Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Ιανουαρίου 2017

Ξόρκισε την κατάρα του ΟΑΚΑ (2012)

Σαν σήμερα στις 29/1/2012, ένας πολύ καλά διαβασμένος και σοβαρός ΠΑΟΚ, έφυγε με διπλό από το ΟΑΚΑ κερδίζοντας την ΑΕΚ με 0-2, χάρη στα ωραία γκολ των Γεωργιάδη και Αθανασιάδη, σε παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής της Super League της περιόδου 2011-2012...

Ο Δικέφαλος του Βορρά από το ναδίρ της προηγούμενης Τετάρτης με τον Ατρόμητο βρέθηκε σήμερα στο ζενίθ, πιάνοντας μεγάλη απόδοση.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και απείλησαν στο 3' με τον Καφέ, η κεφαλιά του οποίου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου που έχασε την έξοδο στο μοναδικό του λάθος στο παιχνίδι...

Κανείς δε φανταζόταν εκείνη τη στιγμή πως αυτή θα ήταν η μοναδική φάση της ΑΕΚ στο παιχνίδι... Από το 10' και μετά ο ΠΑΟΚ κλείνοντας πρώτα όλους τους διαδρόμους, βραχυκύκλωσε τα σχέδια του Κωστένογλου και κερδίζοντας κατά κράτος τη μάχη της μεσαίας, με τους Λαζάρ - Γκαρσία - Φωτάκη να κυριαρχούν!

Η ομάδα πίεζε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου αναγκάζοντας τους γηπεδούχους να κάνει απανωτά λάθη και να πουλάνε εύκολα την μπάλα. Έτσι το γκολ έμοιαζε να είναι θέμα χρόνου, κάτι που τελικά ήρθε στο 16΄από τον Γεωργιάδη. 
 
Ο επιθετικός του Δικεφάλου δέχτηκε εξαιρετική πάσα του Γκαρσία και με υποδειγματικό πλασέ εκτέλεσε τον ανήμπορο να αντιδράσει Αραμπατζή...
Το υπόλοιπο διάστημα του ημιχρόνου κύλησε με τον ΠΑΟΚ να ελέγχει το ρυθμό και την αεκ με σπασμωδικές κινήσεις να προσπαθεί να δημιουργήσει καταστάσεις χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Στην επανάληψη οι καλά διαβασμένοι παίκτες του Μπόλονι πέτυχαν στο 65΄το 0-2. Ήταν ένα γκολ ποίημα, ένα εξαιρετικό passing game τεσσάρων παικτών μας, με το Λαζαρ να βρίσκει με μαγική μπαλιά τον Αθανασιάδη και ο Κλάους εύκολα να κλειδώνει τη νίκη.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να σημειώσει και άλλο γκολ στην αντεπίθεση και να δώσει χαρακτήρα θριάμβου στη νίκη του, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε, αν και του δόθηκαν οι ευκαιρίες.

Ο Λάσλο Μπόλονι νίκησε κατά κράτος τον Κωστένογλου στη μάχη των πάγκων, παρατάσσοντας μια ομάδα που από την αρχή ήξερε τι ήθελε στο γήπεδο και το πήρε.

Η νίκη ήρθε την κατάλληλη στιγμή να αναπτερώσει το ηθικό των παικτών και του κόσμου, ενόψει των διαδοχικών δύσκολων αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Όλοι οι παίκτες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους θα ξεχωρίσουμε όμως τους Λαζαρ, Γκαρσία (μέχρι το 60'), Γεωργιάδη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Μανωλάς, Δέλλας, Αργυρίου, Γεωργέας (61' Βάργκας), Καφές, Χοσέ Κάρλος (46' Γκερέιρο), Λεονάρντο, Λαγός, Λυμπερόπουλος, Κλωναρίδης (46' Σιαλμάς).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σνάουτσνερ, Κατσικάς, Μαλεζάς, Λίνο, Λάζαρ (88' Ίβιτς), Γκαρσία, Φωτάκης (73' Μπαλάφας), Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης (82' Ρομπέρ), Αθανασιάδης.
O Γιώργος Γεωργιάδης στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι εμφανίστηκε ικανοποιημένος που ο ΠΑΟΚ έσπασε μια αρνητική παράδοση μετά από πολλά χρόνια.
 
«Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι και γνωρίζαμε πως η παράδοση ήταν αρνητική για εμάς μας, αλλά οι παραδόσεις είναι για να σπάνε. Παίξαμε καλά και κερδίσαμε δίκαια. Κάναμε καλή εμφάνιση και είχαμε τον έλεγχο του αγώνα. Νομίζω πως δεν κινδυνεύσαμε».

