντο της νίκης μέσα σε επτά λεπτά.
Η αρχή έγινε στο 17' με πέναλτι που εκτέλεσε ο Άγγελος Αναστασιάδης (παραπάνω εικόνα).

Αρχικά ο τερματοφύλακας Παρουσιάδης απέκρουσε το πέναλτι, αλλά στη συνέχεια ο μέσος του ΠΑΟΚ με πλασέ άνοιξε το σκορ...
Στο 24' ο Γκουερίνο έκανε το 2-0 (το πανηγύρισε με μια τούμπα αλά Μπαζίλ!), για να μειώσει ο Πιερικός με τον Λιάπη, επίσης με πέναλτι (o Γούναρης ανέτρεψε τον Καλαμπάκα).
Παρά το ρευστό 2-1 ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε, ήταν η ομάδα που κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο, παίζοντας ένα πολύ γρήγορο ποδόσφαιρο, ρυθμό που οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν!

Μετά το ματς ο Λόραντ είχε δηλώσει: "Κερδίσαμε δίκαια. Όλα πήγαν όπως τα ήθελα. Θα μπορούσαμε να είχαμε 3-4 γκολ ακόμη"

Στιγμές από το ματς:

9': Ο Αδαμόπουλος από κοντά πιάνει την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα άουτ, μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, η καλύτερη που είχαν στο ματς!

13': Ο Παρουσιάδης απογειώνεται στο "Γ" και σταματάει σουτ του Ιωσηφίδη

17': Ο Μυτιληναίος ανατρέπει τον Γκουερίνο μέσα στην περιοχή και ο Σαρακηνός δίνει το πέναλτι με το οποίο προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ

24': Ο Γκουερίνο πέρασε διαδοχικά τους: Τραγανό, Μυτιληναίο, Παρουσιάδη και έκανε το 2-0

32': Ο Γούναρης ανέτρεψε τον Καλαμπάκα και ο Λιάπης με πέναλτι μείωσε σε 2-1

56': Διαδοχικά σουτ των Γκουερίνο - Ασλανίδη, τα απέκρουσε ο εξαιρετικός Παρουσιάδης

58': Ο Αναστασιάδης σε κενή εστία, πλάσαρε άουτ

65': Σουτ του Σαράφη σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Πιερικού

69': Γίνεται αλλαγή ο Κούδας λόγω τραυματισμού

74': Ο Γκουερίνο ανατράπηκε από τον Γιαννούλη, αλλά ο Σαρακηνός δεν έδωσε το πέναλτι... Στα τελευταία 15 λεπτά ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε εύκολα το σκορ και πήρε τη νίκη...

Οι συνθέσεις:

Πιερικός: Παρουσιάδης, Μυτιληναίος, Τραγανός, Γιαννούλης, Κοκτσίδης, Αδαμόπουλος (75' Παντελιάδης), Χρυσοστόμου, Παπαϊωάννου, Λιάπης, Κοεμτζίδης (46' Βαβουλίδης), Καλαμπάκας.

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Αναστασιάδης, Κερμανίδης, Σαράφης, Γκουερίνο, Κούδας (69' Αποστολίδης), Ασλανίδης.

Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της 21ης αγωνιστικής:
Δείτε στιγμιότυπα στο ιστορικό video, από εκείνο το παιχνίδι.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4