Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Δεκεμβρίου 2016

Καθάρισε ο Μπακαγιόκο στην επανάληψη! (2008)

Σαν σήμερα στις 13/12/2008, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε την Ξάνθη στην Τούμπα, για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2008-2009...

Παρά τη βροχόπτωση, 15.000 οπαδοί του Δικεφάλου βρέθηκαν στις εξέδρες της Τούμπας και στάθηκαν δίπλα στην ομάδα, σε μια περίοδο που η συσπείρωση γύρω από αυτήν έφτανε σε ζηλευτά επίπεδα!
Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και στο 6' κατάφερε να δημιουργήσει την πρώτη ευκαιρία του μετά από σέντρα του Λάκη και κοντινή κεφαλιά του Ίβιτς και απόκρουση του εξαιρετικού σήμερα Γκσπούρνινγκ. 

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ έψαξε και πάλι τις ευκαιρίες, αλλά ο κακός αγωνιστικός χώρος δεν του επέτρεψαν να κάνει παιχνίδι.

Στο 19' με δημιουργό και πάλι τον Λάκη αυτή τη φορά την κεφαλιά έπιασε ο Αντόνιο ο οποίος ανάγκασε τον τερματοφύλακα της Ξάνθης να πετάξει τη μπάλα σε κόρνερ. 

Ο ΠΑΟΚ είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και στο 33' ο Αντόνιο και πάλι με κεφαλιά μετά από σέντρα του εξαιρετικού Λάκη, θα σημαδέψει το οριζόντιο δοκάρι της Ξάνθης σπαταλώντας κι αυτή τη φάση.

Τελευταία ευκαιρία του ημιχρόνου από τον Μπαλάφα ο οποίος με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής στο 40' δεν κατάφερε ούτε αυτός να νικήσει τον Γκσπούρνινγκ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ θα μπει και πάλι επιζητώντας το γκολ και θα χάσει τεράστια ευκαιρία στο 54' με τους Ίβιτς - Αντόνιο - Αναστασάκο που είναι μέσα στη φάση, αλλά να μην καταφέρνουν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 61' ο Μπακαγιόκο θα πάρει τη θέση του Μπαλάφα ενώ στις κερκίδες ακουγόταν ρυθμικά το όνομα του. 

Δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγώνα, θα επωφεληθεί από τραγικό λάθος της άμυνας της Ξάνθης και ευρισκόμενος στη σωστή θέση, θα πλασάρει τον ανήμπορο αυτή τη φορά να αντιδράσει Γκσπούρνινγκ, λύνοντας το γόρδιο δεσμό για τον ΠΑΟΚ.

Στη συνέχεια ο Σάντος γύρισε την ομάδα πιο πίσω για να κρατήσει το σκορ, βάζοντας τους Κωνσταντινίδη και Μαλεζά στη θέση του Λάκη και του Αναστασάκου αντίστοιχα. 

Η Ξάνθη ανέβηκε και προσπάθησε να απειλήσει, χωρίς όμως να δημιουργήσει κάποιον μεγάλο κίνδυνο για την εστία του ΠΑΟΚ ο οποίος στο 89' σε τετ α τετ του Κωνσταντινίδη έχασε μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκίας, Αντόνιο, Δάρλας, Κονσεϊσάο, Αναστασάκος (Μαλεζάς 84'), Κοντρέρας, Ίβιτς, Βερόν, Λάκης (Κωνσταντινίδης 80'), Μπαλάφας (Μπακαγιόκο 61'), Σνάουτσνερ.

Ξάνθη (Παράσχος): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου (Αγκάλι 33'), Τζιωρτζιόπουλος (Ταϊντέρ 66'), Ντοριβάλ, Γκρέζλακ (Κιντάνα 77'), Λαμπριάκος, Σουάνης, Φλίσκας, Βάλλας, Κωστούλας, Φεριέ

Κίτρινες: Λαμπριάκος (Ξάνθη 26'), Μπαλάφας (ΠΑΟΚ 50'), Τζιωρτζιόπουλος (Ξάνθη 66'), Ίβιτς (ΠΑΟΚ 75'), Μάρκος Αντόνιο (ΠΑΟΚ 86').

Δηλώσεις Σάντος: "Γνωρίζαμε ότι θα ήτανε ένα δύσκολο παιχνίδι με έναν αντίπαλο που μέχρι στιγμής δεν είχε δεχθεί εκτός έδρας γκολ και είχε και καλά αποτελέσματα. Δείξαμε όμως καλή νοοτροπία και οργάνωση ανταποκρινόμενοι στις συνθήκες του παιχνιδιού κάνοντας ίσως την καλύτερη μας εμφάνιση την φετινή σεζόν. 

Ο Γκσπούρνινγκ έκανε εκπληκτικές αποκρούσεις σε κάποιες περιπτώσεις με εμάς στο τέλος όσο δεν ερχόταν το δεύτερο γκολ, να δεχόμαστε την πίεση της Ξάνθης με τους Λαμπριάκο και Αγκάλι. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι η νίκη μας ήτανε δίκαιη. 

Ο ΠΑΟΚ είναι από την αρχή της σεζόν μια δυνατή ομάδα με όλους τους παίκτες να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό".

Για απουσία του Μουσλίμοβιτς και το πως έχει επηρεάσει την ομάδα ο Σάντος είπε: "Είχαμε δοκάρι, πολλές χαμένες ευκαιρίες με τον Γκσπούρνινγκ να τις αποκρούει. Σίγουρα μας λείπει ο Μουσλίμοβιτς αλλά και οι υπόλοιποι τα έχουν καταφέρει πολύ καλά".

Όσον αφορά τον τραυματία Βιειρίνια...: "Είναι δύσκολο έως αδύνατο να παίξει από την αρχή, εμένα με ενδιαφέρουν οι ετοιμοπόλεμοι ποδοσφαιριστές που μπορούν να προσφέρουν άμεσα".

Για τους στόχους της ομάδας και το αν αλλάζουν μετά από τη νίκη: "Εγώ και στην ομιλία μου για το ματς με την Ξάνθη είπα ότι βασικός στόχος είναι να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και να το βλέπουμε ξεχωριστά".

Δάρλας: "Ήταν μια σημαντική νίκη μετά το στραβοπάτημα με τον Αστέρα, βάλαμε ένα τυχερό γκολ και δεν σκοράραμε σε άλλες πιο σημαντικές ευκαιρίες, ωστόσο κρατάμε την νίκη στην έδρα μας, που δεν θέλουμε να χάνουμε βαθμούς, καθώς μας δίνει ψυχολογική ώθηση. 

Θέλουμε τις νίκες έστω και με μισό μηδέν, και συνεχίζουμε με την ίδια θέληση ώστε η ομάδα να μείνει εκεί που είναι κατακτώντας τους στόχους της".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4