Για το τέρμα που σημείωσε, τόνισε: «Σημασία έχει ότι κέρδισε η ομάδα και όχι ότι σκόραρα εγώ. Στεναχωρηθήκαμε από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, καθώς θέλαμε πολύ να παίξουμε στον τελικό, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. 

Ξεπεράσαμε τον αποκλεισμό και πετύχαμε μια σημαντική νίκη που μας δίνει κουράγιο. Είμαστε πλέον στην τρίτη θέση αλλά δεν τελειώσαμε εδώ. Έχουμε μπροστά μας τον Ολυμπιακό και την Ευρώπη. Σήμερα εκτός από τη νίκη κρατάμε ότι η ομάδα έδειξε χαρακτήρα».

Φανερά ικανοποιημένος τόσο από το αποτέλεσμα, όσο και από την εμφάνιση της ομάδας, ο Λάσλο Μπόλονι στις δηλώσεις του μετά τέλος του αγώνα στάθηκε ιδιαίτερα στην παρουσία των νεαρών παικτών του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Μιλώντας γενικά για το παιχνίδι είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τους τρεις βαθμούς και την τρίτη θέση που έχουμε. Ξέραμε ότι η ΑΕΚ έχει παίκτες με καλή ατομική απόδοση. Στόχος μας ήταν να τους αναγκάσουμε να μην συνδυαστούν μεταξύ τους και αυτό το καταφέραμε. Είναι σημαντικό για μάς που προηγηθήκαμε. Νομίζω πως με καλό πρώτο ημίχρονο και καλό δεύτερο, το αποτέλεσμα στο ματς ήταν φυσιολογικό».

Για την απόδοση των νεαρών παικτών, ανέφερε: «Επίσης, εκτός από τη νίκη, είμαι ικανοποιημένος γιατί οι νεαροί δείχνουν πως μπορούν να παίξουν στον ΠΑΟΚ. 
 
Ο Αθανασιάδης έχει δείξει πως έχει μαχητικότητα, έχει μυαλό και σίγουρα μεγάλη αποτελεσματικότητα. Θα πρέπει όμως να συνεχίσουμε την ίδια δουλειά με αυτόν γιατί θα είναι μια λύση και αγωνιστικά και στον οικονομικό τομέα. 
 
Ο Γεωργιάδης ο οποίος μπήκε στην ομάδα μετά από μεγάλο τραυματισμό, δεν πίστευα πως θα μπορούσε να παίξει για 60-70 λεπτά. 
 
Επίσης και ο Κατσικάς βοήθησε, ο οποίος έπαιξε φέτος για τρίτη φορά και νομίζω πως έκανε σήμερα ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα του. 
 
Κερδίσαμε σήμερα, αλλά η ΑΕΚ είναι ένα δυνατή ομάδα. Ελπίζω να παίξουμε μίνιμουμ ακόμη δύο φορές μεταξύ μας. Ξέρω πως αυτά τα παιχνίδια για μάς θα είναι δύσκολα».

Τέλος για την παρουσία του Γλύκου, σημείωσε: «Ο Γλύκος ευτυχώς για μάς δεν είχε πολλή δουλειά σήμερα. Είναι ένας νεαρός που τώρα κάνει τα πρώτα του παιχνίδια και είναι φυσιολογικό να κάνει λάθη. Πρέπει να τον στηρίξουμε όλοι μας».
O Μιρο Σνάουτσερ μετά το τέλος του νικηφόρου παιχνιδιού στον ΟΑΚΑ μίλησε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού και ανέφερε πως η σωστή τακτική σε άμυνα και επίθεση έδωσε την νίκη επί της ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό αποτέλεσμα, καθώς περάσαμε την ΑΕΚ και επιστρέψαμε στις νίκες έπειτα από την ήττα από τον Ατρόμητο. Στο αμυντικό κομμάτι ήμασταν πολύ καλοί, όπως και στην κόντρα επίθεση. Θεωρώ ότι ήμασταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσαμε να έχουμε σκοράρει μία ακόμα φορά».

Για το προσεχές ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, συμπλήρωσε: «Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι. Το περιμένουμε όλοι και ποδοσφαιριστές και κόσμος. Η ψυχολογία είναι πολύ καλή και αν είμαστε σοβαροί μπορούμε να πάρουμε τη νίκη».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4