Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Ιανουαρίου 2017

Ήττα στο πρώτο του ταξίδι στην Ρόδο (1979)

Σαν σήμερα στις 7/1/1979, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στη Ρόδο την τοπική ομάδα, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1978-1979 ... 

Ένα ακόμη αρνητικό αποτέλεσμα, ανήμερα του Άη-Γιαννιού για τον ΠΑΟΚ, καταγράφουν οι "ασπρόμαυρες ιστορίες"... 

Ο Δικέφαλος με τον Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του, δεν ήταν καλός και έχασε με 1-0, αλλά εκείνη τη μέρα εκτός από την ομάδα της Ρόδου, είχαμε απέναντί μας και τον διαιτητή (κάποιον ... Κολλυρόπουλο), που έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να χάσουμε! 

Οι φάσεις για τις οποίες ελέγχεται ήταν, στο 37' ο μη καταλογισμός πέναλτι σε μαρκάρισμα από τον Δοξάκη πάνω στον Αναστασιάδη, καθώς και στο γκολ που σημείωσαν οι γηπεδούχοι στο 45' με τον Δράκο, του οποίου είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ που δεν υποδείχθηκε. 

Ενδεικτικό του κλίματος που συνάντησε εκείνη τη μέρα η ομάδα μας, ήταν το γεγονός πως αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα του Κολλυρόπουλου, ο ρέφερι αποθεώθηκε από τους φίλους των γηπεδούχων!!! 

Ο ΠΑΟΚ είχε πολλά προβλήματα στη μεσαία του γραμμή που δεν τράβηξε (ειδικά στο πρώτο μισό δεν βλεπόταν!), ενώ οι γηπεδούχοι έπαιξαν με ενθουσιασμό και έφτασαν τελικά στη νίκη. Ο Δικέφαλος θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση στο 66', όταν μετά από μπαλιά του Δαμανάκη, ο Γκουερίνο βρέθηκε μπροστά στον Δοξάκη, αλλά σούταρε ψηλά άουτ! 

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Κωστίκος, Ορφανός, Αναστασιάδης και Φίλης... Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 5.000 θεατές (4.522 τα εισιτήρια). 

Οι συνθέσεις: 

Ρόδος: Δοξάκης, Σκαρτάδος, Διακονικολάου, Καμπούρογλου, Τανίδης, Γεωργαλής (80' Καραντάνης), Κώτης, Χάσταλης (70' Χριστοδούλου), Παπαοικονόμου, Δράκος, Ράδος. 

ΠΑΟΚ: Φίλης, Γούναρης, Αποστολίδης Κ., Αποστολίδης Θ., Πέλλιος, Δαμανάκης, Κερμανίδης, Σαράφης, Κωστίκος, Αναστασιάδης (70' Αλαβάντας), Ορφανός (57' Γκουερίνο). 
* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες, 7 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 41 βαθμούς, με τέρματα 53-33. 

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρισκόταν για 31 ματς ο Έγκκον Πίχατσεκ (16 νίκες, 6 ισοπαλίες, 9 ήττες), για να τον διαδεχτεί στα τελευταία 3 παιχνίδια ο Γκιούλα Λόραντ (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 1 ήττα). 

* Η αρχική φωτογραφία είναι από αυτό το παιχνίδι, από το αρχείο του Τοπάλογλου Σερχάν.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4