Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Ιανουαρίου 2017

Επιθετικός μονόλογος, ευκαιρίες αλλά ..."Χ" (1978)

Σαν σήμερα στις 8/1/1978, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την ΑΕΚ, για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1977-1978 ... 

Το παιχνίδι έγινε παρουσία περίπου 19.000 θεατών (17.552 τα εισιτήρια) και ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των παικτών του Λάκη Πετρόπουλου (ήταν το πρώτο ματς στον πάγκο μας!), αλλά αυτό δεν αποδείχτηκε αρκετό για να πάρει η ομάδα τη νίκη, καθώς έπεσε πάνω σε έναν Χρηστίδη που έβγαζε τα άβγαλτα! 
Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη μέρα πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του ως τότε στη σεζόν, είχε κορυφαίο παίκτη τον Γιώργο Κούδα και μοιραίο τον Κώστα Ορφανό! 

Το τελικό 1-1 κρίνεται σαν ένα πολύ τυχερό αποτέλεσμα για την αθηναϊκή ομάδα που έπεσε από τον Λευκό Πύργο και βρήκε και πορτοφόλι! 
Και για να καταλάβετε τι εννοούμε: Στο 6' ο Αναστασιάδης, στο 12' ο Κούδας, στο 13' ο Σαράφης, στο 14' ο Κωστίκος (δοκάρι), στο 23' και στο 32' ο Ορφανός, δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Χρηστίδη και όπως συμβαίνει συχνά σε ανάλογες περιπτώσεις η ΑΕΚ στο 44' πήρε κεφάλι στο σκορ, όταν ο Μπάγεβιτς σκόραρε με κεφαλιά, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα (η photo που ακολουθεί). 
Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος και στην επανάληψη, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες με Σαράφη και Κούδα, για να έρθει στο 67' ο Δαμανάκης με κεφαλιά να βάλει φωτιά στο γήπεδο ισοφαρίζοντας σε 1-1. 

Στα λεπτά που ακολούθησαν, ο Ορφανός ήταν αυτός που συνέχισε τον κύκλο των χαμένων ευκαιριών, χάνοντας στο 72' και στο 83' δύο ανεπανάληπτα τετ α τετ! 
Κορυφαίοι του εξαιρετικού ΠΑΟΚ οι Κούδας, Σαράφης, Φουντουκίδης, Αναστασιάδης (ως τη στιγμή που τραυματίστηκε) και Κωστίκος. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Αναστασιάδης (46' Δαμανάκης), Κερμανίδης (46' Γκουερίνο), Σαράφης, Κωστίκος, Κούδας, Ορφανός. 

ΑΕΚ: Χρηστίδης, Μουσούρης, Ιντζόγλου, Ραβούσης, Νικολάου, Βιέρα (70' Τσάμης), Τάσος, Νικολούδης, Μπάγεβιτς, Παπαϊωάννου, Μαύρος. 

Δηλώσεις προπονητών: 

Πετρόπουλος: "Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι που θα έπρεπε να το είχαμε κερδίσει. Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών μου, πιστεύω πως θα πάμε καλύτερα στη συνέχεια. Σήμερα αποδείξαμε στα μάτια του κόσμου ότι είμαστε μια κλάση καλύτεροι της ΑΕΚ. Ορισμένοι έδειχναν κουρασμένοι αλλά μέσα από τις προπονήσεις αυτό θα αλλάξει" 

Τσαϊκόφσκι: "Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι. Παίχθηκε καθαρό ποδόσφαιρο σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο. Ο ΠΑΟΚ είναι μια από τις καλύτερες ελληνικές ομάδες και ο Κούδας ένας παίκτης που μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ομάδα"







* Τη σεζόν 1977-78 ο Δικέφαλος, λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε διεκδικούσε με αξιώσεις το πρωτάθλημα από την μετέπειτα πρωταθλήτρια ΑΕΚ, ενώ ήταν "μέσα" στη μάχη της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας, το οποίο έχασε, πάλι από την ΑΕΚ (2-0) στον τελικό που έγινε στο Καραϊσκάκη... 
 
Νωρίτερα ο ΠΑΟΚ φρόντισε να αποκλείσει μεταξύ των άλλων, τη γριά (0-1) και με το ίδιο σκορ τον συμπολίτη στην παράταση! Και τα δύο παιχνίδια έγιναν στις έδρες των αντιπάλων. 

* Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα 1977-78 με τον Μπίλι Μπίγκαμ στον πάγκο του (6 ματς, 2 νίκες-2 ισοπαλίες-2 ήττες), ακολούθησε ο Δημήτρης Καλογιάννης (9 ματς, 4 νίκες και 5 ισοπαλίες), για να ολοκληρωθεί η χρονιά με τον Λάκη Πετρόπουλο (19 ματς, 10 νίκες - 7 ισοπαλίες - 2 ήττες). 

* Τελικός απολογισμός: 2η θέση με 46 βαθμούς, 48-24 τα τέρματα. Μια θέση που έδινε ευρωπαϊκό εισιτήριο (ΟΥΕΦΑ), αλλά ο ΠΑΟΚ σαν φιναλίστ του Κυπέλλου, αγωνίστηκε την επόμενη σεζόν στο τότε Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης. 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4