Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Φεβρουαρίου 2017

"Κουράστηκε" να βάζει γκολ στη Λαμία! (1985)

Σαν σήμερα στις 20/2/1985, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Λαμία, στον επαναληπτικό αγώνα του γ' γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1984-1985...

Ο Δικέφαλος με τον Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο του, είχε ήδη στείλει στο σπίτι του τον Άρη σε διπλά ματς, όπως και τον Ηρακλή (νίκη με 3-1 στον α' γύρο). 

Το παιχνίδι που έγινε σαν σήμερα, ήταν η ρεβάνς του 6-0, σκορ με το οποίο ο ΠΑΟΚ επικράτησε στην Τούμπα, κλειδώνοντας ουσιαστικά από εκείνο το παιχνίδι την πρόκρισή του στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης...

Να σημειωθεί πως η ομάδα της Λαμίας ξεκίνησε την παρουσία της στον θεσμό αποκλείοντας στον α' γύρο την ΑΕΚ (νίκη με 1-0 στην παράταση), στον β' γύρο την Καστοριά σε διπλά ματς (4-2 και 0-1), για να βρεθεί στη συνέχεια στον δρόμο μας.

Ο ΠΑΟΚ έχοντας αρκετούς από τους θεωρούμενους βασικούς του παίκτες εκτός αποστολής, πέρασε εντυπωσιακά από τη Λαμία επικρατώντας με 1-9, ένα σκορ που είναι από τα μεγαλύτερα της ομάδας μας στο Κύπελλο (όχι πάντως το μεγαλύτερο)...

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 4.000 θεατές (3.424 τα εισιτήρια), με τον χορό των γκολ να ανοίγει στο 7' ο Βασιλάκος με τρομερό βολέ στην κίνηση μετά από μπαλιά του Τριανταφυλλίδη.

Στο 15' έγινε το 0-2 με τον Ιορδανίδη που αξιοποίησε ψύχραιμα την πάσα του Δημόπουλου. 

Στο 32' κάποιος Καλεντέρογλου, έφτυσε τον Σπανοσωτηρόπουλο και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, βλέποντας την απευθείας κόκκινη του διαιτητή Κολοκυθά.

Στο 36' ο Μαυρομάτης με κεφαλιά έγραψε το 0-3.

Η Λαμία μείωσε σε 1-3 στο 38' με πέναλτι του Λέντα και τρία λεπτά αργότερα (41') κέρδισε δεύτερο πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Συλεβίστας, για να μπλοκάρει ο Τερζής. 

Στην επανάληψη στο 50' ο Βασιλάκος με σουτ φωτοβολίδα σημείωσε το 1-4.

Στο 52' ο Μαυρομάτης το 1-5.

Στο 54' ο Ιορδανίδης το 1-6 με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια

Στο 70' ο Πάπριτσα το 1-7. Στο 75' ο Βασιλάκος το 1-8, για να κλείσει ο λογαριασμός στο 86' με κεφαλιά του Ιωσηφίδη στο 1-9, μετά από σέντρα του Ιορδανίδη.

Κορυφαίος του ΠΑΟΚ ο Βασιλάκος, χωρίς φυσικά να υστερήσει κανείς από όσους πήραν χρόνο συμμετοχής!

Οι συνθέσεις:

Λαμία: Αλεξανδρής, Ματζίκος, Κωστόπουλος, Τσάμης, Τριανταφύλλου, Ζαχαρόπουλος, Καλεντέρογλου, Συλεβίστας, Λέντας, Καραγιώργος, Ψαρρής (59' Ζήκας).

ΠΑΟΚ: Τερζής, Σπανοσωτηρόπουλος (38' Αποστόλου), Ιωσηφίδης, Γιούρισιτς, Σίγγας, Μαυρομάτης, Μαλιούφας, Βασιλάκος, Δημόπουλος (72' Μαυροδήμος), Πάπριτσα, Ιορδανίδης.

* Στην αρχική photo, οι παίκτες μας πανηγυρίζουν ένα γκολ στο εντός έδρας ματς με τη Δόξα Δράμας, για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1984-1985.

* Στην 43η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1984-85 μετείχαν συνολικά 76 ομάδες (16 Α' εθνικής, 20 Β' εθνικής και 40 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Επίσης υπήρξε κι ένας συμπληρωματικός γύρος ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο, με μόλις 6 ζευγάρια, ώστε οι ομάδες που θα συνέχιζαν να είναι 32.

* Για τρίτη φορά -ως τότε- στην ιστορία του κυπέλλου Ελλάδας (μετά το 1970 και το 1980) δεν υπήρξε στον τελικό ομάδα προερχόμενη από την Αττική. Επρόκειτο για τις δύο εναλλάξ ηττημένες ομάδες των 4 τελευταίων τελικών, ΠΑΟΚ και Λάρισα.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4