Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Φεβρουαρίου 2017

Πρόκριση με γκολάρα του Νέτο! (1980)

Σαν σήμερα στις 20/2/1980, ο Δικέφαλος του Βορρά υποδέχτηκε στην Τούμπα την ΑΕΚ, σε παιχνίδι νοκ άουτ του γ' γύρου της διοργάνωσης του κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1979-1980...

Στην 38η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1979-80 μετείχαν συνολικά 58 ομάδες (18 Α' εθνικής και 40 Β' εθνικής κατηγορίας). Διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

Ήταν η χρονιά που για πρώτη φορά έφτανε στην κατάκτηση του κυπέλλου ομάδα εκτός της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, η Καστοριά, η οποία έκανε την έκπληξη κερδίζοντας στον τελικό τον Ηρακλή με το εντυπωσιακό σκορ 5-2...

Νωρίτερα ο ΠΑΟΚ είχε αποκλείσει διαδοχικά τους Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Άρη πριν αποκλειστεί από τον Ηρακλή, σε διπλά παιχνίδια, τα οποία όμως έγιναν αμφότερα στο Καυτανζόγλειο, λόγω ακαταλληλότητας της Τούμπας, εξαιτίας της πτώσης της Θύρας 8, στις 22/3/1980. 

Ήταν παραμονές του επαναληπτικού αγώνα Κυπέλλου με τον Άρη, που τελικά έγινε στο γειτονικό Καυτανζόγλειο μετά από διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων (πρόκριση στην παράταση με 2-0)...
Σαν σήμερα λοιπόν στις 20/2/1980, ο Δικέφαλος του Βορρά υποδέχτηκε στην Τούμπα την ΑΕΚ, σε παιχνίδι νοκ άουτ του γ' γύρου της διοργάνωσης. 

Έχοντας κορυφαίο τον 18χρονο τότε Βασίλη Βασιλάκο και από κοντά σε απόδοση τον Άγγελο Αναστασιάδη (εξαφάνισε τον Μπάγεβιτς), ο ΠΑΟΚ πήρε μια δικαιότατη πρόκριση με το φτωχό 1-0, αλλά το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις αν ο Κωστίκος (κυρίως) ήταν πιο προσεκτικός στα τελειώματά του. 

Το γκολ που έδωσε την πρόκριση στον ΠΑΟΚ, σημειώθηκε στο 9' από τον Γκουερίνο με φοβερό κτύπημα φάουλ από τα 25 μέτρα (αρχική εικόνα), πιάνοντας στον ύπνο το τείχος της ΑΕΚ. 

Μετά το 1-0 η αθηναϊκή ομάδα έγινε για ένα διάστημα απειλητική, είχε μια καλή στιγμή με τον Μαύρο να πλασάρει από καλή θέση τον Φούρτουλα, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι (εικόνα που ακολουθεί) και από εκεί και πέρα, ως το τέλος του 45λεπτου στο γήπεδο υπήρχε μόνο ο ΠΑΟΚ!!!
Η ομάδα καλοστημένη από τον Έγκον Πίχατσεκ, με επιθετικές αιχμές τους Κωστίκο - Ορφανό - Κερμανίδη και τον Γκουερίνο σε έναν πολυσύνθετο ρόλο πάτησε την αεκ, φτάνοντας στην πρόκριση! 

Ο Πίχαστεκ έστησε τον ΠΑΟΚ με ένα 4-2-4, το οποίο συχνά μετατρεπόταν σε 4-3-3, μπερδεύοντας τους φιλοξενούμενους, που έδειχναν να χάνονται ... στη μετάφραση, από αυτήν την αλλαγή. Στο 38' ο Ροδίτης διαιτητής Αργυρίου μας αρνήθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Ορφανού από τον Ραβούση. Νωρίτερα, ο Γκουερίνο στο 33' και ο Κωστίκος στο 35' έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να διπλασιάσουν στο σκορ!

Με την έναρξη της επανάληψης η ομάδα μας μπήκε νωχελικά στο παιχνίδι, κάτι που έφερε γκρίνια στην κερκίδα, σταδιακά όμως κυριάρχησε και πάλι στον αγωνιστικό χώρο...
Στο 62΄κεφαλιά του Δαμανάκη σε σέντρα του Ορφανού βρήκε το κάθετο δοκάρι.

Στο 65' και στο 67' ο Κωστίκος από πολύ καλή θέση σούταρε άουτ, ενώ στο 74' ακυρώθηκε σωστά ως οφ σάιντ γκολ του Βασιλάκου με θεαματικό ανάποδο ψαλίδι.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Πέλλιος, Αναστασιάδης, Κερμανίδης (46' Δαμανάκης), Γκουερίνο, Κωστίκος (68' Αλεξανδρίδης), Βασιλάκος, Ορφανός. 

ΑΕΚ: Χρηστίδης, Μουσούρης, Ιντζόγλου, Ραβούσης, Νικολάου, Θώδης (73' Χατζηιωαννίδης), Χατζηλοΐζος (68' Καλαΐτζίδης), Βλάχος, Μπάγεβιτς, Βλάντιτς, Μαύρος. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4