Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Φεβρουαρίου 2017

Η μέρα που η Τούμπα υποκλίθηκε στον Γκαρσία! (2010)

Σαν σήμερα στις 21/2/2010 ο ΠΑΟΚ "πάτησε" στο καμίνι της Τούμπας τον (τότε) πολυμετοχικό με 2-1 και έφτασε σε απόσταση αναπνοής (-2) από την κορυφή του πρωταθλήματος, σε παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής της Superleague της περιόδου 2009-2010...

Ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης πήρε τον έλεγχο του κέντρου και έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας «έκλεισε» τον Παναθηναϊκό. 

Η κατοχή, όμως, του «Δικεφάλου» εκτός από μια εξαιρετική προσπάθεια του Βιερίνια στο 2' δεν μετουσιώθηκε σε ευκαιρίες, μιας και δεν υπήρχε καθαρό μυαλό στην τελική πάσα, ενώ ο Σιμάο είχε γίνει... βδέλα στον Ίβιτς και δεν τον άφησε να κάνει παιχνίδι.
Με την συμπλήρωση είκοσι λεπτών ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε και είχε την καλύτερή του στιγμή στο δοκάρι, από στημένη φάση του "Καραβούτη" στο 24'. 

Ότι δεν είδαμε σε ένα ολόκληρο ημίχρονο έγινε μέσα σε οκτώ λεπτά, με την Τούμπα να ζει μεγάλες, ανεπανάληπτες και αξέχαστες στιγμές!

Προβάδισμα ΠΑΟΚ, ισοφάριση Παναθηναϊκού και ξανά προβάδισμα ΠΑΟΚ! 

Στο 60' ο Πάμπλο Γκαρσία άνοιξε το σκορ με μια απίστευτη εκτέλεση φάουλ, βάζοντας φωτιά στην Τούμπα! 

Τέσσερα λεπτά αργότερα (64'), μια ολιγωρία στην άμυνα, έφερε την ισοφάριση για τον Παναθηναϊκό, με τον Σισέ.

Στο 68' όμως, ο Λίνο διορθώνοντας το λάθος του στη φάση της ισοφάρισης, έβγαλε μπαλιά 50 μέτρων στην πλάτη της άμυνας της αθηναϊκής ομάδας με τον Μουσλίμοβιτς να κοντρολάρει άψογα τη μπάλα και με εκπληκτικό πλασέ να κάνει το 2-1, εκτελώντας τον Τζόρβα!
Ο ΠΑΟΚ στα υπόλοιπα λεπτά κράτησε το υπέρ του σκορ, παρά την πίεση του Παναθηναϊκού, μείωσε στους δύο και μπήκε γερά στο κόλπο του πρωταθλήματος, παίρνοντας μια σπουδαία και δίκαιη νίκη!
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Γκαρσία, Σορλέν (88' Κριστιάνο), Φωτάκης, Βιεϊρίνια (91' Τσιρίλο), Ίβιτς, Εντίνιο (54' Μουσλίμοβιτς).

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Σιμάο, Κατσουράνης (71' Χριστοδουλόπουλος), Καραγκούνης, Λέτο (80' Νίνης), Σαλπιγγίδης, Σισέ.
Δηλώσεις Γκαρσία - Σάντος...

Πάμπλο Γκαρσία: «Αυτό το γκολ το έβαλε η μητέρα μου, που με έβλεπε από ψηλά. Θέλω να το αφιερώσω στην οικογένειά μου αλλά και στον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο. 
 
Ήταν μία πολύ δύσκολη εβδομάδα για μένα αφού δέχτηκα ένα χτύπημα από αυτά που δίνει η ζωή και έπρεπε να συμπαρασταθώ στον πατέρα μου και την αδελφή μου. 
 
Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι για να κερδίσουμε όλα τα ματς. Φέτος παίρνουμε και τα ντέρμπι και αυτό δείχνει τη διαφορά νοοτροπίας σε σχέση με την περυσινή σεζόν».
Φερνάντο Σάντος: «Είδαμε δύο ομάδες που μπήκαν με στόχο τη νίκη και προσπάθησαν πολύ προς αυτή τη κατεύθυνση, παίζοντας σε υψηλούς ρυθμούς. Στο επίπεδο δηλαδή που βλέπουμε στα μεγάλα πρωταθλήματα του εξωτερικού. 

Θεωρώ ότι υπήρχαν διακυμάνσεις ως προς το ποιος είχε τον έλεγχο του αγώνα. Κάποια χρονικά διαστήματα ήταν ο ΠΑΟΚ και σε κάποια άλλα ο Παναθηναϊκός. Στο πρώτο ημίχρονο, οι ευκαιρίες ήταν μοιρασμένες γιατί ο Παναθηναϊκός είχε το δοκάρι με τον Καραγκούνη, αλλά και ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία του Βιεϊρίνια. 

Θεωρώ ότι σε κάποιες φάσεις, ίσως υπήρξε νευρικότητα και βιασύνη, από τη πλευρά των παικτών μου, για να φθάσει η μπάλα στην περιοχή του αντιπάλου. Αυτό το πράγμα δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις στη δική περιοχή μας, γιατί χάναμε εύκολα τη μπάλα. 

Μπήκαμε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και είχαμε τον έλεγχο του αγώνα μέχρι την επίτευξη του πρώτου τέρματος. Μετά περιμέναμε την αντίδραση του Παναθηναϊκού. 

Δεχθήκαμε ένα μη συνηθισμένο για τα δικά μας επίπεδα γκολ, αλλά δείξαμε ψυχραιμία και είχαμε σωστή αντίδραση, κάνοντας το 2-1. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό και από εκεί και πέρα, θα έπρεπε να αντέξουμε στην αναμενόμενη πίεση που θα ασκούσε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος τα έδωσε όλα για να φθάσει στην ισοφάριση. Θεωρώ όμως ότι κι εμείς αντιδράσαμε σωστά. Είχαμε μια συμπαγή άμυνα και ψάξαμε την αντεπίθεση. 

Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Εμείς βάλαμε δύο γκολ και ο αντίπαλος ένα. Υπήρξαν πολλά άλλα παιχνίδια όπου η κυκλοφορία και η ανάπτυξη ήταν σε καλύτερα επίπεδα. Υπό αυτές τις συνθήκες, έπρεπε να επιστρατεύσουμε άλλα μέσα. Αποφασιστικότητα, πάθος, διάθεση. Είχαμε αυτά τα στοιχεία, γι' αυτό κερδίσαμε. Διαφορετικά δεν θα κερδίζαμε».

Ερωτηθείς για την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ απάντησε: «Θα πάμε να ξεκουραστούμε και από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η προετοιμασία για τον αγώνα με την Ξάνθη. Πάμε στη καθημερινή ρουτίνα».

Ο Σάντος ήταν αινιγματικός σχετικά με το εάν ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να αποφύγει τα πλέι οφ, δηλαδή εάν θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. «Θα δούμε...», είπε κι έφυγε χαμογελαστός από την αίθουσα Τύπου.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4