Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Ιανουαρίου 2017

Ένας ... Ορφανός δεν έφερε την άνοιξη! (1978)

Σαν σήμερα στις 15/1/1978, ο ΠΑΟΚ γνώρισε στο Αιγάλεω την ήττα με 2-1, για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1977-1978 ... 

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 6.000 θεατές (4.751 τα εισιτήρια) και ο ΠΑΟΚ με τον Λάκη Πετρόπουλο πλέον στον πάγκο του δεν κατάφερε να πάρει βαθμό/βαθμούς, από έναν αντίπαλο που έφτασε στη νίκη παίζοντας παθιασμένα, σε μια αναμέτρηση στην οποία δεν υποδείχθηκε ούτε ένα οφ σάιτ!. 
Μόλις στο 12' ο εξαιρετικός εκείνη τη μέρα Ορφανός (κορυφαίος του ΠΑΟΚ) πέταξε την μπάλα στον κενό χώρο αιφνιδιάζοντας τους αμυντικούς των γηπεδούχων, πλάσαρε τον Μυλωνά στην κλειστή του γωνία όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε δύσκολα! 
Στο αμέσως επόμενο λεπτό έγινε το 1-0. Ο Φοράκης με σουτ νίκησε τον Φούρτουλα που δεν είχε καλό οπτικό πεδίο, μιας και ο Φουντουκίδης που ήταν στη φάση τον εμπόδιζε να δει (αρχική photo)! 


Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε άμεσα, πέρασε στην επίθεση κερδίζοντας κόρνερ και έχοντας την κατοχή της μπάλας, έβγαλε φάσεις που δεν αξιοποιήθηκαν και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 50' για να γίνει το 1-1.
Ο Πιλάβης σε σουτ του Ορφανού βρήκε την μπάλα με το χέρι, ο διαιτητής Βουράκης (εξαιρετικός εκείνη τη μέρα), έδωσε το πέναλτι και ο Ορφανός ισοφάρισε...
 
Στο επόμενο διάστημα ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του στοχεύοντας στην ανατροπή και αφού έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Ορφανό στο 62' στην αντεπίθεση των γηπεδούχων ήρθε το 2-1, με τον Χατζησκουλίδη (photo που ακολουθεί)! 

Η τελευταία καλή προσπάθεια του Δικεφάλου για να πάρει κάτι από το παιχνίδι καταγράφηκε στο 85', όταν το ευθύβολο δυνατό σουτ του Αποστολίδη πέρασε άουτ. 
Οι συνθέσεις: 

Αιγάλεω: Μυλωνάς, Παπαϊωάννου, Πιλάβης, Τριπολιτσιώτης, Τσίκας Ι. (87' Αξιώτης), Μαρτίνος, Τσαλαμάγκας, Κωνσταντόπουλος, Τσίκας Κ. (71' Πηγαδίτης), Χατζησκουλίδης, Φοράκης. 

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Φουντουκίδης (46' Κωστίκος), Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Δαμανάκης (71' Παθιακάκης), Κούδας, Σαράφης, Αποστολίδης, Κερμανίδης, Ορφανός. 

Στο 3ο ημίχρονο του αγώνα, ο Παντελάκης είπε σε σύμβουλο της διοίκησης του Αιγάλεω για τον Βουράκη: "Πρόκειται για σπουδαίο διαιτητή, Εγώ θα τον συγχαρώ και με τα δυο μου τα χέρια. Πάντως μην εκπλαγείτε όταν διαβάσετε ότι βγήκε από τους πίνακες διαιτησίας!" 

Εκείνη τη μέρα ο Πρόεδρος του ΠΑΟΚ, μίλησε για το παιχνίδι -και όχι μόνο- κάτι που συνέβαινε σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις! 

Αναφερόμενος στο παιχνίδι τόνισε: "Τα παιδιά του ΠΑΟΚ που φοράνε τη φανέλα της Εθνικής είναι πολύ φιλότιμα. Δίνουν όλες τις δυνάμεις τους για την Εθνική με αποτέλεσμα το γεγονός να επιδρά δυσμενώς στην απόδοση του ΠΑΟΚ" (σ.σ. εννοούσε τους Πέλλιο, Δαμανάκη, Ιωσηφίδη που αγωνίστηκαν μεσοβδόμαδα -στις 11/1- στο φιλικό με την Κύπρο).

Για την κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο: "Δυστυχώς πολλά δεν πάνε καλά. Πάντως όσο με κοντράρουν τόσο θα με πεισμώνουν περισσότερο. Προσπαθούν να με απομακρύνουν από τον ΠΑΟΚ με κάθε τρόπο. Δε θα καταφέρουν όμως τίποτε. Εγώ θα φύγω όταν φτιάξω τον ΠΑΟΚ όπως τον ονειρεύομαι. Σε κανέναν εκβιασμό δεν πρόκειται να υποκύψω".
Ο τεχνικός του Αιγάλεω (Μπέλλα Πάλφυ) αναφερόμενος στην εμφάνιση του Ορφανού είπε: "Μην ξεσηκώνετε τα μυαλά του παιδιού! Αφήστε τον ήσυχο να ανέβει ψηλά. Αν πιστεύετε ότι είναι μεγάλος παίκτης, εγώ πιστεύω απλά ότι είναι ένας ... Ορφανός".

Στο γήπεδο βρέθηκαν δύο γνωστοί καλλιτέχνες για να δουν τις ομάδες που υποστήριζαν! Ο Γιώργος Ζαμπέτας (Αιγάλεω) και ο Στράτος Διονυσίου. Ο τελευταίος μάλιστα είχε μαζί του ένα χρονόμετρο και μόνο που δεν το έφαγε από τα νεύρα και την αγωνία του!
* Τη σεζόν 1977-78 ο Δικέφαλος, λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε διεκδικούσε με αξιώσεις το πρωτάθλημα από την μετέπειτα πρωταθλήτρια AEK, ενώ ήταν "μέσα" στη μάχη της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας, το οποίο έχασε, πάλι από την AEK (2-0) στον τελικό που έγινε στο Καραϊσκάκη..

* Νωρίτερα ο ΠΑΟΚ φρόντισε να αποκλείσει μεταξύ των άλλων, τη γριά (0-1) και με το ίδιο σκορ τον συμπολίτη στην παράταση! Και τα δύο παιχνίδια έγιναν στις έδρες των αντιπάλων. 

* Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα 1977-78 με τον Μπίλι Μπίγκαμ στον πάγκο του (6 ματς, 2 νίκες-2 ισοπαλίες-2 ήττες), ακολούθησε ο Δημήτρης Καλογιάννης (9 ματς, 4 νίκες και 5 ισοπαλίες), για να ολοκληρωθεί η χρονιά με τον Λάκη Πετρόπουλο (19 ματς, 10 νίκες - 7 ισοπαλίες - 2 ήττες). 

* Τελικός απολογισμός: 2η θέση με 46 βαθμούς, 48-24 τα τέρματα. Μια θέση που έδινε ευρωπαϊκό εισιτήριο (ΟΥΕΦΑ), αλλά ο ΠΑΟΚ σαν φιναλίστ του Κυπέλλου, αγωνίστηκε την επόμενη σεζόν στο τότε Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4