Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Ιανουαρίου 2017

Όταν τα Μουδανιά ήρθαν ... Τούμπα! (1974)

Σαν σήμερα στις 29/1/1974, (ημέρα Τρίτη) ο μετέπειτα Κυπελλούχος ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Π.Ο. Μουδανιών, για την 2η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1973-1974...

Στην 32η διοργάνωση του θεσμού μετείχαν συνολικά 79 ομάδες (18 Α' εθνικής και 61 Β' εθνικής κατηγορίας). Διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Υπήρξε κι ένας αρχικός προκριματικός γύρος με 15 ζευγάρια ομάδων Β' εθνικής, ώστε ο πρώτος γύρος να ξεκινούσε με 64 ομάδες.

Στους 2 πρώτους γύρους (όπως και στον προκριματικό) η κλήρωση έγινε σε 2 ομίλους, χωρισμένους με γεωγραφικά κριτήρια. Έτσι αγωνίστηκαν μεταξύ τους ομάδες από τη Νότια Ελλάδα στον πρώτο όμιλο και ομάδες από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα στον δεύτερο όμιλο. 

Η κλήρωση έγινε πλέον ελεύθερη από τον Γ' γύρο. Είναι χαρακτηριστική η δύναμη που έπαιξαν οι έδρες, ειδικά στους 2 πρώτους γύρους, όπου συνολικά από τους 48 αγώνες μόνο 5 φιλοξενούμενες ομάδες κατάφεραν να φτάσουν στην πρόκριση.

Ο Δικέφαλος που εκείνα τα χρόνια έδινε μεγάλο βάρος στο Κύπελλο καθώς ήταν μόνιμα φιναλίστ στους τελικούς, δεν υποτίμησε τον αντίπαλο και παρατάχτηκε σχεδόν πλήρης, φτάνοντας μπροστά σε 3.000 θεατές (2.401 τα εισιτήρια) σε μια ευρεία σε έκταση νίκη, αφού το τελευταίο σφύριγμα του Μιχαηλίδη τον βρήκε νικητή με το εντυπωσιακό 7-2!!!
Πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο τρίλεπτο της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ είχε ήδη προηγηθεί με 2-0. Για αυτό φρόντισαν ο Ασλανίδης στο 2' με ατομική προσπάθεια και δυνατό σουτ και ο Παρίδης στο 3' μετά από βαθιά μπαλιά του Κούδα.

Οι φιλοξενούμενοι να μείωσαν στο 26' με σουτ του Τσοπλάκη μετά από αδράνεια των Φουντουκίδη - Πέλλιου, αφού νωρίτερα ο Χατζηιωάννου απέκρουσε εκπληκτικά την κεφαλιά του Χατζηγιάννη στο "Γ".

Το 3-1 έγινε στο 50' με κεφαλιά του Κερμανίδη μετά από σέντρα του Ασλανίδη, για να πάρει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα ο Γιώργος Κούδας, μετά από εξαιρετικές μπαλιές του Ασλανίδη. 4-1 στο 64' και 5-1 στο 72'. 

Τέσσερα λεπτά αργότερα στο 76' χρίστηκε σκόρερ ο Παρίδης που έκανε το 6-1 εκμεταλλευόμενος ασθενή απόκρουση του Μαρίνου σε σουτ του Παναγή, για να έρθει στο 80' ο Κούδας και πάλι να σημειώσει το 7-1. 

Προηγήθηκε εξαιρετικός συνδυασμός, Ασλανίδη, Παρίδη, Κερμανίδη και πάσα στον σκόρερ, σε μια φάση στην οποία χάθηκε λυριολεκτικά η μπάλα!

Τα Μουδανιά σκόραραν στο 85' με πέναλτι του Κωνσταντινίδη, ένα πέναλτι που δόθηκε σε χέρι του Χατζηαντωνίου...

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Ασλανίδης, Κούδας και Τερζανίδης, Παρίδης, Φουντουκίδης και από τα Μουδανιά οι Τσαγκαλίδης, Κεραμιδάς, Τσοπλάκης, Κωνσταντινίδης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χατζηιωάννου, Τσιλιγγιρίδης, Πέλλιος (72' Καλιφούλης), Φουντουκίδης, Χατζηαντωνίου, Τερζανίδης, Αναστασιάδης (55' Παναγής), Κερμανίδης, Κούδας, Ασλανίδης, Παρίδης.

Π.Ο.Μουδανιών: Μπέλος, Ακριτίδης, Ψωμάς (58' Ντινόπουλος), Τσαγκαλίδης, Πολίτης, Αλεξανδρίδης, Μαυροβουνιώτης, Τσοπλάκης, Κωνσταντινίδης, Κεραμιδάς, Χατζηγιάννης (58' Βαρυπάτης).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4