Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Ιανουαρίου 2017

Έχασε το αήττητο με ... βαριά ήττα! (1983)

Σαν σήμερα στις 8/1/1984, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στον Πειραιά τον Εθνικό, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1983-1984 ... 

Οι παίκτες του Παλ Τσερνάι είχαν καταφέρει ως εκείνη τη μέρα να είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα (έως και την 14η αγωνιστική) έχοντας όμως 9 ισοπαλίες και 5 νίκες, με βαθμολογική συγκομιδή 19 πόντων... 

Ο ΠΑΟΚ έχασε όχι από έναν μεγάλο αντίπαλο, αλλά κυρίως από τον κακό εαυτό του! Η απόδοση της ομάδας ήταν απογοητευτική στο α' ημίχρονο, διορθώθηκαν κάπως τα πράγματα στην επανάληψη αλλά τα πολλά λάθη των παικτών μας αποδείχτηκαν καθοριστικά, ώστε να έρθει η βαριά ήττα. 
Το σκορ άνοιξε στο 9' ο Πήττας, το 2-0 έγινε στο 76' με τον Κοττίδη μετά από λάθος εκτίμηση της φάσης από τον Φούρτουλα και το 3-0 σημειώθηκε στο 88' από τον Λιόλιο. 

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο έχει να δείξει ένα σουτ του Δημόπουλου στο 41' που το μπλόκαρε ο Μουκέας, ενώ στην επανάληψη το σουτ του Κωστίκου στο 86' σταμάτησε στο δοκάρι των γηπεδούχων. 

Ξεχώρισαν από τον ΠΑΟΚ οι Μπανιώτης, Δημόπουλος, Σκαρτάδος, σε ένα ματς στο οποίο τίποτε δεν λειτούργησε καλά, κυρίως όμως βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα η άμυνά μας, με "επικεφαλής" τον Μλάντεν Φούρτουλα! 

Οι συνθέσεις: 

Εθνικός: Μουκέας, Κατσικογιάννης, Τσιριγώτης (16' Γεωργαράς - 46' Κουτσιβίτης), Καμπόλης, Παπαδόπουλος, Πεππές, Κοττίδης, Ιλούγκα, Μπατσινίλας, Πίττας, Λιόλιος. 

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα. Δαμανάκης, Αλαβάντας, Ιωσηφίδης (46' Βασιλάκος), Μπανιώτης, Σκαρτάδος, Ψαρράς, Γεωργόπουλος, Δημόπουλος, Κούδας (73' Αλεξανδρίδης), Κωστίκος.

Δηλώσεις:

Τσερνάι: "Την αξίζαμε αυτήν την ήττα: α) Γιατί δεν βάλαμε γκολ και αυτό είναι μια παλιά πληγή. β) Διότι η άμυνα έπαιξε χωρίς συγκέντρωση. Προφανώς το διάλειμμα μάς έκανε κακό. Στα γκολ έμμεσα βοηθήσαμε κι εμείς. Στο πρώτο ο Φούρτουλα δε βγήκε να μαζέψει την μπάλα, στο δεύτερο ο Αλαβάντας έδωσε λάθος πάσα. Αυτοί ήταν οι λόγοι που μας οδήγησαν στην ήττα".

Κούδας: "Άλλες χρονιές ο Εθνικός έχανε με πολύ καλύτερη εμφάνιση. Σήμερα του τα προσφέραμε όλα εμείς".

Ιωσηφίδης: "Άσχημο ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο. Όταν συνήλθαμε στο δεύτερο ήταν αργά. Χάσαμε το αήττητο από μια ομάδα που δεν έπαιξε για να μας κερδίσει". 
Γκόρσκι: "Παίξαμε χωρίς κόμπλεξ απέναντι στον ΠΑΟΚ και πετύχαμε μια προσεκτική νίκη. Προσωπικά η νίκη μας είναι δίκαια ενώ το αποτέλεσμα θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερο. Συγχαρητήρια σ' όλα τα παιδιά για την καρδιά που έδωσαν στο παιχνίδι. Ο αγώνας είχε διακυμάνσεις μετά το 1-0 όπου και ο ΠΑΟΚ κει εμείς είχαμε την υπεροχή. 

Μετά το 2-0 φάνηκε αισθητά η ανωτερότητα του Εθνικού που είχε δύο κραυγαλέες ευκαιρίες ενώ ο ΠΑΟΚ τίποτε το ιδιαίτερο. Η διακοπή ωφέλησε την ομάδα μου, μια που δούλεψε εντατικά με φιλότιμο. Πιστεύω ότι θα ανεβούμε στη συνέχεια όπως επίσης και η απόδοσή μας". 
* Τη σεζόν 1983-1984, ο ΠΑΟΚ με τεχνικό τον Παλ Τσερνάι, τερμάτισε στην 5η θέση, έχοντας 11 νίκες, 13 ισοπαλίες, 6 ήττες, συγκέντρωσε 35 βαθμούς, με τέρματα 33-29... 

* Ο Ούγγρος τεχνικός έφυγε από τη Θεσσαλονίκη στα τέλη Μαΐου! Εκείνη η σεζόν ήταν η τελευταία για τους Γιώργο Κούδα - Μλάντεν Φούρτουλα - Νέτο Γκουερίνο! 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4